2 Eylül 2013 Pazartesi

Kemal Sayar-Yavaşla-Okunur ama Bitmez


Kemal Sayar'ın ''YAVAŞLA'' kitabını bittirdim demeye varmasa da dilim sonuç itibariyle görünen kitabın nihayete erdiğidir..
Okunacak yerleri bitmedi,üzerinde durulacak noktaları bitmedi,çizilecek cümleleri henüz çizilemediyse de bu kitabı okumanın ne denli doğrular ne kadar yerinde tespitler içerdiğini tekrar tekrar okunan bir satır veya bir cümleye dönüş yaptığınızda anlaşılıyor..

Bitti diyemiyorum bu kitaba..çünkü sürekli açıp içindekilerden faydalanabileceğim bölümleri mevcut..bu durumda böyle özelliği olan kitaplar asla bitti tabirine layık değiller kanımca..

Kitabı aldığımda zamanın hızından,teknolojinin sürekli ve ayarsız gelişiminden kısaca modern günlük hayatımızı yavaşlatacak içeriğe sahip olduğunu düşünmüştüm,yine öyle..yine öyle olmasına da..bu kitap bundan daha fazlasını verdi bana..

Sezgileri biraz daha fazla çalışan veya daha doğrusu biraz daha fazla gelişmiş olanlar bu kitaptan kesinlikle istifade edebilecek,farkında olup da anlamladırmakta zorluk çektiklerine anlam girdirebileceklerdir..

Altını çizdiklerim tekrar tekrar okumak istediklerim değil..üzerinde düşündükçe 'ne kadar da doğru,ne kadar da yerinde bir tespit' dediklerimdir..

Her psikoloğun kitabı okunmaz görüşündeyim..
Bu kitap okutuyor kendini..






Altını çizdiğim o kadar çok tespit-cümlesi var ki buraya aktararak sizi ve gözlerinizi yormak istemedim..
İkiyüzonyedi sayfalık ince denilecek bir kitap..size vereceklerin ağırlığı şüphesiz çok daha fazla çok daha ağır..

Düşündürebilir..başka pencereden baktırabilir,eski güzel üzerinde savaştığımız,üzerinde emek verdiğimiz değerlerimizi hatırlatabilir..


Bir teşekkür:

YAVAŞLA kitabını hediye eden arkadaşım Bahar YORGUN(BAHAR'IN ELLERİ)a bir kez daha teşekkür etmek istiyorum huzurlarınızda..

Sağolasın can..

Sevgilerimle..

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

9 yorum:

  1. Sanırım sıkılmadan okuyabileceğim bir kitap almam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sıkılmadan bol bol not tutarak okudum daha önce başka bir kitabını almıştım bu denli sarmamıştı,sevgiler.

      Sil
  2. Zaten merak ediyordum kitabı,şimdi dahada çok merak ettim.Altını çizdiklerini bir solukta okudum,çok keyifli saatler geçireceğimi ve çok faydalanacağımı düşündüğüm bir kitap.en kısa zamanda alaıp,hemen okuyacağım.Kucak dolusu sevgiler..öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha çizdiklerim vardı hemde oldukça faydalıydılar ama dediğim gibi göz yormamak için eklemedim,benden de sevgiler güzel geçsin günün :)

      Sil
  3. Faydalanmana çok sevindim canım. Bende bu yazarı senin sayende tanıdım ve 3. kitabını okuyorum şimdi (Biraz yağmur kimseyi incitmez. Ve her psikoloğun kitabı okunmaz sözüne canı gönülden katılıyorum. Bu arada yorum yazmasamda her yazını okuyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun Baharım bir kez daha okumak için özellikle zaman ayrılacak bir kitap,varlığın yeter bitanem yorum ne ki :)
      Sevgiler.

      Sil
  4. Merhabalar Efendim :)
    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, cesaretimi mazur görünüz. Kemar Sayar psikolog değil, psikiyatrdır. Psikologlar psikoloji lisans eğitimi üzerine çeşitli alanlarda yükseklisans yapmış kişilerken; psikiyatrlar, tıp fakültesinden mezun ve psikiyatride 4 senelik uzmanlık eğitimini tamamlamış kişilerdir.
    Evet, hız çağında yaşıyoruz. Öyle ki hızımız kesildiğinde kendimize dönmek yerine, sinirleniyoruz, neden kesiliyor diye. Elektrikler, sular kesildiğinde mesela. Aman Allah'ım planlarım alt üst, yavaşladık, eyvah!
    Naçizane kendi çapında bir psikolog olarak, ben de psikolojiyle ilgili her kitabın okunmaması kanaatindeyim. "Ben" i yükselterek iyileştirilen psikolojiler zannımca bir balon misalidir. Bu anlamda tasavvufla ve kendi kültürümüzle yoğrulmuş bir ekol hayalimdir, umarım gerçekleşiyor. Sevgili Mustafa Merter "Dokuz Yüz Katlı İnsan" kitabıyla bu hayalî ekolü bence gerçekleştirmeye yaklaşmıştır. Okumadığım halde, aynı yayınevinden çıkan ve sizde farkındalık oluşturacağını düşündüğüm bir kitap daha: ASRIN VEBASI: NARSİSİZM İLLETİ. Sanki bu tarzı seviyorsunuz.
    Güzel paylaşımlarınızla, içinize dönerek, hoşçakalın efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben özür diliyorum Yunanca dili ikinci ana dili olarak ben hata yaptım çok özür dilerim evet Psikolog sözlü olarak onaran Psichologos kelimesi de aslıdır Yunanca da Psichigiatros ise ruh doktoru anlamında kullanılır tabir yanlış.

      Paylaştığınız değerli bilgileri dikkate aldım dilerim okuyucularımız da alırlar faydalı istifade edebileceğimiz inançlı kişiler tarafında nyazılanlar dilerim ki doğrulukları kadar yer edinirler kitap dünyasında ve tabii ki bizim dünyamızda da..

      ASRIN VEBASI'nı not aldım :)

      Sevgiler.

      Sil
  5. not alıyorum ,paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR