25 Temmuz 2014 Cuma

Bir Yürüyüş Miktarınca Huzur


Öylesine sakindi ki her yer..bütün dünya öğle uykusundaydı sanki..kuşların cıvıltılarını işitebiliyor sokaklardaki kedileri görebiliyordun..onlar da mahmur mahmur sana bakıp tekrar başlarını yaslayıp sokak taşlarına uyumaya devam ediyordu..


Herşey doğal ve sade..ses yok gürültü yok araba yok trafik sıfır..


Duvarlardaki menülerde kahve seçenekleri ve önerilerine baktım..bu mahallede bu sokaklarda bu sessizlikte ne güzel olurdu bir kahve ile dost sohbetini yudumlamak..



Duvarlara asılmış saksılar panjurlar ve içindeki çiçekler nasıl da mutlu ederdi eskiden beni.


İçimin buruk olduğu ve neşemin kabuğuna çekildiği bu günlerde güzel olan ve mutlu eden herşeyi reddeder oldum sanki..Çok az iftara katıldım ve iftar sofrasına kimseyi davet etmedim bu Ramazan ayında..
Sevdiklerimi bir arada görmek onlarla bu güzel günleri paylaşmak nedense öyle değersiz kaldı ki gözlerimde..
Gazze'de iftar sofraları bizimkiler gibi değil Gazze'de sahurlar bizdeki gibideğil..bayram telaşıymış temizliğiymiş alış verişiymiş eskisi gibi değil bu sene..

Hangi yürekle alış verişe çıkıp çocuklarıma bayramlık alacağım hangi sevinçle tatlılar yapacağım hangi sevinçle evim mis gibi oldu dostlarımı sevdiklerimi ağarlayacağım diyebilir bu sene?..

Çocuğumun camiden çıkıp elimi öpmesi kadar hiç bir şey heyecanlandırmıyordu beni bayram sabahlarında..benim oğlum camiden çıkıp elimi öpecek biliyorum..peki benim gibi çocuğunu kaybetmiş Gazze'li annenin elini kim öpecek bu bayram sabahında?..

Gazze'deki zulüm,oradaki perişanlık ve acı susturdu içimdeki heyecanı..bir yürüyüş süresi boyunca unutabildim herşeyi..ve ardından kızdım yine kendime neden bu yürüyüş boyunca kendimi biraz mutlu ve huzurlu hissettim diye..


Anlamakta zorlanıyorum insanları bu yüzden..hayat böylesine kolay sade ve sakin olabiliyorsa nedir bu zalimlerin insanlıktan istedikleri ve nedir bu dünyadan beğenmedikleri ve nedir gerçekten sahip olmak istedikleri ve nedir onları gerçekten mutlu ve tatmin edecek olan..

Hayırlı cumalar kardeşlerim..duaya devam..




Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

4 yorum:

  1. Sevgiciğim çok güzel huzurlu bir gezi olmuş seninki. Umarım her yere huzur gelir.
    Simdiden bayramını kutlarım canım sevgiler

    YanıtlaSil
  2. SEVGİLİ SEVGİM AYNEN BENDE DAVETLERİ KABUL EDEMEDİM...KİMSEYEDE DAVET TEKLİFİ YAPMADIM ....HANİ DERLER YA EVDEN ÖLÜMÜZ EKSİK NE BU KASVET DİYE ... BİZLERİN EVİNDEN BU RAMAZAN ŞEHİT CENAZELERİ ÇIKTI HER GÜN...ÇOK ÇOK BÜYÜK İÇLERİMİZİN AÇISI...RABBİM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YAVRULARIMIZIN YARDIMCISI OLSUN...BOL BOL OKUYALIM İNŞALLAH ...

    YanıtlaSil
  3. Sevgicim ne güzel yazmışsın,dünyanın sessizliğini duyarsızlığını..Ama malesef öyle:((

    YanıtlaSil
  4. What a fantastic post! Thank you for sharing your thoughts. We, who live in an other part of the world, can't imagine!
    All my best from Austria and
    good luck
    Elisabeth

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR