3 Ağustos 2014 Pazar

Ev yapımı Vişne Reçelli Cheesecake




İlk yaptığım zaman saatler sürmüş gibi,çok zahmetli bir tarifmiş gibi elim kolum bağlandı..tezgahın üstü perişan ben perişan..
Sonuç iyiydi ama mutfak hiç de iyi görünmüyordu..
Şimdilerde kolayca yapılan bir tarif oldu artık..annem ev yapımı vişne reçeli kavanozunu uzatınca aklıma ilk gelen cheesecake oldu..

Ama bu sefer üstünü komple vişne ile kaplamayacaktım..kestikçe üzerine vişne reçelinden verecektim..

İlk kez deneyecek olanlara asla korkmadan yapın diyeceğim ama ne de olsa ilkler her zaman tedirgin eder insanı..

Tarifimi vermeden evvel küçücük bir tavsiye paylaşmak istiyorum sizlerle..yeni denediğiniz ve sonucundan memnun kaldığınız tarifi mutlaka en kısa zamanda tekrar yapmaya çalışın..eliniz tarife mutfağınız yeni lezzetinize alışsın..



MALZEMELER:

2 paket eti burçak bisküvi ben DIGESTIVE kullandım
100 gram eritilmiş tereyağı
500 gram labne peynir
1/2 cup toz şeker (120 gr.)
3 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta


YAPILIŞI:

Tereyağını ben-mari usulü veya fırında erittikten sonra bisküvilerle birlikte harmanlıyoruz..
Elde edilen karışımı yağlı kağıt döşediğimiz kilitli kalıba alıp iyice döşüyoruz..hafifçe baskı uygulayarak tabanını buzlukta 30dakika bekletiyoruz..bu arada içini hazırlayabilirsiniz..

Labne peyniri şekeri ve limon rendesini homojenleştirin..yumurtaları tek tek kırıp ekleyin son olarak limon rendesini ekleyin.
Limonun sadece kabuğunu rendelemeye özen gösterin kabuğun beyazından rendelerseniz içiekşi bir tad bırakabilir damağınızda..

Buzluktan tabanını alıp iç dolgusunu ekleyip 170-180 derecede 50 dakika kadar pişirin..
Cheesecake ağır ağır pişmeli..çatlamasını önlemek için pişme süresi dolduktan sonra fırını kapatarak kapağı açıp bırakın..soğuduktan sonra tatlınızı buzdolabına alabilirsiniz arzu ettiğiniz reçel ile servis edebilir veya üzerini kaplayabilirsiniz..

Yukarıda da bahsettiğim gibi ben üzerine vişne reçeli koydum....ki şahane ve nefis olmuştu..annemin ellerine sağlık!..
Dilerseniz ilk haliyle bırakın..böylece bazen dondurma ile bazen çilek bazense çikolata sosuyla da servis edin..dolapta beklettiğiniz sürece üstünü kurumasını önlemek için mutlaka streç film ile örtmeyi unutmayın..uzun süre kalmaz dolapta bu güzellik ama siz yine de örtün :)

Afiyet şeker olsun hayırlı pazarlar dilerim..



Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

13 yorum:

  1. Cheesecake'e bayilirim.Elinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. mımmm nefis..o kadar güzel ve keyifli anlatmışsın ki,mutfağa gidip hemen bir cheesecake yapasım geldi:))ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Bugün ben de cheesecake yaptım. Üzerine vişne reçeli iyi gidermiş evde olsaydı, başka sefere artık. Bir de ben muffin kalıplarında yapıyorum sunumu güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet şeker olsun canım muffin kalıplarındakisunumu çok merak ettim :)

      Sil
  4. Oooo ne yetenekler varmış sizde. Elinize sağlık. Çok çok lezzetli görünüyor. Fotoğrafları instagrama ekleyin lütfen. Mutfakgram paylaşmak ister. Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkı bey sizin beğenmenize özellikle sevindim onca güzel tariflerin paylaşımını izlerken dahi insan kendini tutamıyor Instagram'daki hesabınız HARİKA..bu tarifin bir resmini ekledim dilerseniz alabilirsiniz..yorumunuz için teşekkür ederim sevgiler.

      Sil
  5. Ellerinize sağlık nefissss olmuş...
    Afiyetler olsun...
    Sevgilerimı bıraktım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun Emelcim çok teşekkür ederim..buyur edip beraber olsun diyor kalbim ama mesafeler engel oluyor bu tür güzellikleri paylaşmaya kimbilir belki bir gün :)
      Sevgilerimi gönderiyorum ben de..

      Sil
  6. Ben teşekkür ederim hemen ziyaretinize geliyorum sevgiler :)

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR