6 Nisan 2014 Pazar

Kışa Elveda İlkbahara Merhaba


Kış bitti.
Günler geçtikçe kesinleşiyor havalar ısındıkça şafaklar daha ılık kuşlar daha erken uyanmaya başlıyor.
Gürültülü telaşlı heyecanlı oluyor sabahlar artık..balkona çıkıp kahve içmek büyük bir keyif veriyor insana...
Bahçedeki nar ağacım kış boyunca sessiz renksiz durdu..Belki kar göremedik bu yıl ama soğuklar sisler dertler sevinçler oldu..



Kış ile ilkbaharı bir arada ..bahçemdeki şebboylar daha önce hiç bu kadar çok açıp bu kadar yoğun kokmadılar..nerdeyse eve girişi engelliyorlar ama bu durumdan herkes memnun..her misafir evine almak için mutlaka bir tutam mor şebboyla ayrılıyor evimizden :)


Mevsim değişikliği sebebiyle bazı sevdiklerimle vedalaşmam gerekiyordu haliyle..odun sobamın manzarasını ve seslerini ne kadar sevsem de kendisiyle yavaş yavaş vedalaşıyorum..


Odunlar,taşınmaları sıralanmaları da kışa ait..görüntüsü dahi ısıtıyor insanın içini..ama ilkbaharda veya yaz mevsiminde değil..kendileriyle de vedalaşmak gerekti.


Fırsat buldukça kısa yürüyüşler yapılabilir belki..günün daha sıcak olduğu saatlerde..havanın değişimi ve ilkbaharın alerjileri etkilemiyorsa bu güzel mevsimin de birazcık tadına bakmak lazım..


Cafelerin lokantaların masaları kaldırımlara sokaklara taştı..güneş gözlükleriyle güneşi karşılıyor güneşin tadına varıyor insanlar..her yerde çocuk ve kuş sesleri..


Küçük şirin samimi mekanlar tercih ediliyor..ama dışarıya bakan dışarıda alanı ve yeri olan..çok içeride kaldık uzun süre evimizde oturduk..doğanın içindeydik dışına çıkmamız zaten imkansız nefes aldıktan sonra ancak bu zaman daha farklı biraz daha .



Papatyaları gelincikleri anemonları olan tarlalarda koşmak yürümek uç uç böceklerini yakından görmek elbette en güzeli olurdu..bulunduğumuz çevrede olanlarla yetinmek zorundaysak yakın bir yerlere kaçabiliriz veya gözlerimizin önünde uyanan doğayı ve dünyayı seyredebilir saksımızdaki çiçek sayesinde komşulardaki ilkbahar temizliği sayesinde bu güzel mevsimi hissedebilir selamlayabiliriz..

Hoş Geldin İlkbahar..

Seni buralarda bekleyenler özleyenler var...


Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. Sıcak havaları,ince kıyafetleri,güneşi,açık havada vakit geçirmeyi ben de çok özledim.Kışın da apayrı güzellikleri var.Odun sobana da bayıldımmmm..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sobamı özleyeceğim ama :(
      Yine de yaz gelsin severim kendisini de biraz :)

      Sil
  2. Rabbin havalar gibi gonlumuze de bahari sicagi guzellikleri getirsin insaallah

    YanıtlaSil
  3. Bu değişken havalara aldanıp aman hasta olmamak lazım

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR