2 Mayıs 2013 Perşembe

Tarzi sevilesice seni!


Tesetturluysen bir seylerden mahrum kalacaksin anlamina gelmez..ne renkten ne dokudan ne kokudan ne zarafetten..yerine gore herseyi giyebilirsin,herseyi surebilirsin..
Keyif bu ya..muzigini calmak icin gitar calmayi da ogrenebilirsin..resimdeki renk :)


Yurtdisindaki tesetturlu bayanlarin tarzi biraz farklidir Turkiyemizdeki tesettur tarzindan..sanki onlar biraz daha salas biraz daha rahat biraz daha saklayarak hatlarini giymeyi tercih ediyorlar gibime geliyor..


Uzun etekler,maxi elbiseler..renklerin tonlari..biraz toprak biraz teracotta biraz hasir biraz bakir..boyle de guzel ya :)


Bu kardesimin giydigi hersey hosuma gidiyor bas ortusunun rengi haric..daha pastel bir ton olmasini isterdim..adim boya olacaksa :)


Sevdim..cok da tatli bi surat baksana..masallah :)

Butun resimlerden belki de en ideal tesetture en uygun tarz bu olsa gerek..hat gostermiyor kivrimlari yok renkler haykirmiyor..duz cizgi..hem modern hem minimal..su var ki bu tarz bisey kaldigim sehirde asla bulunamiyor..niye yaa :( Ama cicekli firfirli pardesuler falan vaaar :(  pullu da var boncuklu da ;)



Eyvallah :)
 

Turkish hijab ..
Bunu da sen yorumla :)..


Sunu da unutmamakta fayda var..inancli ve mutevazi atilan adim kadar guzel yurume sekli,vucudu ve kiyafeti Allah'i andiran giyim tarzindan daha hos bir goruntusu olamaz insanin..

Sevgiler..

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

35 yorum:

  1. 2. fotoğrafı çok sevdim, salaş, rahat, renkler uyumlu, tesettüre de uygun, türkiye olayına hiç değinmiyorum bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2'ncisi cok basarili degil mi:)
      Turkiyedeki olaya deginme parcalarlar insani..sus otur yerine ;)

      Sil
  2. buradaki en büyük sıkıntı maalesef :(
    kıyafet alışverişinden nefret eder hale geldim, istediğim gibi hiçbişey bulamıyorum, ama dedğiniz gibi tesettür çizgisinden çıkmaya meyledersem sürüyle var :( bu seneye kadar hacca gidenlere bana ferace getirin diye yalvarıyordum, şükür artık onu bulabiliyorum en azından! gerçi onada el atıp, ayardan çıkardılar ya, neyse! görüldüğü gibi çok dertliyim bu konuda :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En guzel magazaya gider yine de bulamam istedigimi,vallahi zor..cok dar olur,fazla dugmelidir abdest alamazsin,orasini cekersin burasi acilir oturunca ya 1-2cm daha uzun cok mu sey istedim diye sitemlerle cikmisligim cok olmustur..pazar dediginse en guzel giysileri cikartiyor karsima..ona da sukur :) dikebilmeoi insan bu zamanda kiyafetlerini yoksa bulamaz uygun biseyler..modern hayt ne kadar trajedi iceriyor Allahim..sevgiler can.

      Sil
  3. kahve eşarp lacivert elbiseli olan tarz çok hoşuma gitti.alttan 2.resim yani.harika olmuş..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maviyle kahvenin uyumu eh bir de etegin uzunlugu sahane tabii :) sevgiler menekse..

      Sil
  4. Mavi kıyafete bayıldım...

    YanıtlaSil
  5. Hepsi çok hoş. 5. görseldeki Hanımefendi çok tatlıymış hakikatten hem yüzü Maşallah hem de etek harkulade;)

    YanıtlaSil
  6. Ben ilk resmi çok beğendm ama çoğu tesettürlüysen onu taşıman gerek diyolar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu tesetture girememisler soyler..tasitmislar tesetturu onlara..tesettur muhtesem biseydir..icini neler dolduruyor anladigin anda nefsin butun kepenkleri indiriyor bitanem,sevgiler sana..

      Sil
    2. evet ablacm bende öyle düşünüyorum bende tesettürlüyüm şiir seslendiriyorum ney üflüyorum yani bazı faaliyetlerim var tesettürlüyüm diye bunları yapamicakmıyım yani öyle şey olmaz dimi

      Sil
    3. Oyle bisey olmaz bence de..ozellikle tesetturlu bir annenin ornegin bir cok faaliyeti olmali..yavrularini yetistirirken hem kulturlu hem faaliyet bakimindan hayat icinde sosyal ve aktif olmasi lazim..ama simarmadan ve bunu haykirmadan buyuk bir marifetim var dercesine ben benim demeden davranislari ve genel olarak yasam tarzi..olmali ..neden olmasin..mumin herseyden mahrum edilmis bir insan demek degildir bence tam aksine mumin bir cok seye hakim olabilecek kendini gelistiren yasadigi devre ayak uydurarak degil yasadigi devrin icinde islamin her degisimde ana kural ve cizgilerin disina cikmadan Allaha karsi saygisini ummete karsi vazifelerini cignemeden ayakta tutmaya calisan demektir..

      Sevgiler canim :) kafani sisirdim sabah sabah bagisla.

      Sil
  7. hepsi çok hoş bunların, çok güzeller. Üniversiteye ilk başladığım yıl bir arkadaşım tesettürlüler sinemaya gidermi diye sormuştu, yok canım uzayda yaşıyorlar ya gitmezler :) Ne alakası var demiştim. Şimdi o geldi aklıma. Tesettürlü olmak demek sosyal hayatının olmaması demek değil ki ne sanıyorlar acaba bu tesettür karşıtı insanlar? Kapalılar asosyal, espri yapmazlar gülmezler eğlenmezler, dış görünüşe göre yargılamak insanı ne kadar yanlış. Gerçi şimdi yavaş yavaş biraz daha rahatladı bu düşünce...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Islamiuet hayati butun renkleriyle yasamaktir..mutlulugu,huznu,neseyi,tevazuuyu,aslinda tanisak hakkiyla Islamiyeti cumle alem muskuman olmak isteyecekti..sponsorlugumuzda sorun var..temsil edemiyoruz hakkiyla..sahabe antakya'da bir hafta kalarak ordakiler bu kisa sure icinde musluman olmuslar..insallah halimiz,yasantimizla biz de ozendirici oluruz gipta edilecek insanlar oluruz..bak bati ne guzel sunuyir sergiliyor kendini tavizsiz ama..ya biz?onlara benzemek icin esnedikce esniyoruz..Allahim muhafaza etsin,sevgiler canim.

      Sil
  8. Salaş giyinmeyi çok seviyorum biliyorsunda sevgim :) ama bizim ülkemizde (ki akrabalarımda dahil buna) daha şişman gösterdiğinden eleştiriyorlar ve artı daha göze batıyormuş salaş giyinmek !!! ilginç... ben böyle mutluyum hatlarımı göstermek hoşuma gitmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Salas sevdigini biliyorum arkadasim ben de severim o tarzi..konusur insanlar canim ne giyersen giy goz sayisi kadar bakis açisi var kuzum aslolan Allahin sana nasil baktigi..insallah Allahi memnun eden kiliga burunmeyi nasip etsin rabbimiz..sevgiler canim.

      Sil
  9. 2. fotodaki eteğin bir benzerini aldım
    etek bol ve yüksek bel olduğu için ne yaşlı ninelere benzetilmediğim kaldı
    ne köylü kadınlara ( köylü değilim ama hiç hoş bakmıyoruml köylülerin küçümsenmesine )
    ama siyah elbiseye bayıldım siyah-kahve uyumu mükemmel
    sondaki kızın şal örtme şekline gıcık oluyorum
    sokağa çıkıyorum herkes öyle örtüyor neyse biraz daha yazmaya devam edersem yanlış anlaşılabilirim...
    hayırlı akşamlar sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun etek gibisi var mi kuzum..desinler desinler analari salvarli kokenimizi reddedemeyiz kaldi ki o ayaginda aalvarli kadinlar ne kahramanlar getirdi dunyaya..simdi bu modern tesettur giyinen bizlerden kac kahraman evlad dogar..bilinmez,belki de hic..dedigin gibi devam edersek yanlisda anlasilabiliriz..benden de sevgiler canim.

      Sil
  10. Kıyafetler güzel ama ''inancli ve mutevazi atilan adim kadar guzel yurume sekli,vucudu ve kiyafeti Allah'i andiran giyim'' cümlesi yazının kalbi olmuş.Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Son cümleye bittim,Rabbim hepimize başta bana bu güzellikleri uygulamayı nasip etsin inşallah..Arap tarzı olanlar daha hoşuma gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah amin limon cicegim..insallah..sevgiler sana.

      Sil
  12. Sizin çok saygı duyduğum bir çizginiz var. Ayrıca TR de tesettür konusundaki fikrinize katılıyorum. Geçen hafta Alanya da diz ortasında etek giymiş ancak türban takmış bir hanım gördüm. Keza yine tayt üzeri uzun gömlekleri, ya da tüm hatları gösteren ince pardesüleri saymıyorum bile. Ben tesettürlü olmadığım için belki fikir beyan etmem hatadır, öyle düşünüyorsanız yorumumu da yayınlamayın darılmam, yakın gördüğüm için ilk defa bu konuda size yazdım. Kimseyi de eleştirmiyorum, sadece gördüğümü anlatıyorum bir bildikleri vardır diyorum. Size de sevgilerimi gönderiyorum, yukarıdaki kombinlerin hepsini kendim de giyebilirim o kadar beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesetturlu olmayana sor tesetturluyu..o sana soyler nasil gorundugunu neler hissettirdigini..ozendiriyor mu nefret mi ettiriyor..sevdiriyor mu sogutuyor mu?..kendi insanimiz eger ki tesetturu boyle gosteriyor boyle tasiyor boyle savunuyorsa ki savunma gibi bisey cok zor yapilir bu devirde o zaman tesetturde ciddi sorun var demektir..
      Ne demek oluyor?Allahin kuluna emrettigini kulun boyle yerlere sermesi,taviz vermesi alcaltmasi..evet bende bazi tesetturluleri gorunce yanina gidip "Ey tesetturu yerle bir eden kadin!" diyesim var ama zamanla anlayabilir belki diyorum,belki mecburiyetten ortunmeye calisiyor diyorum..bir cok sebep var..
      En guzeli tesetture girmeden evvel iki ayetin oldugu gibi kabul etmek..tesetture girmeden evvel o ayetlerin kalbine girmeleri,temeli boyle atilir ve inaniyorum ki o ayetler hakkiyla atilinca niyetimizin temeline hic bir sey onu sarsamaz bozamaz..
      Ayetlerden bahsetmisken onlari da yazmak isterim izninle..

      Nur suresi 31 ayet:Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
      (Mümin kadınlara söyle: [Yabancı erkeklere bakmaktan] sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, [el, yüz gibi] görünen kısmı hariç, ziynetlerini [Saç ve gerdan gibi ziynet takılan yerleri] göstermesinler, başörtülerini yakalarına kadar [saç, kulak ve gerdanlarını] örtsünler!) [Nur 31]

      Bir de bu var:

      (Ey Nebi, hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına [dışarı çıkarken] cilbablarını [dış kıyafetlerini] giymelerini söyle! Bu, onların tanınıp, eza görmemelerine daha uygundur.) [Ahzab 59]

      Bunlar iste apacik emirleridir Allahin..boyle kabul etmeli boyle yapmali..
      Bu ayetler hakkinda neler soylendi neler dendi neler yazildi..oldugu gibi alip kabul etmek ve uygulamaktir asil iman(inanamak)

      (Kur'anı kendi görüşüne göre tefsir eden kâfir olur.) [Mekt.Rabbani]

      Dinlemeden konu komsuyu,yazari filozofu arastirmaciyi yazari..sahabe boyle inandi..onlar icini guzellestirdi,kalbi,dili,akli guzellestirdi..ne guzel bir nesil yetistirdiler..

      kisisel goruslerimdir bunlar canim..sen de goruslerini yazmissin yayinlamamayi dusunmedim bile tam aksine cok sevindim yazmana..

      Sevgiler hayirli cumalar.



      Sil
  13. Cevabınızı hemen bir solukta okudum, çok güzel ve net bir şekilde, ayetiyle anlatıp izah etmişsiniz. Özendiriyor mu sorusunun cevabı sizin gibi bilinçli insanları görünce evet, neyin ne olduğunu bilmeden yapanları, yanlış uygulayanları görünce hayır oluyor.
    Sayfanızın genelinde olduğu gibi bu yorumda da huzur buldum, bilgi aldım teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isik sactiniz..asil bunu yapan size bana da aciklama yapma sansini tanidiginiz icin ben tesekkur ederim,hayirli cumalariniz olsun.

      Sil
  14. genel çoğunluk gibi bende ikinci resimdekini çok beğendim, Türkiye olayına hiç değinemeyeceğim çünkü öyle bir yerde yaşıyorumki anlatamam:((8 ay önce geldiğim burada ilk çarşıya çıktığım günü hatırlıyorum uzaylı görmüş gibi millet bana bakıyordu Allaha şükür geçen zaman içerisinde tesettürlü arkadaşlar tanıdım söylediklerine göre 10-15 sene öncesine kadar burada tesettürlü tek bir bayan bile yokmuş onun için bizleri kabullenemiyolarmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Subhanallah..
      Evet bazi yerler var ki tesetturlu olmak suc gibi..sanki kolun yok basin yarim kesik gibi tepki verirler..
      Rabbim zor cetin mekanlarda da dik durmayi nasip etsin..
      Sevgiler.

      Sil
  15. Bu yazınız ve yorumlar bana bildiğim ama unutmanın nefsime kolay geldiği bilgileri hatırlattı:( Allah razı olsun. Allah tüm kadınlara tesettürün güzelliğini gösterip uygulamayı nasip etsin.
    Teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Unutturmak seytanin taktiklerinden en guclu olani midir bilmiyorum ama kesinlikle cok etkili olduguna dair hic bir suphem yok..
    Unutturabilir evet,herkesin basina gelmistir..
    Ama bildiklerini tekrar hatirlatan insan..nasil da dik durur ve nasil da temizlenmek icin bir an evvel secdeye kapanir..ozur diler,bagislanmayi talep eder degil mi?..

    Iste seytanin kahroldugu ve insanin ozune tekrar kavustugu anlardan bir tanesi..

    Ben tesekkur ederim okudugunuz ve katkida bulundugunuz icin..insallah sizin yorumunuz da bir baska kardesimize isik tutar..boylece elde ele degil,kalpten kalbe bu labirent icinde birbirimize cikislari gosteririz..

    Allah razi olsun..sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. mrb bloğunuzu tesadüfen buldum ve ilk bu yazınızı gördüm demek benim bu yazıyı görme ihtiyacım varmış acaba bendemi modacılardanım ne :) yanlız konuyu çok güzel anlatmışsınız yorum yapmasanızda o gülümsemeleriniz yetmiş bence arkdaşlarıma hep sizi anlattım tebrik ediyorum galiba şu dakikadan irtibaren artık müdaviminiz olacağım buna eminim emeğinize yüreğinize sağlık anladığım kadarıyla tesettürü hakkıyla verenlerdensiniz günün birinde bende hakkıyla verenlerden olurum (amin) daha çok karşılaşacağım sizinle eminim sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazi kardeslerimiz yeni ortunuyor ve haliyle bu ''modern'' tesettur ruzgarinsan etkileniyor olabilir..nasil etkilenmesinler ki,babannem 76 yasinda olmasina ragmen o markalarin reklamlarini gorunce alamiyir kendini genc bir kadinin hayir begenmedim,giyme, demesi kolay mi?lakin butun mesele burada..yasadikca tesetturu elbet sevdikce,ilmimiz arttikca saptiran costuran kudurtan bu giyim tarzindan uzaklasiyoruz cok sukur..Allahim tesetturu elimizden geldigince tasimayi nasip etsin..kendimi gozetliyorum tavsiye de edebilirim bunu mesela..zaman gectikce tavizlerim azaliyor veya cogaliyor mu ona bakiyorum..nerde yanlisimi yakalasam hemen duzelterek devam ediyorum..boylece kalbimin icine almis oluyorum Allah icin ortunmeyi..buna da tesetture girmek denebilir..yavas yavas beni icine almasina izin vermek..bu devirde bu zamanda dakika bir kusursuz tesetturlu bir yigit isi..tesetturu istiyoruz..icine girecegiz..yavas yavas belki,belki sora sora deneye deneye ama amacimiz bir gun hakkini vererek ortunmek olacak..mukemmel namazi kilana dek sayisiz hatali namaz kildigimiz gibi..yorumunuz icin cok tesekkur ederim,hosgeldiniz :)

      Sil
  18. Ben de alışveriş yapmaya gittiğimde kendime bir şey bulamıyorum. Pantolonlar daracık ve çoğunluğu düşük bel. Geçen yıllarda daha bol pantolonlar vardı ama piyasada yok artık. Tunikler de ya aşırı salaş ya da çok dar. Uzun kol ince gömlek bulmak zor. Etek boyları da malum en uzunu dize kadar. Takım aramıştım bir defasında günlerce. Ceketlerini çok beğenmiştim ama etekler hep kısaydı. Tesettür mağazaları hem çok pahalı hem de kıyafetleri aşırı süslü. Yapım gereği aşırı cicili bicili şeylerden hoşlanmıyorum. Sade, şık ve biraz da spor olsun istiyorum. Belki de dikiş sevdası bundan başlamıştır bende. İstediğimi kendim yapabilmeliyim. Biraz düşe kalka dikmeye uğraşıyorum. En çok sondan üçüncü kıyafeti beğendim. Hoşçakal.

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR