3 Temmuz 2013 Çarşamba

Coca-Cola&Bumerang-İki Zehir Bir Arada

 

Selamünaleyküm dostlar..
Ramazan ayından önce değinmek istediğim bir çok konu vardı..
Hatta bu konular hakkında o kadar net ve açıklayıcı olmayı istedim ki zaman emek verdim..
Emeklerimin bir kısmı saatlerce takdir ederek feyz aldığım din konusunda bilgisi çok ufku geniş bir alimimizinsohbetlerini bunun yanısıra köşe yazılarını yetmedi verdiği fetvaları dahi okuyarak emin olmak ve gönül rahatlığı ile yazmak adına huzurlu yazmak istedim yazımı..

Ne taraf tuttum ne de kişi belirledim..
Buraya yazdıklarımın bir tek amacı tek amacı ancak bu amacı vardır diye bilinmesini vurgulanmasını arzu ediyorum.

Satırlarım kimseye gözdağı vermek kimseyi incitmek veya üzmek için yazılmıyor..
Evet belki bazı kardeşlerim alınacaklar,belki bazı kardeşlerim çekip gidecekler lakin..onların hoşnutluğundan çok dilimdeki doğruyu açığa sürerek Allahı razı kılmaktır çabam..

Öyle de olmalı değil mi?

Sevgili dostlarım Ramazan ayından evvel kulaklarımıza çokça giren gözlerimizi çokça dolduran ve coşturan Coca-Cola mevzusuna değinmek istiyorum herşeyden evvel..

Bu gün bu yayınımın tam da bu gün yayına girmesine sebep olan Mefküre blogu vesile olmuştur..
Rahman razı olsun..

Kardeşlerim..
Kültürümüzü çok iyi anlayan ve kavrayan,kardeşliğimize benzer kardeşlik manzaraları pek az yerlerde yaşanan bir ülkenin insanları dışından Sevginin ve Merhametin Anlayışın ve Kenetlenmenin bir başka ismidir bizleri birlik eden İslam..

Konunun çokçadetayına girip sizi yormayacağım..
Bu satırları okuyan evinin yemeğini içeceğini hazırlayan temin eden ablam kardeşim ağabeylerim..
Ramazan ayı boyunca en azından melekler görmeli küçük dahi olsa çabalarımızı..

Melekler niyetimizi kaydetmeli en azından Ramazan ayı boyunca..
Susmayı çok güzel öğrettiler,dayatmayı da ne güzel enjekte ettiler kanımıza dedirtmemeliyiz..

Dileğim o ki..
Bir içecek bir giyecek dahi olsa..
Girmeyiversin evimize,oturmayıversin masamıza,dokunmayıversin tenimize..


 COCA_COLA

Coca-Cola ile ilgili önce www.gencdoku.com adresinden devamını okuyabileceğiniz aşağıdaki satırları paylaşmak istiyorum..

''Bilindiği üzere Filistin 64 yıldır işgal altındadır. İşgalci siyonist İsrail devletinin önemli gelir kaynaklarından önemli bir kalemi, kolaları da içine alan içecek firmalarıdır. Bu firmalar çekinmeden her yıl gelirlerinden azımsanmayacak miktarlarını işgalci İsrail devletine bağış olarak veriyorlar.

Geçtiğimiz yıllarda Gazze’ye uygulanan ambargoyu delmek için yola çıkan ve yapılan baskınla 9 yardım görevlisinin şehit edildiği Mavi Marmara’nın ardından yapılan boykot çalışmaları sonucu bu firmaların gelirleri %30 oranında düşüş göstermiştir. Hediye ürünlerle eski gelirlerine ulaşmaya çalışan bu firmalar, reklamlarında özellikle ramazan ayında İslami motifleri kullanarak bilinçaltına oynamaktadırlar. Bu durumda takdir edilir ki bir Müslüman’ın, bu firmaların ürünlerini, varsayalım helal sertifikalı olsa dahi kullanması düşünülemez. Çünkü kapitalist bir zihniyete verilecek en güzel cevap, onların anladığı dil olan ekonomi ile olacaktır. Tüketimleri düştükçe elleri bağlanacaktır.

Bizler kardeşler topluluğu olarak birbirimize destek olma ve birbirimizi koruma mecburiyetindeyiz. Yapılan zulme maddi veya manevi destek veremeyiz. Biz bir ümmetiz ve kardeşlerimize sıkılan merminin parasal kaynağı olamayız. Bu bir ateştir ve buna sessiz kalan herkese bir gün bu ateş ulaşacaktır. Bunu bilmek zorundayız.

Unutmayalım!

“Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır.”[5]

Unutmamalıyız ki kola, enerji içeceği ve benzer ürünler, Türk-İslam kültüründen uzak ürünlerdir. Emperyalist güçlerin desteğinde yürütülen kampanyalar, renkli reklamlar, batının çarpık yaşam tarzına gençlere özendirme çalışmaları yoğun bir şekilde yürütülmektedir. Kültürümüze ait olmayan bu tür içecekler de bu güçlere hizmet etmek için kullanılmaktadır. Bu bağlamda Müslümanlar olarak bu planlara karşı özellikle dikkatli olmak zorundayız. Çünkü kendi nefsimizin yanında neslimizle de açık bir imtihan içerisindeyiz.

Ümeyre Özdemir / Gençdoku 49. Sayısı (Haziran 2013 – Recep 1434) ''


Coca-Cola ile ilgili Mefküre blogundan aldığım yazı ise şu şekilde:

''ABD’li site Coca Cola’nın sır formülünü açıkladı. Açıklanan formülle birlikte Coca Cola’da alkol olduğu da ortaya çıktı. İşte açıklanan o formül…



Muhafazakar kesimin yıllardır İsrail bağlantısı nedeniyle tepki gösterdiği ve dolaylı yollardan ambargo uyguladığı Coca Cola ile ilgili şok bir iddia daha gündeme geldi.



ABD’nin önde gelen bir sitesi Coca Cola’nın sır formülünü belgeleriyle açıkladı. Yıllardır yılan hikayesine dönen ve Coca Cola’nın, mahkeme kararlarına rağmen şirket sırrı gerekçesiyle yıllardır açıklamaktan kaçındığı ya da belli bir kısmını açıkladığı formülün içinde önemli miktarda alkol bulunduğu ortaya çıktı.



Şirket, sitesinden duyurduğu haberde Coca Cola’nın formülünü tam olarak bulduğunu belirtirken, iddiasını da 1979 tarihli bir gazete makalesine dayandırdı. Söz konusu makalede, kolayı üretmek için geçerli içerik maddeler ve miktarları bulunuyor.



Thisamericanlife.org adlı site, haberinde Atlanta Journal-Constitution gazetesinde 8 Şubat 1979 tarihinde yayınlanan makalenin resmine de yer veriyor.''
tamamı burada:Mefküre



Hürriyet-BUMERANG
Blogumu ilk açtığım dönemlerdeydi..
Nacizane bir plan kurmuş bir blog açmış..zevkime göre tasarımını görsellerini düzenlemiş ve yayınlarımı paylaşmaya başlamıştım..
İçimdeki arzu ve niyet yükselmek popüler olmak kısaca bütün çabam şan için şöhret için değildi..hala da değil,öyle olacağı günleri de dilerim ki göstermesin Allah..

Ziyaret ettiğim takibe aldığım bloglarda hiç seçici davranamıyordum,blog anlayışını tam olarak anlayamamış biriydim nihayetinde..
En samimi yaklaşımım ve içtenliğimle yorumlar yazdım yardım ettim el uzattım ve el uzatılmasını istedim..

Günler geçtikçe yavaş yavaş çevrem oluştu,yavaş yavaş kimin ne amaçla neden burada olduğunu anlamaya başladım..
Severek okuduklarım zaman zaman Bumerang reklamlarını yayınlayan bloglardı..

Onlar Bumerang'ı araştırmama ve onların bu denli büyük desteği,Bumerang tarafından aldıkları küçük şirin hediyeleri sebebiyle benim de bu kitleye girmem gerektiğini düşündürmeye başladı..

Amma ve lakin Bumerang nedir..durup düşünemeden güzel de bir kampanya gündemde olduğu bir zaman diliminde üyesi bulunmuş oldum..

Üyeliğim gerçekleşene dek..
Bir çok aşamadan yani bir çok sayfadan geçtim..

Öncelikle Hüriyyet gazetesine sıcak bakamama rağmen(Anasayfası bakılacak gibi değil)anasayfasına girmek zorunda kaldım..

Anasayfadan diğer sayfalara ve aşamalara geçişim sağlanana dek gözlerime sayısız çıplak kadın resimleri,dedikodu haberleri,kumar reklamları,faiz destekleri dolmuş oldu..

Henüz daha üye olmadan bütün bu görüntüler içime girdi.
Üyeliğim tamamlandıktan sonra içimin rahatsız olacağı ve her görüşümde kaldırmayı şiddetle arzuladığım halde blogumun bir köşesinde duran logosunu tutma mecburşyeti ilk reklam teklifi gelene kadar mevcuttu..

2 lira değerinde bir reklam için ben:
Ahlaksızlığa DESTEK
Kumara EVET
Faize NEDEN OLMASIN
Zinaya ZATEN YAPILACAK
Dinime ihanet TÖVBE KURTARACAK
Peygamberime(s.a.s) saygısızlık ...
Kişiliğime(kadın ve müslüman olarak)sömürüyü KİMSE YADIRGAMAYACAK

Mesajını onayını tasdiğini vermiş olacaktım..

Bütün bunlar içimi kemirdi..
Hafifealınası bir şey olduğunu düşünmüyorum..
Bir gazeteye yukarıda sıraladıklarımın desteğini mümin olarak ben nasıl verebilirdim..
Kaldı ki o gazeteyi değil alıp okumak,satıldığı büfenin önünden çocuğumu dahi geçirmek istemiyorum.

O gazete Ramazan ve Kutsal gecelerimizde dinimizi hatırlayan değil midir?

O gazete Ramazan Bayram ve Kandillerde satışlarını artırmak için hediyeler-yemek tarifleri-kalemler-kitaplar veren değil midir_?

O gazetenin yazarları dahil onca ahlaksız haber ve dedikodu içinde dini yazılar yazmayı göze alanlarla dolu değil midir?

Bankaların reklamını yapan,faizin haram olduğunu son hutbesinde üstüne basa basa haykıran Peygamberimiz (s.a.s) sırf gündem olsun diye cinselliğini eşlerini yani annelerimizi,ashabını ve bunun yanı sıra kutsal kitabımız Kur'an'i Kerim'i malzeme eden ihtilafa düşüren düşüncelerimizi inancımızı sulandıran gazete değil midir?

O gazete ve onun gibi olan gazeteler..

O gazete ve o tür gazeteler..ahlakıma,imanıma,namusuma hatta ve hatta çocuğumun ahlakına namusuna iffetine gözlerine ve kalbine salgıladığı zehirli görüntülerini engellemek değil midir benim vazifem ve görevim?

Nasıl o logoyu taşıyabilirim?
Nasıl destek verebilirim?
Nasıl yer açabilirim..

..diye düşündüm ve hemen aynı gün logoyu kaldırdım blogumdan..

Bumerang 2 liralık bir reklam blogumuzun bir yerini süsleyen bir logodan ibaret değildir..

Bumerang,içeriği inancımızla,davamızla hassasiyetimizle tamamen zıt olan bir kavramdır..
O gazeteye destek vermek..günaha,zinaya,kumara,faize,ahlaksızlığa,şirke,küfre puan vermektir,öne çıkarmaktır ve dolayısıyla bunların çoğalmasına sebebiyet vermektir..

Böylece işlenecek olan günahlardan payımızı amel defterimizde bilmemiz gerekmez mi?
Hafife alınan sadece blogumuz,beynimiz,kapasitemiz olsaydı keşke..

Ancak öyle görünüyor ki..hafife alınması çalışılan şey..

İnancımız..

Davamız...

Bilincimiz..

Dinimizdir..

Blogdaki Bumerang logosu sadece bir logodan ibaret değildir kardeşlerim..
O ahlaksızlığa sevkeden bir kapı,harama yasak ve günaha götüren bir yoldur.
O logo vesilesiyle gazeteye uğrayan ve ziyaret eden gözler adedince,görünen görseller adedince belki de daha fazla günah miktarını amel defterimize aktarılmasına sebep olan bir araçtır.

Bize bu kadar ters olan ve ters işler içinde olan bir mantık ve kuruma değil destek vermek Allaha olan saygımızdan dolayı blogumuzda bu ikisini bir araya getirmemeye özen göstermemiz gerekmektedir..


İşin enteresan yanıysa Bumerang kelimesinin sözlük anlamı olsa gerek

BUMERANG:Kıvrık bir sopaya benzeyen ve atıcısına geri dönen bir av aracıdır..

Günahların ve veballerin geri gelmemek üzere atılmış olmasını dilerim..

Harama desteğin haram olduğunu da hatırlatmakta fayda var..

Allah bizi affetsin..



Sevgilerimle..

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

26 yorum:

  1. Sevgi Canim harika bir yazi olmus zaten bumerang hakkindaki tavrimi biliyorsun, senin su yazini okuyuncada üye olduguma pisman oldum. Kesinlikle bende Hürriyet okuru degilim hatta suan kendime kiziyorum neden linklerini falan paylastim diye. Neyse zararin neresinden dönersek kardir demisler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin postinda dedigim gibi Neslicim..keske somurulen sadece bloglarimiz olsaydi..

      Sil
  2. allah razı olsun canım benim, daha fazla daha fazla bilinçlenmek lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farkindayiz..lakin uyutuluyoruz,ninniler cok sempatik kuzu :)

      Sil
  3. Çok güzel bir paylaşım bende paylaştım. Allah Razı olsun.. Başlığınız için tebrik ederim "iki zehir bir arada" çok isabetli olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim mesaj yerine ulasmistir..dilerim Allah razi olur..amin,ecmain.

      Sil
  4. Ablam Allah razı olsun, çok güzel bir konuya değinmişsin.
    Sadece Ramazan da değil inşaAllah her daim dikkatli davranmak nasip olsun.
    Bunlar kene! İnancımızı, imanımızı emmeye çalışıyorlar, uyanalım kardeşler! Uyanalım.
    Rabbim diline bereket versin ablam, ilmini arttırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ramazanda baslangic olsun,samimi ve daimi olsun..Rabbim cumlemizden razi ve yardimcimiz olsun,ne dali belli ne budagi..zor is ama imkansiz degil,sevgiler.

      Sil
  5. Çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize yüreğinize sağlık..Rabbim göğsünüzdeki iman ateşini söndürmesin..selam ve dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeter ki yerine otursun,dilerim istifade edilir ve dusundurur tesekkur ederim Allah razi olsun.

      Sil
  6. Sevgim ne güzel anlatmışsın,bende kendi çapında nacizane tariflerini yayınlayan biriyim,birkaç ay sonra bloğumu açalı iki yıl olacak,ama hiç reklam işine girmedim girmemde çünkü blog işi benim gözümde para kazanmak için yaptığım bir iş değil,o reklamlardan gelecek para insanı mutlu edebilirmi?varsın bloğum sade olsun,rengarenk reklamlar olmayıversin.Para kazanma için ille bloğa reklammı vermek gerek?bu,insana zorla yaptırılan bir mecburiyet değilmidir?Herşey paramıdır,39 yaşındayım,kasımda 40 olucam iyi günlerimde oldu kötü günlerimde,ama bu yaşıma kadar parayla mutlu olamadım,para sadece bir ihtiyaç.Bazen bizi biz olmaktan çıkarıyor,hayat maddiyata dönmüşken,adım attığın parayken hala birşeyler için savaş veriyorum.coca colaya gelirsem oda ayrı bir mevzu.Çok uzun olmasın sıkılmayasın diye uzatmıyorum ama Allah sonumuzu hayır etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru..para yoksa adim da yok..Allah yardimcimiz olsun,niyetimize melekler sahit olsun insallah.

      Sil
  7. canım tebrik ederim duyarlılığından dolayı.çok güzel aydınlatmışsın.Rabbim hepimizi bu illetlerden korusun.

    YanıtlaSil
  8. Yine güzel anlamlı bir yazı olmuş. Bende Bumerang üyesi olmayı hiç düşünmedim. Sırf takipcim artsın diye sıcak bakmadigim bir gazetenin isteklerini yerine getirip kölesi olamam. Bana göre değil

    YanıtlaSil
  9. son zamanlarda bumerangla ilgili bende kendimi kötü hissetmeye başlamıştım gelen reklamların hiç birini yayınlamıyordum biraz ara vereyim demiştim ama ara vermeden üyeliğimi iptal etmem gerektiğini gösterdin ve kendi adıma utandım ben bunları nasıl görmezden gelip alet olabilirim diye Allah razı olsun arkadaşım.

    YanıtlaSil
  10. Kolayla ilgili dusuncenize katiliyorum. Bumeranga uyeyim ve daha pek bi kszanc saglamadim o nedenle savunucusu olmayacagim. Sadece aklima takilan tek soru sy. O kadar hiddetle ve iciniz dolarak yazmissiniz ki o gazete hakkinda neden gidip uye oldunuz. Gazetenin cizgisi belli. Kim zorladi ki sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorularınızın yanıtları yazımın içinde mevcut,bir daha okuyabilirsiniz.

      Sil
  11. cola haklısın tabii.
    ama bak mümkün değil.
    dünyanın en tanınan markası.
    içmemek lazım ama anlatamazsın.
    :)
    bumerang tabii.
    baştan beri karşıyım zaten.
    profilimde bile yazar.
    :)
    bu arada, hiç uğramıyorsun ama.
    unuttun bakıyom.
    :)

    YanıtlaSil
  12. Güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Yazını ibretle ve ilgi ile okudum,gerçekleri bir kez daha vesilenle hatırladım,
    kutsal topraklar bile colanın istilası altında,girmediği yer yok gibi,Rabbim bizlere basiret versin(amin),uzuuun yıllar oldu colayı eve sokmayalı,almayalı,içmeyeli,bayramlarda yapılan ikramlar tarafımızca nazikçe geri çevrilir,cola,pepsi ve yan ürünleri...

    bumerang konusunda ise basitlikten,kendini basitleştirmekten,değerlerini bir kaç kuruş uğruna hiçe saymak,saydırmaktan başka bir şey değil,

    hedefin dünya olursa dünya senden kaçar,hedefin Hak'kın rızası ise,dünya gölgen gibi peşinden gelir,

    güzel paylaşımın için Rabbim senden razı olsun,hayırlara vesile olsun(amin),
    kalbi muhabbetlerimle...

    YanıtlaSil
  14. allah sizden razı olsun sizin gibi çokça okunan bir blogta böylesi bir konunun ele alınması beni çok sevindirdi.hatırlarsınız bloğumun tasarımını yaparken size ısrarla bumerang reklamlarını bloğuma koymanızı rica etmiş ay şurayamı koysam burayamı koysam diye sizi epey yormuştum.amma velakin gün geçtikçe neyin ne olduğunu fark ettim ve üyeliğimi iptal edip tüm logolarını sayfamdan kaldırdım.özellikle türkiyede yaşanan gezi parkı olaylarına davet ettiren mailleri bendeki son nokta oldu.üstelik birde ahlaksız reklamlarını tüm bloglarda görmektende çok sıkıldım ve bir çok bloğu takiptende vazgeçtim.hırslardan uzak kafamın estiğince blog yazmak en iyisi kanısına vardım çok şükür..

    YanıtlaSil
  15. Selamün Aleyküm ...
    Allah razı olsun kardeşim çok güzel konulara değinip bilinçlendirdiğin için.Yazılarını hayranlıkla okuyor Rabbimin senden razı olması içinde dua ediyorum.Gönülden sevgilerimle.Allaha emanet olun....

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel anlatmışsınız yanlışları Allah sizden razı olsun. Allaha şükür hürriyet bumerangla hiç işim olmadı:9 kurtulma sırası kolada

    YanıtlaSil
  17. Allah razı olsun.Bumerangın ne olduğunu bilmiyordum merak ediyordum ama araştırmaya zamanım olmamıştı.Süper bir bilgi paylaşımı olmuş.Cola meselesine gelince zaten alkol olduğunu duyduğumdan beri içmiyorum.Rabbime binlerce şükürler olsun.

    YanıtlaSil
  18. canım çok güzel bir yazı hazırlamışsın yine. Allah razı olsun senden.

    YanıtlaSil
  19. Şu blog dünyası gerçekten garip yer. Şaşırıyordum insanların nasıl bu kadar çok takipçisi oluyor diye. Sonradan anladım, hediyeleşmeler sayıyı artırıyor. Sayı arttıkça izlenme oranı artıyor. Bu oran bazı bloglarda öyle yerlere ulaşıyor ki, dediğiniz siteler yada markalar ürünlerini tanıtım yapmanız için size iletiyor. Ayrı bir dünya burası hakikaten... Güzel yanları da var ama sadece yorum yazmak için "çok güzel olmuş sanım, eline sağlık" diyip giden bir sürü insan da var. Konudan uzaklaştım ben gerçi ama;) Güzel yazı, sağ olun...

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR