22 Ocak 2014 Çarşamba

Cıvıl Cıvıl Bir Gün&Zor Bir Ayrılık



Güzel bir gündü dün..bu günde güzel bir güne benziyor..daha şafak sökerken tüm renkleriyle yoğun yoğun bir ton paleti vardı gökyüzünde..
Dün kütüphane yolunu tuttuk kızımla..kendisine masallar ,okuduğum kitapların bir kısmını iade edip dayanamayıp bir kaç adet kitap daha alacağımı bile bile çıktık evden..


Her yer cıvıl cıvıldı..bir çok kişiyi kısa kollu giysilerle görmek böyle güneşli bir havada Ocak ayında insanın içini ısıtsa da garipsemiyor da değil..
Güzel tarihi yapılarla dolu olan şehirde böylesine sıcak bir günde dolaşmak yapılacak en iyi şeylerden biridir..
Yukarıdaki görselde artık Yunan tavernalarının en modern halini görmektesiniz..


Bu ve buna benzer sayısız cafeler mevcut..büyük bir üniversiteye ev sahipliği yapan şehrimizin nufüsu çoğunlukla gençlerden oluşmaktadır..


İndirimlere çok az bir süre kala vitrinler hazırlıklarını yavaş yavaş tamamlıyor..fiyatlar çoğu zaman şaşırtacak kadar uygun ve düşükler..


Kütüphaneye gitmek her zaman mutluluk verir bana..bu seferki öyle değildi ama..içim buruktu..bu güne dek okuduğum tarifi zor duygularımı ifade etmekte zorlandığım bir kitabı iade etmem gerekiyordu.
İnsan tarafından yazılmış hiç bir eser kalbime bu kadar yakın olup kalbimi bu derece derinden etkilememişti..
Sayısız not aldığım..gittiğim her yerde yanımda bulunan..okurken yaşadığım duygulara bir daha dayanamayışım kitabı ikinci kez okumama engel oldu..

Kendine bir şeyler arayan..
Bir yerlere gerçekten ve doğru bir şekilde ulaşmak isteyen.
Bu dünya hayatının bir çok yüzünü farklı bir gözle görmek isteyen.
Biz insanların sayısız günlük hata ve nefsimize olan düşkünlüklerimizi fark edip düzeltmek kısaca Allah yolunda nasıl yürülür sorusuna sayısız cevaplar içeren bir eserdir..

Kitap eski..kitap kütüphaneye ait ve ben onu iade etmekten başka hiç bir şey yapamam..

İade ettim..üzerine bir çizgi çekemeden..gerçekten not etmek istediklerimin notunu alamadan..içime istediğim veya hak ettiği gibi sindiremeden iade ettim..

KİTAPTAN NOTLARIM:

Notlar okurken farkındalıklar,pişmanlıklar,karar caydırmalarına,yer yer utanmaya kendimi kıyaslamama ve tartmama hesaba çekmeme sebep olmuştur..

1:Kim Allah'ı tanır da kendisini tatmin etmezse bedbahtır.

2-Takvadan başka azık yoktur,ister al ister alma.

3-Allah kibirlenenleri kendi yakınlarından sıkıntı çektirmeden;hırslıları bir lokma ekmekle bir yudum suya muhtaç etmeden,böbürlenenleri kendi pisliğinde bulaştırmadan dünyadan çıkarmaz..

4-Kudsi hadiste buyrulur:
Kibir ve ululuk Bana Allah'a(c.c) mahsus giyeceklerdir.Kim bunları giymek isterse cehenneme atarım.

5-Allaha ancak temiz vucütlar ibadet edebilir.

6-Baziları mideyi kalbin altında bir tencereye benzetirler.Tencere ne kadar kaynarsa o derece çok buhar çıkarır.Bu durum üstünde duran kalbi rahatsız eder.

7-Mide aç olursa diğer azalar tok olur,mide toksa diğer azalar aç olur.

8-İnsanda zuhur eden her iyi-kötü hareket mideye inen gıdaların eseridir.Ona giren haramsa çıkan da haramdır.Giren helalse çıkan da helaldir.Gıdalar tohum mide tarladır.Oraya ne ekilirse o biçilir.

9-Bir muradına ermek için çok aç dur.Çünkü çok yemek aklın doğruyu bulma kabiliyetini yok eder.Bu tecrübe edilen bir şeydir.

10-İbadet bir sanattır.Atölyesi tenhalık,aleti açlıktır.

11-İnsanlar arasında malının çokluğu ve iyi şeyler yemekle öğünmek,gösteriş yapmak için alınan gıdaları bu niyetle toplanan malın ve gıdanın kıyamet gününde sahibinin hesaba çekilmesine ve hapsedilmesine sebep olur.
Kişinin malı ve mülkü ile insanlar arasında gösteriş yapmak günahtır.

12-Allah buyurur:Sonra,yemin olsun o gün mutlaka nimetlerden sorulacaksınız.Tekasür sur:8

13-Efendimiz(s.a.s)buyurur:Kazancın helali için hesap haramı için azap vardır.

14-Dünya Allahın düşmanıdır.Allah sevgisini izale eder.Allah ise insanın sevgilisi ve efendisidir.

15-Halk heva'yı nefsinin peşinde giden halk,kişi için büyük zararlar açar.Muhalefet etsen sana düşman olurlar.Düşmanlığa zorlarlar,böylece onların yoluna girmiş olursun.Seni methemekle kibirlenmene gururlanmana böbürlenmene,zemmetmekle (kötülemek, çekiştirmek)de hüzünlenmene öfkenelmene sebep olurlar.
Her iki hal senin için felakettir.

16-Allah sonu gelmeyen saadetler veriyor.Düşün ey miskin,sen böyle vefasız aciz elinden hiç bir şey gelmeyen nankörleri nasıl tercih ediyorsun..

İMAM GAZALİ:Abidlerin Yolu kitabından notlarım.

İstifade etmenizi umduğum için buraya aktarmak istedim dostlar..

Güzel geçsin gününüz..

Sevgilerimle..


Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

4 yorum:

  1. Kitabın özeti bu ise tamamında kimbilir ne gibi ne düşünceler var.Mutlaka bulup okumalı.Seevgi ve dua ilee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öylesine ağırdı ki kalbim iade ederken ''kazaran yırtmak'' kitaba zarar vermek dahi geçti aklımdan yeter ki bende kalsın diye :)) çok eski kitabın 4'ncü baskısı..aynısı vardır piyasada ama bu eskilik nerde bulunabilir ki..mutlaka okumalısın canım kendine bir çok şeyde cevap ve pusula olacaktır..Allah razı olsun.

      Sil

Recent in Recipes

SON YAZILAR