31 Temmuz 2014 Perşembe

Burda Dergisinde Görmek İstediğim Modeller


Sabah sabah dikiş bloglarını dolaşmanın meyvesidir bu yayın..bir çok blogda özellikle Burda dergisinin sayılarını incelemeye alıp içerdikleri modelleri bizimle paylaşan dostların notlarında heyecan veren veya dikmek için can atılacak bir modele rastlanmadığı oldukça aşikar..

El işi kursumuzda Burda dergisinin eski sayıları mevcut ve miktar olarak oldukça çok olduklarından tek tek oturup incelemek zaman alıyor bunun dışında dergileri eve alarak incelemek riskli bir durum olacağı için yerinde hızlıca bir göz atarak şimdiki modellerle kıyaslıyorum..

Evet eskisi gibi değil tabii ki..elinizde çok eski sayılardan her hangi bir dergi varsa yeniçıkanlarla mutlaka kıyaslayıp farkı görmenizi tavsiye ederim..

Aşağıda bir çok modeli sizinle paylaşmak istedim hem fikir almak adına hem de dünyaca ünlü markaların esiden gerçekten dikiş dikmeyi ve yeni modeller üretip kadınları giydirmeyi sevdiklerini siz de görün istedim..

Gerek Burda gibi dikiş dergileri gerekse büyük moda firmaları günümüzde giydirmekten çok kazanmaya yöneldikleri için zevkli tasarımlara rastlamak zor..Elbette çok güzel modeller bulmak mümkün ama bunları da sağlam bir cüzdana sahip olan ulaşabilir ancak..


Lanvin.Vogue Paris Patterns,1973.


Pucci.Vogue,1975


Oscar de la Renta.Vogue,1975


Givenchy.Vogue,January 1966.

Balenciaga, 1952


Balenciaga, 1952


Günümüzde dahi çizgisini bozmayan çok az sayıda tasarımcı ve firma mevcut bunlardan en çok beğendiğim Carolina Herrera tasarımlarıdır..







Muhteşem!!




Hala modellerde dikiş tutkusu ve sevgisi önplanda..
Kalıbını aratan görünüşü dahi biz bayanları heyecanlandıran modeller şüphesiz..
İşte bunlar Burda dergisi editörlerine ilham kaynağı olmalı :)
Özellikle en sonda yer alan puantiyeli elbisenin uzun kollu modeliyle başlayabilirler :)



Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. Hepsi çok keyifli Sevgicim,bayıldım..Eski elbiseler sanki daha mı güzel???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle eski elbiseler daha güzel ama kesinlikle şimdi dahi çok güzel elbiseler mevcut sadece sayıları az :)

      Sil
  2. hepsi birbirinden güzel,ben özellikle beyaz olana bayıldım,siyah kemerliye,birde,2. sırada ki puantiyeliye,birde,pembe olana,birde deyip uzatmayayım,hepsine bayıldım hakikaten :))

    YanıtlaSil
  3. arada bir göz atma fırsatım oluyor burda dergilerine. Fakat yayınladıkları modellerde hep bir klişelik, demodelik söz konusu. Yıllardır aynı kalıpları verirlermiş gibi.

    Carolina Herrera tasarımlarına oldukça bayıldım. öyle kıyafetler dikmeyi öğretseler keşke, yani o kadar haklısınız ki... :)

    YanıtlaSil
  4. eski elbiseler ne güzelmiş değilmi ablam ne biliyim en azından o kadar çok abartılı açık kıyafetler yokmuş şimdikiler gibi

    YanıtlaSil
  5. Tam olarak aynı sebepten dolayı birkaç gün önce Hubert Burda yayıncılığa mail attım. Aynı zamanda Tuva yayıncılığı'da arayıp yetkililerle görüştüm. Aynı şekilde bir arkadaşım daha mail attı hemen benden sonra Burda'ya. Belki bu maillerin sayısı artsa biraz daha fazla önemseyebilirler bu talepleri. Ya tutarsa? :))

    YanıtlaSil
  6. gerçekten hepsi de birbirinden güzel, çok sade olanın bile kendine çeken bir yanı var. Özellikle kahverenginin yaka modeli çok hoşuma gitti.

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR