4 Haziran 2013 Salı

Banyomuzdaki Kanser Yuvalari


Selamunalykum sevgili dostlarim..
Bir aksam kahvesi icerek arkadasimin annesi ve hasta babazini ziyaret etmek icin tanidigim bir eve gittigimde kahvemin pismesiyle ilgilenen degerli ablam masasi uzerinde duran bir gazete yayininin ciktisi gozume carpti..ciktinin resmini cekerek  internette daha detayli bilgi arastirmasi yapmak ve ozellikle bu konuyu mutlaka post yapip bu tehlikeden kardeslerimi haberdar etmek istedim..

Turkiye su anda oyle bir alis veris furyasina girdi ki butun firmalar ve unlu markalar ulkeye saldirmis durumda..tabii satis ve kazanc anlaminda..
Onlar urunlerini orada da tabii ki satmak istiyorlar..orada deyisim benim Turkiyede olmayisim Turkiyede yasamayisimdandir..
Sizinle Turkiyede henuz satilan veya henuz piyasalarda olmayan veya degisik isimlerle satisa sunulan urunler hakkina Yunanistanin en buyuk gazetelerinden biri olan TA NEA gazetesinin bir ekinde yayinlamis ve halki bilgilendirmis oldugu bir yayini sunmak istiyorum..
Dilerim faydalanirsiniz kardeslerim..bu urunlerin bir cogunu biz de evimizde kullaniyorduk haliyle..ve haliyle tabii ki artik kullanmayi dusunmuyoruz..
Bu kesin bir cozum degil..bu urunlerden evimize ve vucudumuza giremeyen kanser elbet baskla yollarla bizi bulabilir..ne olur olabildigince daha dogal daha cag disi urunler ve yontemler secelim..

Tercumedeki hatalar ve yetersizlikten dolayi sizden ozur dilemek istiyorum zira genis bir zaman dilimim olmadi bu yayini hazirlarken..
Su kadarini soyleyebilirim ki bu yayinda anlatilanlar bir hayal degil urunleri karalama degildir markalara saldiri degildir..
Bu yayinin amaci cigerimize,bobregimize,yavrularimiza ve sevdiklerimize olabildigince kanser denilen illeti uzaklastirma ve savunma moduna gecme umididir..













Haber Kaynagi:
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

14 yorum:

  1. Bilgilendirme için çok teşekkür ederiz. Bir çoğunu sağlık için kullanıyoruz resmen .(

    YanıtlaSil
  2. canım çok sağol Allah razı olsun böyle bilgilendirici bir post hazırladığın için özellikle colgateyi kullanıyordum bundan sonra kullanmayacağım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. son zamanlarda ki çabalarıma bakarsAK bu yazı tam benlik olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. heeey faydalı bilgi bu sağool. not aldıım.
    :)
    bloguna giremiyom ya, sanırım g+1 nedeniyle, üye değilim plusa.
    ama bu kez seyyah gül üzerinden girebildiiim.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Canım çok teşekkür ederim.Çok faydalı bir post olmuş.Çogu da kullandığımız ürünler..Vah halimize:(((

    YanıtlaSil
  6. Cok sükür hic birisini kullanmiyorum

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle bence de en doğru olanı doğal yollarla temizlik olmalı fakat o kadar allayıp pulluyorlar ki artık o ürünleri tüketmeden yaşayamazsınız mesajı empoze ediyorlar bilinç altımıza.
    Bir yılı aşkın bir süredir bu konuda daha çok bilinçlendim ve evimdeki tüm kimyasalları en aza indirmeye çalışıyorum uzun süredir.Deterjan,şampuan,yumuşatıcı,ev temizlik ürünleri v.s her şeye alternatif buldum ama macunun yerine bir çözüm bulamadım henüz, colgate değil ama başka macun kullandığım halde hiç içime sinmiyor.
    Bu konularda daha çok bilinçlenmemiz gerektiğine inanıyorum her şeyin kolayına kaçarak onların ekmeğine yağ sürüyoruz,bizleri ne kadar tembel alıştırdıklarını umarım bir önce fark ederiz toplum olarak.
    Faydalı yazı için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamun aleykum.
      Diş macunu kullanmak şart değildir. Diş fırçalamada asıl araç fırçadır. Bunun ötesinde, bitkisel ya da organik diş macunları kolayca bulunabiliyor. Marka vermek istemiyorum.
      Hepsinin ötesinde, bu işin kesin çözümü sürekli ve düzenli MİSVAK kullanmaktır. Denedim gördüm.
      Sevgiler...

      Sil
  8. Mümkün olduğunca doğal ürünleri kullanmak lazım. Bazı bloglarda görüyorum, arkadaşlarımız aldıkları kimyasal içerikli ürünleri çok mutlu bir biçimde diğer arkadaşlarımız ile paylaşıyorlar. Çünkü malzemeler adı üzerinde "kişisel bakım ürünü". İnsan bu ürünleri kullanarak kendine baktığını, dikkat ettiğini düşünüyor. Halbuki zararı yararından çok. Üzülüyorum böyle durumlarda... Teşekkürler değmesin yağlı boya, faydalı bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Ben uzun zamandır bu diş macununu kullanıyorum :(((
    Allah razı olsun bilgilendirdiğiniz için..
    Kandiliniz mübarek olsun..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vealeykumusselam mrd kardesim kiymetli tavsiyelerin icin tesekkur ederim Allah razi olsun..organik dis macunlarinin markasini da paylasirsan ayrica mutlu ve memnun oluruz..

      Sana da sevgiler.

      Sil
  10. teşekkür ederim bunları almayacağım daha dikkat edeceğim.

    YanıtlaSil
  11. Bir çok diş macununda SLS denen deterjan aktif maddesi var. Macun sadece diş fırçalamayı belki de daha eğlenceli hale getiriyor. Ama macun yerine karbonat veya tuz kullanılabilir. Ya da dönüşümlü olarak kullanılabilir. Aynı şekilde bu madde sıvı sabunlar, şampuanlar, duş jelleri ve daha doğal olduğu düşünülen katı sabunlarda da var. SLS nin de bir çok zararı var. Düşünün çamaşırlarımızı yıkadığımız madde ile diş fırçalıyor, ellerimizi, vücudumuzu ve saçlarımızı yıkıyoruz. Şampuandan vazgeçemiyoruz ama en azından duş jelinden vazgeçtik ve zeytinyağlı doğal sabunlardan almaya başladım. Öyle parfüm kokuları gelmiyor ama en azından içimiz rahat kullanıyoruz. Bilgilendirme için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. çoğunu bilmiyordum hem şaşırdım hem ürperdim.bu arada diş macunu yerine geçmesede bakterileri öldürmek ve dişeti kanaması ve dişeti çekilmesini tedavi edip önlemek açısından kaynatılmış kekik on numara!

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR