6 Mayıs 2013 Pazartesi

En buyuk luksum


Insan olarak ben.
Gun icerisinde elimden geldigi gucumun yettigi kisaca Allah'n bana verdigi azim ve kuvvet miktari yapilacak islerimle bas etmeye calisiyorum..
Kul olarak ben sabah namazina kalkmak icin gunes henuz dogmadan ayakta olmaya calisiyorum..bunu basarabilmek icin geceleri olabildigince "vaktinde" uyumaya calisip uyutmaya gayret ediyorum cocuklarimi..
Anne olarak ben her sabah kizim yatagindan kalkana dek ses cikarmayacak,kendime ait olarak belirledigim 2-3 saatlik zaman dilimini cogu zaman sohbet dinleyerek bir yandan el islerimle mesgul olarak degerlendiriyorum..bunu yaparken aldigim haz ve bu sabahin ilk saatlerinde tamamen kendime ait olan bu zaman dilimini kim ki bazen katlediyor veya Allah'in takdiri bu sekilde yasanamiyorsa o gun ben darmadagin ve muhtemelen biraz gergin olabiliyorum..


Beslenme vaktimdir bu saatler..
Kimseyle paylasmak istemedigim saatler..
En buyuk luksum..
Tamamen bana ait..kendim icin bir seyler yaptigim zaman..
Ruhumu besledigim zaman dilimi demek pek uygun olmasada iste bunun gibi bir benzetme eklenebilir buraya an itibariyle aklima gelemeyen cumleyi siz ekleyip tamamlayabilirsiniz..

Ogrendigim bilgiler ve bu bilgi acligimi bu sekilde doyurarak icimin huzurlu ve dingin olmasini saglayabiliyorum..
Aldigim bilgileri gun boyunca icimden tekrarlayarak benimsiyor kabul ediyor parcam diyerek boyle olmali diyerek kat kat yerlestiriyorum kisilik istifime,mumin suurumu bu sekilde oturtmaya calisiyorum degil..bu sekilde mumin suurunu elde etmek icin yollar ariyorum..

Sabahin ilk saatleri ta ki gunes iyice isitmaya baslayana kadar cihani bir tek kelime dahi etmeyen dilim var..sunger gibi bilgileri beynine cekerek sindirmek isteyen bir arzum bir azmim var..Elhamdulillah..
Sevdigim konular uzerinde dinledigim sohbetlerden son derece zevk alarak,notlarimi tutarak baslamak gune..

Yavas yavas icime oturunca bilgiler cevreme sevdiklerime aileme faydali olmak icin bu bilgilerden faydalanabilmeleri icin kendilerine anlatmak degil de bu bilgilerin bende vucut bulmus halimle hakkini vermek icin sozlu olarak degil pratik olarak yasayarak caba gosteriyorum..

Kimligim..varligim..kadinligim..anneligim..
Kullugum..ummet olarak kardeslerime karsi olan vazifelerim,peygamberime karsi saygi gostermem gereken noktalari tespit etmek ve bunlari gun icinde dusunmek..

Herseyin cok hizli gelistigi,zamanin sudan hizli bir sekilde akip gittigi,pratik ve kolayligi avucumuza birakildigi boyle bir devirde yasamanin,anne olmanin kadin olmanin cocuk yetistirmenin evlat olmanin komsu olmanin ummet olmanin kendini yetistirmenin..dogruyu bulur gibi olmak,buldum derken karsina buldugun gercekten daha buyuk bir gercegin gelip daha onceki gercegini yikmaya mecbur edebiliyor insani bazen..

Bilgi cok fazla..bilgi her yerde..bilgi bizi beklemekte..

Hem celiskili hem karisik gibi gorunebilir...

Zihniyetimizin kirlendigini dusunuyorum..mumin olarak nerede durdugumuzu unuttugumuzu hatta hic bir zaman ogrenemedigimizi dusunuyorum,bunun korkarak bu cumleyi kurdugumu paylasmak istiyorum sizinle..
Sagimiz solumuz kolayca ulasabilecegimiz sonsuz bilgilerle nimetlerle dolu olduguna inaniyorum..

Burada duruyor akan sular ve burasi iste tam da burasi tikandigim ve cevaplayamadigim bir sorunun ipine dolaniyor dilim..


Bunca bilgi icinde hesap gunu..yanlis yaptigim bir seyi veyahut gozumden kacirdigim bir dogruyu veyahut hafife aldigim bir emri veyahut goz ardi ettigim bir sunneti neden ciddiye almadigimi neden bildigim halde yanlisimi kusurumu duzeltmedigimi neden nefsimi daha ustun tuttugumu neden cevremin ne diyecegini daha cok onemsedigimi neden seytana dusmanim oldugu halde uydugumu nasil aciklayabilirim veya beni yaradana "Allah'im,ben bunlari bilmiyordum" diyebilirmiyim?..



Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

14 yorum:

  1. cansın...

    içimi okudun yine,

    özledim ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok fazla emekledik..diyorum ki acaba,yurume vaktimiz gelmis hatta geciyor olmasin?...Seri'm,ozlenmez mi bitanem ya :)

      Sil
  2. Ne mutlu sana ,bazen düşünüyorum bir örneğin yada bir yemeğin vs tarifini almaya nasıl zaman harcıyoruz öbür dünya için çabalamak doğruyu bulmak araştırmak nefsi yenmeye çalışmak ne güzel,maşallah Sevgi'cim,senin bu yazılarını okudukça kendimi sorgulamadan geçmiyorum.Bilgi her yerde ,doğruyu bulmayı Allah'ım layıkı ile kul olabilmeyi nasip etsin inşallah cümlemize.Hayırlı akşamlar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ki bir dilim ekmekle doyan mideye sahipken nasil da harciyoruz degil mi zamani ..Allah razi olsun ablacim dusundurduysem ne mutlu bana.

      Sil
  3. Öyle güzel tarif etmissiniz ki ancak bu kadar güzel anlatilabilirdi,sizin o kiymetli zamanlarinizin bizlerede nasip olmasi dilegiyle,lakin ben henüz o saatlerin tadina varamayanlardanim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henuzkendinize ait zaman dilimini sartlar olusturmaya musait degilse dusunerek yani tefekkur ederek herseyin sahibi Allah oldugunu gun boyunca kalbinizle soylemek dahi ruhunuzu bir nevi tatmin edecektir..insallah Allah sizlere en guzel vakitlerinizi bulma sartlarini hayirlisiyla olusturarak nasip etsin.

      Sil
  4. kalemine bayılıyorum senin her seferinde yorum yazamasam da yazdıklarını takip ediyorum yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun ne diyebilirim ki okudugun icin tesekkur ederim.

      Sil
  5. Çok güzel anlatmışsın , yüreğine sağlık , klavyene tebrikler , sevgiler ..

    YanıtlaSil
  6. Sizin bu cümlelerinizi düşüncelerinizi okudukça Rabbim diyorum bu güzel insanın yüreğini genişlet öyle genişlet ki bu mümin kardeşimiz düşünceleriyle bizleri de aydınlatsın sana yakınlaşmaya vesile olsun. Allah razı olsun...Rabbim bizlere de kendimize ayırdığımız o bereketli saatlerden bol bol versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aciz'igimiz,yetersizligimizi,kusur ve gunahlarimizi ortecek bagislayacak Allah dilerim ki icimizi daha cok aydinlatir birbirimizi bu vesilelerle tutalim..sevgiler gonderiyorum guzel duana amin diyorum canim Allah razi olsun.

      Sil

Recent in Recipes

SON YAZILAR