30 Ocak 2014 Perşembe

Mavi Ferah Sığınak


Rahatlamak için seçtiğimiz köşemiz ne renk?..
Köşemiziseçmeden evvel köşemizin bizi gerçekten rahatlatabileceğinden emin olmamızmümkün..bunu öncesinden sağlayabiliriz çünkü..
Evimizin damina çatısına çıkıp uzanarak doya doya gökyüzünü seyrederek rahatlayabilir beynimizin hızını düşürebiliriz..
Çatımız damımız olmayanlardan isek ne yapmalıyız :)
Evimizin bir odasını veya en azından bir köşesini bizi rahatlatacak şekilde bir kaç aksesuarla huzurlu bir noktaya dönüştürebiliriz..


İlla boyamaya taşımaya ekstra harcamaya da gerek yoktur..her evde gökmavisi bir şeyler vardır..bu güzel renge sahip eşyalarımızı veya süslerimizi bir araya toplayarak da huzurlu sığınağımızıSığınak- oluşturabiliriz..


Kırmızı renk bizi nasıl ki harekete geçirip hızlanmamıza sebep oluyorsa gök mavisi tam olan bir etki yapar..bizi yavaşlatıp rahatlatır..rahatladığımız mekanlar oturma odamız ..


Yemek yediğimiz alan..



Özelliklere biz bayanların bir çok saatimizi geçirdiğimiz mutfağımız olabilir..



Çocuk odalarında ,turuncu veya sarı gibi uyarıcı renkler yerine mavi kullanıldığında çocukların daha sakinleştikleri gözlenmiştir,bu yüzden özellikle erkek çocuk odaları için mavi ,en doğru seçimlerden biri olacaktır.Mavi renk gökyüzünün ve denizin simgesidir.

PSİKOLOJİK ETKİLERİ

Mavi rengin vücut üzerindeki en belli başlı etkileri şöyle sıralanabilir soğuk algınlığı ve gribal durumlar:Terlemeyi arttırır , ateşi düşürür,ağrıyı azaltır.Canlılık vermede etkili: Beyin epifizini uyararak yaşama isteğini tetiklemede etkilidir.Mavi ile tedavi edilebilir rahatsızlıklar arasında yanıklar ,katarakt,ateşli hastalıklar baş ağrısı kalp çarpıntısı,uykusuzluk, böbrek hastalıkları,romatizma ve öksürük sayılabilir.Mavinin kontrendike olduğu durumlar ise,hipertansiyon ve kas zayıflığıdır.
Mavi,sezgi gücünün ve karmaşık zihinsel becerilerin de simgesidir.Mavi renk, sinirleri yatıştırması ile bir çeşit meditasyon ve duygusal arınma yolu sayılabilecek kadar etkilidir.Beyni rahatlatırken içe dönüklüğü kabuğundan çıkartır ve manik depresif durumu sakinleştiği gözlenmiştir. .


NOT : Renklerin dili kısmı Ahmet Şerif İzgören’in “Dikkat vücudunuz konuşuyor” isimli kitabında yer almaktadır.
Son kare metin kaynağı:Evde teknik


Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

7 yorum:

  1. Bu ev gerçek mi rüya gibi maşallah:) Çok huzur verici ve dinlendirici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ev gerçek gibi görünüyor ve oldukça da dinlendirici arkadaşım sana katılıyorum :)

      Sil
  2. Ben zaten mavinin tüm tonlarını severim ki...
    Yemek odasına bayıldım..renk uyumu çok hoş olmuş..

    YanıtlaSil
  3. 4. fotodaki mavi yeşil uyumuna bayıldım

    YanıtlaSil
  4. Canım verdiğin bilgiler ve birbirinden harika fotolar için çok sağol.İnan ufkumu açıyorsun.Seni seviyorum görmeden de.
    Allah'a emanetsin bacısı...

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR