13 Mayıs 2013 Pazartesi

Seni Asimetri Seni..(Bluzlar)


 Hayirli aksamlar ola sevgili dostlar..bir post butun gun bekletilir,ertelenir mi diye bir soru sorsam :)
Tarafimdan verilecek cevap "evet,tabi,mumkun" kimbilir belki resimlere bakinca bana hak vereceksiniz belki de "abartacak ne var bunda"diye ceylan gozlerinizi suzup bosvereceksiniz..
Asil anlatmak istedigim asagidadir..bu guzel asimetrik tasarim bluzlarin icinden cikamadigim micin,ne zaman bilgisayarin basina gecip kendilerini postuma dahil etmeye calistiysam bakmaya doyamadigimdan ndegil,yapimini cozemedigimden aksama kadar uzadi yayinlamam..

Once yardim lutfen!..
Dikis bilgisi zengin ve cok olana rica olunur..asagidaki tasarimlardan en azindan birini yapabilmek icin dikebilmek icin yardimlarinizi paylasmaniz rica olunur :)
Bir isin icinden cikamamak zor is :)

Asagidaki bluz ve ceket modellerinin tarzi renkleri tasarimlari ve kumas turleri ozellikle ilgimi cekip begenimi cezbetti..DOGAL bir gorunume sahip  olduklarini dusunuyorum bakalim bana hak verecekmisiniz?


Tasarimci modeli bir ceket..tabii ki tesetture uygun bir cizgiye sahip degil..bel kismi ortada vucuda tam oturdugu icin hemen elenebiliyor ama asil soru ceketin tarzi ve modeli degil..asil soru bu sekilde hazirlanip dikilisinin nasil yapildigi..vermez dimi bize tasarimcisi o kalibi :)
Hani inceleme amacli canim..



Muhtesem Yuzyil ilk basladigi donemlerdeydi..o zamanlar tabii Osmanli askiyla tutusan kalbimizle ekran karsisina gecip izlemistik bir kac bolumunu..dizi fesatlik ve ahlaksizlik kokmaya baslayinca izlenmez oldu haliyle..aklimda saray kadinlarinin sallarini yani bu sekilde dolayip kullanmalariydi..yukaridaki kareyi gordugumde ilk o geldi aklima..bu karedeki bolero mudur,hirka mantikli mi giyilmis veya susleme yani aksesuar olarak mi kullanilmis bilmiyorum ama en basta nasil giyildigi (!) ardindan da acaba nasil dikildigi sorusu belirdigi icin danisma amacli paylasmak istedim..
Tahmini olan var mi?


A ha!..Hem yapilasi hem giyilesi tam da bize uygun bir parca degil mi ki bu cici ..yapimini da hemen goren tahmin eder hatta kumasi olan makasiyla ekrana bakiyordur bile :)
Tamamlayici ve kesinlikle guzel bir tasarim..altina giyilebilecek uzun etegi dusun sen :) sahane oluuur..
Siradakiler ise yine cok DOGAL gorunume sahip kumasindan tutun da tasarimina ve cizgisine kadar kesinlikle bayildigim korkunc fiyatlari olmasa hemen sahip olmak istedigim tunik ve bluz modelleri var..









Hepsi cok hos hepsi cok guzel..inaniyorum ki her kadin begenir bunlari..bi kere rahatligi ortada sanirim..abdest almak icin 20 dugme cozup kendini utu aletinin altina yatirarak gunune devam etmen gerekmiyor bi kere..eeh,daha ne! :)
Paylasamadiklarim ve nihayet yayina aldigim cici parcalar bunlar idi..
Ola ki bunlari dikebilirim diyen varsa..yazsin bana soylesin bana hatta gostersin bana :)
Sevap lazim degil mi ki canim ona ! ;))


Fikirlerinizi yorum kutusuna birakabilirsiniz canlarim..
Insallah kiymetli bilgilerini paylasanlar olur..olur da biz de "Tesettur Giyim" diye gecinmeye calisan ilkbahar kelebegine donusturmeye calisan firmalarin avucuna dusmeyiz..malum zordur tesetture uygun kiyafet bulmak artik..bu durumda yapabilecegimiz iki sey var..

1:Kiyafetlerimizi kendimiz dikebiliriz
2:Bilgisi olandan istifade edebilir veya begendigimiz bu cicilerin resmini alip terzimizin kapisini calabiliriz..

Eminim bu tarz giyinmeyi sevenler biraz gayret ederse bize tesettur giyim veya tesettur modasi diye dayatmaya tasarladiklari GIYIM TARZI'na mahkum olmaktan kurtuluruz..cidden uygun bir seyler bulmak zor zor zor..

Tesetturun modasi olamaz nihayetinde bu iki kelime birbirine Miami & Alaska kadar zit oldugundan biz mumin kadinlar olarak tesetturumuzu parlatmadan,daraltmadan "hey ben burdayim haci amca" dbagirtmadan tasiyabiliriz,karsimiza cikacak ilk camiye girip insan gibi abdestimizi bas ortumuzun burusmasini,etegimizin kirismasini dusunmeden alabilir Allah'a bizi davet ettigi her an kosabilir ve INSALLAh musait olabiliriz..

Fark ettiniz mi bilmiyorum cunku ama bu yeni tesettur kiyafetler kesinlikle bir caminin onunden gecerken kazaran ezan okundugunda camiye girip namaz kilabilecegin turde kiyafetler degildir..200 lira verdigin,camiye giremeyecegin Allah'in huzuruna cikamayacagin elbisenini bas ortunun ne degeri olabilir ki?

Oradan al haberi akilli kadin!..



Arsivde :)
Insallah en kisa surede etekleri de paylasmayi cook istiyorum kardeslerim..
Dusunen ve akleden..hayatini duzelten ve gercekten niyeti temiz olani alnindan burnundan gozunden kalbinden operim!..;)

Sevgilerimle..



Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

13 yorum:

  1. O en üstteki ceketi çok sevdim, nasıl dikilmiş anladım mı? zerre kadar anlamadım ama sevdim.. Güzeldi paylaşımın..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de anlamis degilim canim,dikilisini gec nasil giydigini sahi cozemedim :(( sevgiler,tesekkur ederim.

      Sil
  2. Gerçekten çoğu süper. Keşke elimden gelse dikiş...

    YanıtlaSil
  3. "hey ben buradayım hacı amca"cok güldürdü beni:))Bende simetri takıntısı var asimetrik kıyafetler bünyeme dokunuyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. jilet gibi olmali diyorsun :) bende de var o rahatsizlik ama evde mesela..bi cerceve bi perde az biraz yana egilmeyedursun ;)

      Sil
  4. Bence en güzeli en alta ki etek. Aikido hocalarının giydiği hakamalardan esinlenilmiş gibi :)) Hem nasıl giyeceğim diye uğraşmaya gerek yok. Diyerinin yanında giyme kılavuzuyla birlikte satılıyordur canım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kutlamam gerek seni bacim gel!Helal olsun o etegin tasarimcisi uzaaakdogudan ya japon ya da cin biriydi,aferin kiz ;)

      Sil
  5. Nasıl dikildiğini sorduğunuz pelerin tarzı kıyafetin dikiminin çokta zor olmadığını düşünüyorum.Dikdörtgen bir kumaşı ikiye katlayıp yaka açıklığı bırakıp kol boyunu dkikip,kolun gireceği yeri açık bırakıp biraz dikip gerisini açık bırakırsanız sanırım bu görüntüye kavuşursunuz.Tadilat telaşında olmasaydım hemen dener ve paylaşırdım.
    Gömleklerinde bütün numarası kumaşında.Benim tarzım en alttaki etek maalesef ki nasıl dikildiğini anlayamadım.

    YanıtlaSil
  6. hepsi cok guzel.ama ben en alttaki salas etege bayildim

    YanıtlaSil
  7. Eteğin modeline bayıldım, devamını heyecanla bekliyorum :))bende kıyafet seçimlerimde eziyetten çok rahatlıktan yanayım , sevgiler

    YanıtlaSil
  8. En alttaki etek harika kumaş seçimi tam eteğe göre olmuş aldım bunu ben sevgiler sevgim gelemedim uzun zamandır kusuruma bakma

    YanıtlaSil
  9. Aslında iyi baktım da pantolon etek galiba

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR