4 Mart 2012 Pazar

Kayısı yağı ve kayısıya takma nedenim

Doğadaki faydalı bitkileri meyveleri tanımak daha da benimsemek kullanmak ve özellikle tüketmek adına kendimi teşvik ederim..çoğu zaman bir çikolata yemektense kuru bir incir almayı tercih etmeye çalışıyorum..bir çikolatanın kalorisini 5 kilometrelik bir koşu ile yok olabileceğini bu çikolatanın içinde yağlar katkı maddeler kokular tozlar geliştiriciler arındırıcılar artırıcılar olduğunu da düşündükçe o çikolatayı vucüdüma sokmak istemiyorum..girmesin mideme ne olacak ki..alıp bir armut yemek daha iyi dimi?
Son günlerde kayısıya takmış durumdayım farketmişsinizdir ..bir kaç gün önce ev yapımı kayısılı el kremini vermiştim,kaçıranlar şuracıya tıklayıp ulaşabilirler bir kez daha tavsiye etmiş olayım..
Kayısı ile ilgili biraz araştırma yaptım..kayısıya takmamın hikmeti nedir acaba onu da merak etmiyorum değil..
Neyse uzatmadan ve yormadan kayısı ile kendimiz neler yapabiliriz ayrıca da bir kaç bilgi iliştirerek postun kıyısına köşesine bilgi aktarımını başlaaaa-ttım!

İlk olarak kuru kayısıyı olduğu gibi tüketin çünkü kuru kayısı neler içeriyor bilin bakim:A, B, C ve P vitamini açısından zengin bir meyve olan kayısı aynı zamanda bol miktarda demir içerir yani anemi(kansızlık) hastalığı olanlar için ideal. Ayrıca magnezyum içerir doktorların hamilelere mutlaka tüketmelerini önerdikleri, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından da zengindir.
İnanılmaz dimi :)

Ayrıca kayısı kompostosunun idrar söktürücü olduğunu da not edin kuzularım ..
Yemekten sonra bir kaç kayısı yemek hazmi de kolaylaştırır...ee daha ne olsun..dahası var var..
Kayısı cilt için muhteşem bir meyvedir..
Maskesi yağları kremlerini yapmak mümkün..
Ellerde kullanabileceğimiz güzel bir krem tarifi daha var buyrun not edin:
 Topraktan bitenleri inceleyin..tefekkür edin yeri gelince kafa yorun araştırma yapın..anneler bunu özellikle yapmalı,bilgiyi aldıktan sonra beyin onu nerde nasıl kullanacağını bilir..hiç bir şey boşuna yaratılmamıştır buna kesinlikle inanıyorum..öylesine uçuşan bir tozun dahi sebebi var kendimce de bir yorum yaptım inşallah unutmazsam ayrı bir post olarak paylaşacağım..

Postumdan faydalanmanız ümidiyle şimdilik veda ediyorum...
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

9 yorum:

  1. Bu yazı bana yazılmış... Çok teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  2. Selamlar :)
    Son birkaç yılımı Kayısı diyarı Malatyada geçiren biri olarak kuru kayısı tercihinizi 'GÜN KURUSU' denen koyu kahverengi olan cinsten yana kullanmanızı öneririm. Parlak, canlı sarı renkte olanlar 'islim' denen kimyasal bir işleme tabi tutularak sarartıldığı için fazla tüketimde zararlı olduğu düşünülüyor. Zira Malatyalılarda tercihini Gün Kurusundan yana kullanır. Ufak bir öneride bulunmak istedim :)

    YanıtlaSil
  3. Lezzethanem sevgili Buket bu güzel bilgiyi paylaştığın için teşekkür ederim canım çok faydalı gerçekten..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. aaah ne guzel bilgilendirmisin canim benim yaa, ben hic boyle dusunmemistim, her can sIKINTISINDA ALIRIM CIKOLATAYI ye fatma yeee ! geride birkac gun sonra tartacakta aci gercekle karsilasiyorum hehehehe :p supersin ben iyiki tanimisim seni hazine kivamindasi masallah ;)

    YanıtlaSil
  5. bugun 1 tatli kasigi çikolata yedim :( pismanim çunku diyetteyimm uhuuuu

    ama ben bu yaglari burda bulamam herhalde yinede tesekkurler bilgi için canum

    YanıtlaSil
  6. Sana tamamiyla katiliyorum zira cukulata yerine kayisiyi ile birlikte cevizi tercih ederim acikcasi..cok lezzetli oluyor..
    LezzetHane (Buket) blogsahibesi cok dogru bir bilgi vermis bende alirken özellikle bu hususa dikkat ederim..
    Bu faydali bilgiler icin tesekkür ederim canim..
    Ellerine saglik Sevgicim ;)

    YanıtlaSil
  7. babam da her gün ye deyip duruyor :( ama sevemedim ki

    YanıtlaSil
  8. bende bir cok seye cok iyi geldigini duymustum ben cok severim kuru kayisiyi hele birde hafif eksi tadi olursa nefisss nefisss of pis canim cekti :)

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR