15 Ekim 2014 Çarşamba

Tesettürüm Kaç Numara?


Çok güzel çizilmiş değil mi?

Tesettüre girdiğim ilk günü hatırladım....Kış mevsiminin son günlerdiydi..doğru düzgün tesettür kavramını bilmiyor tenimi örtebilecek giysiler giyerek sokağa ilk çıkışım..
Ayağımda kalın çorap,topuklu çizmeler,diz boyunda modern bir trençkot..
Başımı doğru dürüst bağlamayı bilmiyorum yine de bu halimle bile ruhumun pamuklara sarıldığını hissediyordum..

Zaman geçtikçe ve mevsim değişince kılık kıyafetimin değeri daha da çok karşıdan nasıl görünüyor düşüncesi içimi rahatsız etmeye başladı..

Böylece kendime iyi bir 'tesettür alışverişi' yapma çabasına girdim..
Şalımı bonemi,bluzumu eteğimi,ayakkabımı çantamı birbirine uyumlu olarak giydim..
Bir kaç yıl bu şekilde dolaştım durdum..

İnternetten farklı şal bağlama modellerini uygulayarak sokağa her çıkışımda nefsimin havalara girdiğini,bu görünümden zevk aldığını anlayamıyordum..

Ta ki karşıma bir gün komşumun iki küçük kızıyla karşılaşana dek..
-Büyüyünce ben de senin gibi giyinmek istiyorum Sevgi abla dedi ikisinden biri..

Eve gidince iyice aklıma takıldı bu söz..günlerce aklıma takıldı..aylarca ve nihayet yıllar geçmiş olmasına rağmen bu sözü asla unutamadım..

O kızların gözlerine kazınan ve özenti uyandıran bu halim Allahın örtünme emriyle gerçekten uyuşuyor muydu?..

Dış görünüşüm bu küçük kızları etkilemişti evet..ama bu etkilendikleri vermek istediğim mesaj değildi..
Kendilerine güzel bir giyim tarzı olarak görünen aslında benim 'kapanma'diye adlandırdığım ise burada bir yanlış vardı..olmalıydı..var dı da sonuçta..

Allaha hamdolsun ki yavaş yavaş tekrar okudum tesettür ayetlerini..

Dışarıya çıkarken dış örtümü almam gerektiğini,baş örtümü göğsümün üstünü örtecek şekilde bağlamam gerektiğini,topuzumun boyumu uzatmayacak şekilde olması gerektiğini,topuklu ayakkabılardan ve parfümden tamamen uzaklaşmam gerektiğini,vucüt hatlarımı gösteren giysi pardesü manto ferace dahi olsa benim kaç kiloluk bir gövdeye sahip olduğum dış örtülerin tesettür kavramına uygun olmadığını anladım..

Dün Facebook'ta yukarıdaki resme rastladım..
TESETTÜR BİR MAKAMDIR SEN HANGİ MAKAMDASIN diye bir soru soruluyordu..

Kademe kademe her birini inceledim,artık rahatlıkla 8 numarada olduğumu söyleyebilirim...olabildiğince vucüt hatlarımı göstermeyen olabildiğince beni bana mahsus ve eşime mahsus kılan giysi ile dolaştığımı görerek her ne kadar dışarıya çıkarken onlarca şeylden vaz geçmiş olsam kadın olarak gördüklerime zaman zaman özennsem giymek takmak istediğimi fark etsem bile belki Rabbim Cennette istediğim bedene istediğim giysiyi giymeyi nasip eder diyerek mutluluğumu tarif etmek nerdeyse imkansız dostlar..

Artık biliyorum ki beni gören 'merhaba'dan önce Selamün aleyküm demeyi tercih ediyor..
Artık biliyorum ki yanımda yürüyen beni değil kendini sorguluyor.
Artık biliyorum ki bu seçimi yapmakta özgürdüm..
Artık biliyorum ki beni görene görüntüm Allah'ı hatırlatıyor..
Artık biliyorum ki..Ben bir inciyim..ben bir mücevherim..ben çok kıymetliyim..Ambalajım bu yüzden..

Kusursuz bir iman muhteşem bir teslimiyet izlenimi bırakmak değil çabam..asla mükemmel olamam asla kusursuz bir şekilde kulluk edemem..ama elinden geleni yaptın mı? sorusuna gönül rahatlığı ile cevap verebileceğimden artık eminim..

Çabam bu tesettürün içini bu niyetin ve eylemin hakkını vermektir..tesettürsüz olduğum tek başıma kaldığım zamanlarda bile temiz olabildiğince Rabbimin istediği gibi davranmak ve yaşamaktır..örtünmekten daha zordur bu bana göre..

Evet..
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum Rabbim..
Senin rahmetine ve merhametine sığınarak..günahlarım ve hatalarımla huzurunda bulunarak..affedileceğimi ümit ederek..bu hakkı kullarına tanıdığını bilerek..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

15 yorum:

  1. Kıyafetlere göre isimlendirmeler üzerine yeniden düşünülebilir belki. Ama kıyafetlerin harmanlanma şekli isabetli tespit edilmiş.
    Örtünmenin temel kaidesi dikkati ve ilgiyi üzerine çekmemek.
    Umarım daha güzel şekilde uyabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim herkese doğruyu görmeyi nasip etsin..sevgiler.

      Sil
  2. ilk kapandığım zamanlar aklıma geldi, malesef çevrede doğru yönlendirecek kişiler olmayınca kişinin doğruyu bulması biraz zaman alıyor. Şimdi geçmişi düşününce nasıl o tarz şeyleri giydim diye kendimden utanmadan edemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O giysilerden ben de hala utanıyorum düşündükçe ama o yollardan geçmek gerekiyormuş belki de bilmem ki.

      Sil
  3. Sevgi abla ne güzel bir yazı olmuş.Malesef tesettür adına yapılan pılan defileler moda dergileri v.s gençlerin gerçek tesettürden uzaklaşmasına vesile oluyor.örtünürken nefsimle mi giyiniyorum yoksa Allah'ın emrettiğiyle mi diye ben de çok sordum kendime.Nihayet cevabını buldum.Çarşaf dahi olsa kadını çekici gösteriyorsa nafile.Nefse ağır gelen bir mesele tesettür.Ama öyle bir özgürlük ki.Ne kadar kıymetli olduğunu hissettiriyor sana.Allah hakkıyla örtünenlerden eylesin.
    Vesselam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında nefse göre mi emre göre mi giyindiğimizi anlamak çok kolay..evden çıkmadan aynaya bakıp sorabiliriz kendimize görüntü hoşumuza gidiyorsa nefsimiz için görüntüyü sevmiyorsak Allah için giyiniyoruz demektir..

      Sevgiler Feyzacım .

      Sil
  4. Ah bu yazı örtündüğüm ilk güne götürdü ve sonrasına birgün sokakta yürüyordum önümde iki kı vardı ya bunlar nekadarda dar giyinmiş sorsan örtülüler dedim içimden sonra birden düşündüm senin onlardan farkın ne ki pantolon üstü mini etek daracık üst giyim pardüsem bile yoktu insan eğer bu yaşam biçiminin içinde olsa dahi bunu algılamamış nefsini sorgulamamışsa bunu anlamıyor. Çok şükür ki doğruyu görebildim ve bu bana nasip oldu. Allah razı olsun yazı herzmanki gibi çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamdolsun gösterene balım..evet görebilmekle başlıyor kimilerimiz için kimilerimiz ise daha baştan bilgilendirildiği için böyle durumları yaşamadan güzelce örtünebiliyor..Allah razı olsun Rabbim amellerimizi kabul buyursun sevgiler.

      Sil
  5. Maşallah Allah bizi doğru yoldan ayırmasın. Kolay olmayanı tercih ettik Hiç birşey bizi yıldırmasın inşaallah.. 👍

    YanıtlaSil
  6. Çok güzelmiş yaa :)) Bende rahatlıkla 8 numara diyebilirim.Çok şükür.

    YanıtlaSil
  7. maalesef ben 7 numaradayım :( çalışma hayatı belki de bizi bu duruma sokuyor..ama sunu söylemeliyim, daha yakın bir zamanda şöyle bir durumla karşılaştım tesettür giyim mağazasında malum bayanlar çalışıyorlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar..ben de bir şeyler denedim ve çalışanlara danıştım bayanlar rahatsız olmasın diye eşimi o bölüme çağırmak istemedim..ama pür tesettürlü bir kardeşimiz ben paça boyu aldırırken eşini çağırıp taaa benim dibime kadar çağırdı..giyimimin müsait olmadığını söylerken kabinde buldum kendimi..bir yandan da beni azarladı napayım ben mi çıkayım dışarı diye! sonra aynı mağazadayız hala..ben ödeme yapıyorum o da eşini çocuğunun yanına gönderdi aynı anda kasadayız..ben terzi fişini bekliyorum..kasadaki beyle kırk yıllık akraba gibi gülüşmeler..muhabbetler ! yani keşke tek görevimiz tesettür olsa onun yanında yapmamız gereken daha çok görev var..allahım yolundan ayırmasın istediği gibi layık kullarından eylesin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sümeyracım içini doldurmak da zordur işte..aslında bunu da düşünmek buna da gayret etmek gerek..herkesi aynı kefeye koyarak dar düşünemeyiz ama kendimizi kesinlikle çok düşünmeli çokça hesaba çekmeliyiz..beğenilmek başka özenmeye teşvik başka..herşey örtünmek değil..tesettürü doldurmak lazım..hal ve hareketlerimizle..inşaAllah ..

      Sil
  8. hayırlı cumalar.. yazılarınızı cok begenıyorum her seferınde heyecanla beklıyorm yenileri. buyuk keyıfle okuyorum.. bır gun kara carsaf ve tesettur arasındakı farkıda anlatırmısınız. (öğrenmek amaclı). gercekten merak edıyorum fıkırlerınızı :)

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR