26 Temmuz 2014 Cumartesi

Bal ve Kabartma Tozu İle Yüzünüzü Temizleyin




Bayram öncesi evimiz temizlenecek ama kişisel bakımımız da ihmal edilmemeli..ev temizliği bitince sıra bizim temizlik ve bakımımızda..
Kullandığım güzel çok etkili peeling gibi bir yüz temizleme önerim var..özellikle yağlı veya karma cltlere sahip olanlar mutlaka denemeli..

Malzemeler tamamen doğal herkesin mutfağında olan malzemeler..ölçülü ve dikkatli kullanın yeter tek dikkat edilmesi gereken budur özellikle vereceğim bu yöntemde.

Yenmeyen hiç bir şeyi yüzünüze sürmeyin derler ya işte yapmamız gereken tam da budur esasen..

Blogumda bu tür ürünlerin yapımını takip etmek ve haberdar olmak için blogumu takip etmeyi unutmayın..kaçırdığınız çok şeyler olabilir..


Burada sizinle paylaştıklarım tamamen zarasız yan etkisiz son derece güvenlidir..denemekten asla çekinmeyin..


Yüzümüzü kolayca evdeki malzemelerle temizlemekten başlayabiliriz..
Özellikle karma ve yağlı ciltler için çok etkili  bir yöntemi paylaşmak istiyorum dediğim gibi,denedim kendimden biliyorum sonucu :)!





İHTİYACIMIZ OLAN MALZEMELER

  • Bal
  • Kabartma tozu-Yemek sodası
  • Ilık su
  • Yumuşak pamuklu bez





YAPILIŞI

Yumaşak bezimizi ılık su ile ıslattıktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı miktarınca bal bir tatlı kaşığı miktarınca da yemek sodasını ekliyoruz.Karışımı kaşık veya parmaklarımızla karıştırmayı unutmayalım..
Cildin rengini birazcık açmak isteyen varsa birazcık çok birazcık limon da sıkabilir bu karışıma..ama biraz :)
Kabartma tozu oldukça sert olduğu için limonun içerdiği asitle karışım faydalıdan çok zararlı olacaktır..

Yüzümüzü ılık veya sıcağa yakın bir su ile ıslattıktan sonra çok yavaşve yumuşak hareketlerle bezimizdeki karışımı yüzümüzün her yerine (göz bölgesine nerdeyse hiç sürmeden)hafifçe ovalayarak uygulayalım..

Yemek sodası kendiliğinden biraz sert olduğu için yüzünüze fazla yüklenmeyin.Hareketleriniz olabildiğince yumuşak ve yavaş olmalı.
Temizleme esnasında bezi gerekirse biraz daha ıslatabilirsiniz..

Yüzünüzü temizledikten sonra bol su ile iyice durulayın,durulama aşamasındacildinizi kelimenin tam anlamıyla gıcırdadığını parmaklarınızla hissedecek aynaya bakınca dagözlerinizle göreceksiniz..

Kurulamayı havlu ile pom pomlayarak yapın kurulamanın ardından nemlendirme ihtiyacını duyuyrsanız saf zeytinyağı veya kullandığınız nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz.

Sanayi ürünlerden hiç bir krem kullanmadığım için nemlendirmek için zeytinyağını tercih ediyorum ama bazen de dolabımdaki gül sulu katkılı çok sıradan bir kremi de kullanıyorum.


Hepsi bu kadar..

Deneyenlerin kıymetli görüş ve yorumlarını bekliyorum..

Güzel kalın herkese şimdiden iyi bayramlar..

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

16 yorum:

  1. Balı ve maden suyunu ayrı olarak kullanmıştım ama kabartma tozunu hiç denememiştim,bu arada mayayı hiç kullandın mı,onu da çok öven var ama ben denemedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günaydın canım mayayı ne amaçla kullanıyorlar bilgin var mı?

      Sil
    2. seninde günün aydın olsun,porselen cilt için tavsiye ediyorlar ama insan tereddüt ediyor denemeyince :))

      Sil
    3. Porselen cilt dedinde çok iyi bir maskemvardı porselen cilt için hay Allah ona bi bakayım not etmiştim uzun zaman da kullandım bulmak lazım tekrar teşekkür ederim.

      Sil
    4. bir ara maskeyi paylaşırsan sevinirim ...Şu sıralar stresten ihtiyacım var maskeye :((

      Sil
    5. paylaşım için teşekkürler maya yı ciltteki lekeler ve renk karmasını engellemek için kullanılıyor ben denemiştim yıllar önce 20 günde bir gerçekten çok faydası var. ama satın değilde annemin yaptığı ekmek için ayırdığı ekşi mayayı kullanıyordum ben

      Sil
    6. Dün bende fırından maya aldım bi denemek istiyorum tavsiyen için teşekkürler canım :)

      Sil
  2. Yağlı cilde sahibim hemen deneyeceğim.Ben de şu maskeyi şiddetle öneririm. 2 kaşık maya,bir yumurta akı,bir çay kaşığı bal,bir çay kaşığı limon suyu(20 dk bekletip durulanacak) lekeli yağlı ciltlere iyi geliyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maske anında yapılıyor aslında maske değil temizleyici işlevi var çok etkili ve sonucu şahane daha durularken gıcır gıcır olduğunuhissediyorsun cildinin sadece kabartma tozu içerdiği için cildi sert ovalamamak lazım..maskeni ilk fırsatta deneyip düşüncelerimi paylaşayım inşaAllah sevgiler hayırlı bayramlar.

      Sil
    2. maya derken nasıl ekmek mayasından bahsediyorsunuz değil mi şu marketlerde satılan mı yoksa

      Sil
  3. Ben bir yerde duyup denemiştim kabartma tozu ve limon karışımını felaketti cildim yandı resmen, biraz da limonu çok kaçırdığımdan:)) Ama bu bal ve kabartma tozunu artık deneyeceğim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limon eklemedim ben ama eklenebilir yine de dozunu kaçırmamak lazım limon asitlidir kabartma tozu ile beraber sonuç kötü de olabilir Allah korusun ama bal öyle masum ki :) ben teşekkür ederim canım denersen düşüncelerini paylaşmayı unutma olur mu iyi bayramlar dilerim.

      Sil
  4. mayali tarif cafefincan.com da var sevgi tarifi uygulayan herkes cok memnun

    YanıtlaSil
  5. hemen kalkıp yapasım geldi, ama kalkamadım ço hastayım. ilk fırsatta denenecekler arasına girdi, iyi ki varsın yağlı boyam ^^

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR