2 Haziran 2013 Pazar

Cennette DVD keyfi


Bazıları cennette sıkılmaz mıyız diyorlar ! Dünyada sıkılıp da ölmek isteyene pek rastlamadım  ki, burası dünya zaten..Adı üzerinde ‘’en aşağı’’ demek..Yaratıcı tarafından sivri sineğin kanadı kadar bile değer verilmemiş bir imtihan/sınav alanı/arenası sadece..

Cennete gidince sıkılmak diye bir şey asla söz konusu değil. Sadece pişmanlık var, dünyada boşa geçen zamanları  niçin daha iyi değerlendirip, cennette daha iyi lezzetleri/makamları elde edemeyişimize..   Cennetten Allah azzenin Cemalini görmek, Kur’an okunuşundaki lezzetler ilk sıra..Sonra Peygamberleri velileri görme saadeti..Bu bahs-i diğer..
İnşallah cennete gittiğim zaman; bilmem kaç boyutlu  televizyonumun karşısına geçip; bazen kainatın ilk yaratılışını, cinler,şeytanlar,melekler dünyasını, ilk insanın (as) serüvenini, bazen anne karnından başlayarak tüm yaşantımı, bazen Peygamberimizin ve peygamberlerin ( en güzel selamlar onların üzerine olsun)  baştan sonra dünya hayatlarını, bazen bir Allah dostunun yaşamını A’dan Z’ye..seyredeceğim..
Dünya tarihini, dünya savaşlarını, dönen dolapları, insanlığın gelişimini..Kıyametin kopuşunu tüm detaylarıyla..
İzlenecek ne çok DVD olacak..Hiçbir şey yapmasa insan cennette, filmleri bitiremez..
Cennet katları arasındaki misafirlikleri saymıyoruz..Her istediğinin anında oluş zevkini.Neden saymıyoruz, çünkü çok insanın bilmediği cennette rahat döşekler içinde meyveleri yerken DVD keyfiydi konumuz..Nasıl güzel değil mi..?

Kaynak:Gokkusagi Olunca

Cok guzel,dusunduren umit dolu,heyecanlandiran bir yazi oldugunu dusundugum icin siz kiymetli kardeslerimin de okumasini istedim..

Sizin boyle dusunceleriniz varm i?..Cennete yapilmasi mumkun ve yapmak istediginiz lakin dunyada imkansiz dediginiz seyler var mi?



Yaziyla ilgili:Yaziyi baska yerde yayinlama ile ilgili yazardan iki yil evvel artik yayinda olmayan Istikamet Cennet sitesi icin alindiginda,yazarin yazisini istedigim yerde paylasabilir,kullanabilir,yayinlayabilecegime dair yazili onay ve rizasi alinmistir..
Daha fazla yazisini okumayi gonul isterdi elbet ama artik sanirim bizim aramizda degil aktif degil.. 
Bu yayin sebebiyle buraya ugrar gelir ise kendisine tekrar tesekkur ederek yeni yazilarini bekledigimi de belirtmek isterim.



Guzel bir pazar gunu diliyorum..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. Ben de çok beğendim yazıyı Sevgi'cim..gerçekten özellikle çocukluğumda bu tarz şeyleri ben de çok düşünmüşümdür..En çok da Cemalullah'ı ve Resulullah'ı görmeyi isterim, hep merak ederim..
    Rabbim nasip eylesin İnşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim nasip etsin ablacim,aklimin alamayacagi kadar tarifsiz duygular yasayacagimizi dusunuyorum.

      Sil
  2. Küçükken kolanın caiz olmadığını duymuştum da cennette ağacın altına yatıp ağzıma borularla kola geldiğini hayal etmiştim. Çok severdim de kolayı.:)) şapşallık işte...
    Herhalde sevdiklerimle, sorumlu olduğum insanlarla birlikte olsam, sahabe efendilerimizi, Efendimizi en çok da Rabbimi görsem daha birşey istemem. Ne yapayım artık bu dünyada olanları:)))

    YanıtlaSil
  3. Değmesin Yağlı Boya1 Haziran 2013 19:19
    Yayinlarinda yer veren kanallar kimin,dev medya gruplari kimin?bu isler boyle..bu kadarini yazmaliyim bu yorumda bile,bir blogda bile cunku bu buyuk medya gruplarinin sahiplerinden cok destek verenleri..biz sustuk..kimse baskasinda suc aramasin..eger ki ben burada bile ozgur dusuncelerimi yazip insanligimi ve merhametimi o arkadas alinir bu arkadas kirilir diye ifade edemiyorsam degil demokrasi insanliktan cok uzak oldugumuzun gostergesi degil mi bu?.bizim canimizi yaktiklarinda konusuruz ancak..sevgiler canim.

    Yanıtla

    -------------

    Peki susma hadi yazsana..
    Burada onlarca dini icerikli yazilarin var ama gidip cahilleri destekliyorsun. Yazik cok yazik....

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR