18 Haziran 2014 Çarşamba

Koyulaşan Resimlere Çare




Hayırlı sabahlar dostlar,Pembe Kreasyon blog sahibesi kardeşimin sorusuve yaşadığı soruna cevaben hazırlanan bir post ile karşınızdayım..sanıyorum bir çok kişinin de yaşadığı bir durumdur..arkaplanı düz beyaz resimleri yayın içine aldığınız zaman zeminin hemen koyulaşması sorunu gerçekten rahatsızlık verici..

Resim ne kadar güzel olursa olsun yükleme sonrası koyulaşması kendisinden vazgeçmemize sebep oluyordu..
Peki bu sorunun sebebi nedir?..

Blogger ve Google+ daha iyi blog daha iyi yayın eylemleri ve istekleri sounucu ortaya çıkan küçük bazen büyük otomatik ayarlar sonucu yaşanan durumları bizzat yaşıyoruz..

Resimlerin koyulaşması da bunlardan biridir..
Blogger'in resimleri otomatik olarak iyileştirme ayarını aktif hale getirdiğinden resimlerimize derinlik kattığı iyileştirdiği doğru olabilir ama bu arkaplanı beyaz resimler için tam da bir kabus oldu..



NASIL DÜZELİR?


Bu durumdan kurtulmanın çaresi çok çok basit!
Blogunuza giriş yaptıktan hemen sonrakarşımıza çıkan panelden Google+ Ayarları-Ayarları düzenle seçeneğini tıklayalım..



Karşımıza çıkan ayarlar syfalarının ortalarında OTOMATİK İYİLEŞTİRME ayarlarını göreceksiniz..Muhtemelen NORMAL'e ayarlı olduğunu göreceksiniz..biz bunu KAPAT olarak sıfırlayalım..



Sıfırladıktan sonra yayınlarımıza eklediğimiz resimler üzerinde Google-Blogger hiç bir 'iyileştirme' müdahalesi yapamayacağı için resimlerimiz eklendikleri gibi özellikle de beyaz zeminli görselleri istediğimiz gibi olduklarını göreceğiz..

Yukarıdaki örnek resimde iyileştirme ayarından önce ve sonrasını görebilirsiniz..


Kolaylıklar diliyorum herkese..Şablon çekilişime katılmayı unutmayın dostlar son gün 30 Haziran katılmak için:ŞABLON ÇEKİLİŞİ

Selamünaleyküm..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

2 yorum:

  1. Cok tesekkur ederiyorum. İnani.ni buyuk deryten kurtuldum. Cok incesiniz. Bir arkadasim ayni durumdan sikayetciydi hemen yonlendiriyoru m :)

    YanıtlaSil
  2. bilgi için çok sağol sevgiler

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR