10 Haziran 2014 Salı

Hadi Kırlara Çıkalım!


Bir düş yolculuğu gibidir dünya bazen..ve hayat ilkbaharda öylesine güzeldir ki..
Ne gidesi ne ayrılası vardır insanın doğadan..her delik her köşe her çatlağı toprağın çekercesine seni içine hapseder yüreğini..


Aynı toprak aynı tanecikler nasıl olur..nasıl olur da çeşit çeşit güzelliği çıkartabilir yeryüzüne..? ve nasıl da durabiliyor bu su damlası böyle papatyanın üzerinde?


O yeryüzü ki merhameti azdır zayıflara karşı..o toprak ki anaçlığı tanecikleri kadar çok sayısız ve sonsuzdur belki de..


Uzanıp da dokunman için kaç çeşit güzellik var maliyeti sıfır olan!..
Ne para ne pul isteyen kaç değer bitiyor çevremizde zaman zaman..bazen tatlı bir rüzgar bazen bir dandelyon çiçeği..


Savruluşlar vardır bunun gibi doğada..endamlı,uyumlu ve daima toplu olunca güzel olan..birleşince güçlü olan ve ahenkle bizi alıp götüren..



Damlalar..ıslaklık..yağmur kokusu..incecik bir yaprağın üzerinde düşmeden sarsılmadan durmak...yaprağın analığı mıdır damlanın güzel serinliği midir yoksa onları birbirinden ayırmayan..bilmiyorum..


Harıl harıl çalışanlar..bir lokmacık bile olmayancanlıların yer altında kurdukları dünya..basıp geçtiğimiz altını düşünemediğimiz sonsuz kraliyetler gibiler..


Ve yeşil..acı yeşil..canlı yeşil..dünya yeşili..huzur yeşili..








Her üründen bir değil bin fayda çıkar..


Bir daneden bin sevap belki de..belki de sıcak bir ekmek..





Yürümek dünyanın üzerinde ve tüm bu güzelliklere bakmak,dokunmak içlerinde olmak..

Paha biçilemez oldukları kadar büyük bir nimettir..ve Allah'a hamd olsun ki bedavadır..ve hepsi biz insanlar içindir..

Dünyayı sürekli değiştirmek için yarışan,farkında olmadan bir çok doğallığı yok eden,orjinalliğimizi kusmak için içimizi yapay gıda yapay duygu yapay mutluluk ile doldurmaya çalışan..

Biz,bu dünyanın nesini beğenemiyoruz...anlamıyorum..



Sizden uzak kaldım nicedir..elimden bir iş çıksa başka bir iş yapışır..hamdolsun şikayetçi değilim..dolu dolu geçiyor günlerim..fidanlarım günbegün boy alıyor yükseliyor karşımda..üzerimdeki ağırlığı alıyorlar..

En güzel meyvelerim tomurcuklanıyor en güzel meyvelerim çiçek açıyor ve hiç ummadığım bir anında günümün o güzel çiçeklerin narin yapracıkları dökülüveriyor başımdan aşağı tam yüreğimin üzerine..

Sevgim de işte böyle..hayatımdaki güzel kalplerin üzerine dökülsün dilerim..kardeşlerim,dostlarım,güzel yürekli herkese selam olsun ..



not:Müzik kastıysa değiştirebilirim :)


Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

3 yorum:

  1. Müslümanlığın ne olduğunu bilmeyen kişiler Müslümanlığın gerekliliğini bilmezler eee haliyle dünyayı da beğenmezler. İmtihan olunan bir kağıt gibidir DÜNYA...Ayrıca müziğin nereden açılıp nereden kapandığını bulamadım ama hoş bir müzikmiş...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müziği ekranın sol alt kısmında açıp kapatabilirsiniz Furkan bey..
      Yorumunuza gelince..Rabbim gözümüze sokuyor tabiri caizse her yarattığını ve her güzelliği,göz de vermişse,nasıl inkar edebilir insan?

      Mühürlenmişse yürek o ayrı..o ayrı bir felaket..

      Allah muhafaza..

      Teşekkür ederim Allah razı olsun bakışınız görüşünüz daimi olsun..

      Sil
  2. Yazıyı bir solukta okudum. Çektiğiniz fotoğraflarda sadece gorebildiklerimiz var. Onların bir de çıplak gözle görünmeyen yanları var. Doğadaki en küçük varlık bile tasarım harikası. Ve bu tasarımcı Yüce Rabbimiz.
    Çekimlere gelirsek, özellikle papatya, damla ve başak fotoğrafı çok başarılı. Daha iyilerini de çekeceğinizden hiç şüphem yok.
    Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR