9 Mayıs 2013 Perşembe

En nefis elbise




Inaniyorum ki..bir insana cok yakisan bazi davranislar vardir..
Bunlarin uzerine bir cok hadi bir cok menkibe bir cok makale yazi veya siir yazilmistir..
Bir cok kez defalarca ustune basa basa agirligini ve guzelligini derinligini ve onemini alimler,din adamlari vurgulamistir..
Efendimizin (s.a.s) haya ve edebi ile ilgili hadilserin cogunda,gelinlik bir kizdan daha edepli ve haya sahibi oldugu anlatilir..

Bu konuya deginmemin ve sizinle paylasmamin sebebi ise okudugum bir kissadir dostlarim..

Soyle ki Menakib-i Cihar Yar-i Guzin Kitabinda:
Resulullah (s.a.s)buyurmuslar ki:Israfil her gun yetmis kere yuzunu kendi kanadi ile orter ve der ki,ya ilahelalemin!Ne yapabilirim ki,herkes gibi sana layik bir secde bir ruku etmeye kadir degilim...


Bir melegin..en buyuk dort meleklerden biri ustelik hayasi ve edebidir okudugumuz..

Melekginki bu sekilde..

Bir tane daha var paylasmak istedigim..



Resulullah (s.a.s) buyurmustur ki:Bir mumin gunahkar kul kabirden kalkar,Sirat koprusu heyecani ve Cehennem korkusu ile mahsere gelirken iki yol basina erisir.Korkarak,aglayarak,sukunet ve karar ileyolun birisine girer.Kimse ondan soz sual etmez.Dosdogru Cennet kapisina erisir.
Sag ayagini kapidan iceriye koyup.sol ayagini yerinden kaldirmazdan evvel,Allahu Teala o kulun sag eline bir name verir.
Kulum,sen al bu nameyi oku ve o name icindekileri ogren.
Ondan sonra,hukum senin hukmundur.
Ebedi Cennete gir ve ondaki senin himmetin ve muradindir.Orada ebedi olarak kal,buyurur.
O kul name'ye bakar gorur ki, (ey kulum,sen ne yaptin ise,gordum ve bildim.Lakin yaptigin isleri tekrar sana gostermeye haya ettim)yazilmistir..

Allah!...Rab..haya ettim diyorsa..kul..bizler..sayili gunlerin sahipleri,bir tek..
Yasadigimiz an'in icindekilerle ve yaptiklarimiz ve ahiret icin caba gostererek yatirimlarimizla ..kisaca acizligimizle dusunuyorum da..aframiz taframiz kime..

Kusmeler..begenmemeler..kabullenmemeler..

Bir kissa daha var kisa ve dusundurecegine inandigim..



Cebrail aleyhisselam, aklı, hayayı ve imanı Adem aleyhisselama getirdi ve dedi ki: *Ya Adem! Allahü teala hazretleri selam eder, sana getirdiğim şu üç hediyenin birini kabul etsin* dedi. *Adem aleyhisselam aklı kabul eyledi.

Cebrail aleyhisselam, iman ile hayaya; *Siz gidin* deyince, iman dedi ki: *Allahü teala bana emreyledi ki, akıl nerede ise, sen de orada ol!* Ondan sonra haya da aynı şekilde, Allahü teala tarafından emrolunduğunu beyan ederek, her ikisi de akıl ile beraber Adem aleyhisselamda kaldı. Allahü teala kime akıl verirse, haya ile iman da onunla beraberdir. Aklı olmayanın ne hayası, ne de imanı vardır. (Süleyman bin Ceza) 


Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur:

"Allah bir kimseyi helak etmek istediği zaman ondan utanmayı kaldırır. Utanması kalkınca hep kötülük işlediğini görürsün. Kötü kişiye kimse güvenmez. O zaman hep hainlik yapar ve hainliğe uğrar. Bu defa da acıma duygusundan mahrum olur ve lanetlenerek kovulur. Böylece o kişi İslâmdan uzaklaşır."

Rabbim muhafaza buyursun utanamamaktan..hayasiz olmaktan..edepsiz yasadigimizi fark edememekten..


Guzel gecsin gununuz..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

2 yorum:

  1. Hepsi çok manidar kıssaların...
    Allah razı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okudukca dusunuyor,duygulaniyorum..cumlemizden insallah,sevgiler.

      Sil

Recent in Recipes

SON YAZILAR