4 Temmuz 2014 Cuma

Favorim Olan 4 Yunan Ürünü


Her ülkenin ve memleketinkendine özgü ürünleri vardır..
Doğmuş büyümüş ve yaşadığım ülke olan Yunanistanın da öyle..çocukluğumdan beri evimize giren ürünlerin yeri bir başkadır gözümdeki yeri..
Süzme yorudun her çeşidi güzeldir ..ama benim özellikle 'inekçik'ismini taşıyan süzme yoğurt vazgeçilmezimdir..kuru meyveler çerezler hurma bisküvi bal kısaca dolabımda ne varsa içine katarak tüketmeyi çok severim..


Sakız adasında yetişen ağaçlardan elde edilen MASTİHA ile yapılan yaz mevsimlerini en klasik ve en geleneksel tatlısı..ve en zahmetsiz olarak sunulanı olsa gerek..ihtiyacınız olan tek şey buz gibi bir bardak su ve bir kaşık..
Vanilya olarak bilinen çocukların sevgisi ile anneler tarafından 'denizaltı' ismine de sahip olan bu tatlıyı günün her saatinde tüketmeyi severim yaz aylarında..



Ve zeytinyağı!..renginden çok kokusu dokusu ve lezzetinyle yemeklerimin olmazsa olmazı..bütün yemeklerin sadece zeytinyağı ile pişirilir..
Yunanistan zeytinyağının rengi özellikle benzersiz...adalarda asırlık zeytin ağaçlarına rastlamak mümkün..elde edilen yağın kalitesini sevenleri bilir..bu kaliteyi ortaya çıkarmaksa ustaların yani üreticilerinin marifeti ama ondan önce Allahın kudreti..



Son olarak da Türkiyede Kalamata zeytini diye bilinen Kalamon zeytinidir sevdiğim..kahvaltıda başka zeytin istemem..ideal sertliği,etli bir yapıya sahip oluşu en sevdiğim özellikleri..

Yolunuz düşerse buralara bir kaşık denizaltı ikramıyla sizi ağarlamak isterim dostlar..
Benim sevdiğim ürünler bunlardan oluşuyor..sizin var mı özellikle sevdikleriniz ve uzağında olunca özlemle hatırladıklarınız..?


Hayırlı cumalar dostlarım..

Sevgilerimle..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. Kahvenin yanında çok büyük zevkle sunduğum ve benim de bayıldığım ''denizaltı ''mıymış.....Bu tür kültürel alışverişler ve yakınlıklar ne kadar hoş değil mi?....Yeni bir şey öğrendim.Çok teşekkür ederim.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet denizaltıymıs canım..sıkmamak adına paylaşmazdım sanırım arşivi yavaş yavaş paylaşmak lazım :)
      Ben teşekkür ederim sevgiler.

      Sil
  2. Hayirli cumalar kardesim ve aleykum selam:))
    Ben hic bilmiyordum senin yunanistanda yasadigini, demek bakisiyoruz karsi adalardan:))
    Izmirde oturuyorum ve sikca sahilde oturup yahu su karsisi yunanistan iste insan yuzerek bile gidebilir diyorum, oysa biz hep karsidan bakip duruyoruz, esimde hatun bigun gotureyim seni bir gemi turuyla diyor, bakarsin geliveririm:))
    Resimlere bayildim bu arada,,, isin ehli cektiginden herhalde insani baska dunyalara goturuyor, bu arada en sevdigim zeytin cesididir kalamata, iftarda benim icinde ativer agzina bi tanee:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakışıyoruz ya ama senin buralara gelmene gerek kalmayabilir..İzmmire geliriz biz sık sık nerden biliyorsun benimgelmeyeceğimi senin yaşadığın yere :)

      Zeytin anlaşması tamamdır :)

      Sevgiler.

      Sil
  3. canm nasıl güzel yazmış nasılll ellerine sağlık sen bi harikasın sayende blog um istediğim gibi oluyor (:

    YanıtlaSil
  4. Damak zevkimiz ne kadar benziyor ben ilave olarak peynirin her çeşidini ve taze tereyağını söyleyebilirim. Ama yoğurt anne sütünden sonra bana annemin yedirebildiği tek ve tek yemekmiş! Ondan olmalı kemik ağırlığım bir erkeğinki kadarmış ;))) Zeytinyağınızı ve zeytininizi bunlara aşık birisi olarak merak ettim. Afiyet bal şeker olsun hayat boyu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahrazı olsun Konağım..zeytinimiz de zeytinyağımız da Allaha hamd olsun çok güzeldir..mincik numuneler gönderebilirim :)
      Sevgiler..

      Sil

Recent in Recipes

SON YAZILAR