8 Haziran 2013 Cumartesi

Reklam ister misin?


Yillar once cocugunun egitim masraflarini karsilamak icin alnina unlu spor giyim firmasinin amblemini dovme yontemiyle kazitarak belirli bir ucret alan anne vardi..
Alnindaki amblemi belirli bir sure (20 yil)kazdirmamaya bu sekilde yasamini surdurmeye oglunun egitimi icin goze almisti.
Bu olay hatta haberlerde konu olmus annenin fedakarligi dile getirilmisti..haberi dinleyenlere ''yok daha neler''dedirten bir seydi bu suphesiz lakin imkansiz veya yapilmayacak bir sey olmadigini da,yasamin zorluklari ve cocuklarimizin almasi gereken egitimi kendilerine vermek veya sunmak icin bir cok seyi goze almanin bir noktadan sonra gayet dogal hatta gerekli oldugunu itiraf etmislerdi.

Bu haber yillardir beynimden neden silinmedi icimde neden yer ettigini bir seyin hikmetini arar gibi dusunmedim degil..bu haberin icimde canli kalmis olusu bir seye isaretti..herkes bilir ki gereksiz bilgi nasil ki beyinden silinebiliyorsa cogu zaman gerekli bilgiler dahi beynimizden gidebiliyor.

Pazara gittim dun..
Rastladigim tanidik anneler yavrularini ellerinden tutmus yazlik kiyafet bakiyordu..ben de oyle.
Her cocuk kendisine alinan kiyafeti giymek icin uzerinde mutlaka bir cizgi film karakterine ihtiyac duyuyor..
Duz sade bir bluzu veya bir sortu kolay kolay begendiremezsin cocuklara..
Sanki giysi giymek kotu bir seymis gibi..sanki ciplak dolasmak en dogal hakkiymis gibi mutlaka giyecegi giysinin uzerinde bir kedi bir kopek bir araba bir canavar bulunmak zorunda.

Cocugumun dolabini actim eve gelince..
Nerdeyse her kiyafetinde mutlaka bir baski vardi..bir prenses,bir kedi,bir kopek bir tac bir balik vs..
Carsaflarinda da boyle..perdelerinde de..su ictigi bardagina,dislerini fircaladigi fircasinda da..

Neden?

Bir cocugun giydigi bir kiyafetin uzerinde bulunan baskiyi baska bir cocuk gorunce en etkili yol degil midir o cocugun ruhuna karakterlerin islemesi ve yer etmesi,o karakkterin yaptiklarini kopyalamasi,yaptiklarini yapmak istediklerini yapmak istemesi?..
Hele ki cocuk bu karakterleri gunluk hayatta kullandigi en gerekli veya en basit objeler uzerinde de goruyorsa bu karakterlerin cocugu etkilememesi mumkun mu?..

Banyoda,mutfakta,yataginda,cantasinda,tabaginda,oyuncaklarinda arkadaslari uzerinde izledigi cizgi filmlerde okudugu kitapta yedigi cikolatada dahi bunlar var..

Neden?

Cocuklarimizin icine sizmak..bu zamanda oldugu kadar kolay olmamistir ..
Kaldi ki cocuklarimizin icine bati anlayisinin kacmis olmasina en buyuk katki ve destegi biz anneler sagladik.
Ben sagladim..bunu ben yaptim evet..

Musluman bir cocuk yetistirmek istedigimi defalarca soylememe ragmen cocuguma verdigim ornekler dinime ve inancima ters dusen orneklermis..

Bir fare veya bir ayi ne kadar yardimci olabilirdi ki bu niyetime?..

Cocuguma bakinca yavrumu degil sanki yillar evvel haberlerde duydugum o kadinin bir kopyasini gorur gibi oldum..
Cocugumun her yerinde ve bulundugu her alanda mutlaka ornegin Disney'in kahramanlarindan birisi yerini almisti..

Reklam panosuna donusmus cocugum..bunu kendi ellerimle ben yapmistim hic bir ucret talep etmeden hic bir amac ugruna degil ustelik!

Kocaman bir poset cop cikti evimden..onumuzdeki gunlerde daha da cikacak..
Ayilar,kopekler,ince bacakli bebekler..uzun sacli prensesler..arabali,fareli,kedili kopekli,ordekli bluzlar etekler coraplar ..

Buyuk bir zevkle cope gonderdim hepsini..
Varsin yeni bastan giysiler alayim..varsin yeni bastan masrafa girip dunyanin parasini vereyim..
Baska bir cocuga vermeyi de dusunemeyecegim gibi..cop posetine doldurdugum herseyin yeri mutlaka cop kovasidir diyerek ardima bakmadan bir an bile tereddut etmeden evime geldim.

Carsiya,alis verise cikacaksan bu gun eger..bir bak bakalim..
Baskisi olmayan ozellikle Disney karakterleri olmayan cocuk kiyafetine kolay kolay rastlayacak misin..pazarda,veya mahalle magazalarinda ucuz fiyata satilan tum cocuk giysilerinde mutlaka baski vardir..

Disney gibi dev bir sirket buna nasil musaade ediyor?..
Musaade ediyor olabilir mi diye de dusunme..

Keske en buyuk paralara carptirilacaklarini kocaman yazilarla beyan etselerdi..keske bu baskilarin heryerde kullanilmasi kesinlikle yasak olsaydi..

Merdiven alti konfeksiyonlarda dahi Disney kahramanlarinin sirin resimleri basiliyor neden?

Nasil koreletecek anneyi..cocugu kendi tarafina nasil cekecek..?


Cikan yeni bir filmin bir haftayi bulmadan neden cikiyor bardagi,defteri,kalemi veya perdesi?..

Disney karakterleri kotu bir sey mi deme..
Bunun ne zarari var Disney'e neden taktin ki bu kadar..onu da deme..

Disney'in sahibi an itibari ile karisini bosamis Amerika'nin luks bir semtinde erkek(!) arkadasiyla evlilik hayati hayallerinin gercege donusmesi icin gun sayiyor..yasadiklari luks hayatin parasi da nerden geliyor nasil elde ediliyor kimler satin aliyor kimler katkida bulunuyor dusun..
Disney denen bu firmanin bir cok filmi ve cizgi filmlerinde cocuklarimizin beynini yikayan,cinselligi ince mesajlarla asilayan goruntuler ve mesajlar var..

Bir disi bir de erkek fare mutlaka var neden?..
Bir kedinin gozleri baska bir kediye bakarken neden suzulsun neden edali edali baksin?

Bu ve buna benzer onca sey onca goruntu ve onca mesaj ve uyari yavrularimizin beynine sinyaller gonderiyor..cinselligi daha kucucuk yastayken tertemiz ruhlarina kaziyor da ondan..

Beni icim rahat bence bu sorun degil..rahatsiz olmuyorum diyorsan..O ayri..

Gozlerini cevirip sayfami kapatip alis verisine cikabilirsin veya cocugunun odasina giderek tertemiz hijyen bir ortam saglamak adina cop posetinle Disney gibi dev bir firmaya inanilmaz bir darbe vurmak adina cocugunu cocuk olarak saf ve temiz buyutmek beynine ve kalbine SENIN istediklerini ekmek ve yetistirmek adina en onemli adimi atabilirsin..

Disney demisken..






Sizleri bu tur goruntulerle karsilastirdigim ve gosterdigim gozlerinize bunlari baktirdigim icin hakkinizi helal edin kardeslerim..lakin unutmayin ki annelerin bunlari gorup ortadan kaldirmasi cocuklarin gorup ileride yapmasi veya yapmaktan utanmamasi gayet dogal seyler olarak algilamasindan efdaldir.

Sevgilerimle..


Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

39 yorum:

  1. Ya ben sizi cok seviyorum ya cok güzel noktalara deginiyorsunuz bende bunlarin farkinda olan biri olarak yazinizi cok begendim ve sizi destekliyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Hay ağzına sağlık ne kadar içtenlikle anlatmışsın.Reklam bilbordu gibi kullanılıyoruz resmen bir de üstüne fazla fazla paralar ödeyerek.oğlum ne zaman elini disney ürünlerine uzatsa çok pahalı ve hiç güzel değil deyip vaz geçiriyorum.geçen yıl büyük oğlum namaza başladığı zaman baskısız kıyafet aradık her mağazada ama bulmam nerdeyse imkansız gibi bişey.Sanki olmazsa olmazı edilmiş hayatımızda bizler farkında bile olamamışız.Yazık gerçekten çok yazık.Dolabımızda disney baskılı kıyafet yoktur bundan böyle hiç olmayacak.Bende sizinleyim
    Sevgi ve muhabbetle

    YanıtlaSil
  3. ALLAHIM SİZDEN RAZI OLSUN ÇOK DEĞİNİLESİ BİR KONU BENİMDE TORUNUM İÇİN KIZIMDAN RİCAMDI BASKILI GİYDİRME BU TÜR BASKILAR ASLINDA ÇOCUĞUN NORMAL GELİŞİMİNİDE ETKİLİYOR...TEŞEKKÜR EDERİM BİLGİLENDİRMENİZ AYDINLATMANIZ ÇOK GÜZELDİ SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  4. Çok ama çok ciddiye alınması gereken bir konu..Ben de bu konuyla ilgili ( Sübliminal telkin yoluyla zihin kontrolü ) bir yazı yazmıştım..Göz atmanızı tavsiye ederim..Çocuğunu tv karşısında oturtup, çizgi film seyrettiren anneler ! dikkatli olunuz...

    http://kahvetelvesi-kahvemolasi.blogspot.com/2013/02/25kare-subliminal-telkin-ile-zihin.html

    YanıtlaSil
  5. kutluyorum sevgim Allah razi olsun
    her haliyle, anlatimi ve resimleri ile
    beyinlere kazinip hayatimiza aktarmamiz gereken bir paylasim olmus

    ya esarplardaki markalara ne zaman degineceksin ;)
    kendim ayakli pano olmayi hic tercih etmedim ne esimi ne cocugumu ettirmedim
    elhamdülillah
    dua ile

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz.
    Yapmak istedikleri çok açık, ahlakı bozmak.
    Disneyin hangi çizgi filmiydi hatırlamıyorum kendi ülkelerinde yasak olduğu halde dış ülkelere pazarlıyorlar.
    Acaba neden?
    En masum gözüken bir çizgi film bile gözüktüğü gibi değil.

    Mehmet Teber diye bir Pedagog var dini hassasiyeti olan bir insan onu bir yazısı şöyle:
    Sitesinede bir göz atın derim, çok faydalı bilgiler var.

    Televizyonun yaygınlaşması ile birlikte çizgi filmler çocukların da hayatına girmiş oldu. Hepimiz çeşitli çizgi filmler izleyerek büyüdük. Kişiliğimizin şekillenmesinde büyük rol oynadı bu çizgi filmler. Gün geçtikçe, çocuklar bu yapımlara ilgi gösterdikçe çizgi film sektörü genişledi ve dev bir sektör halini aldı.

    Modernleşme ile birlikte sokaklar ortadan kalktı. Çocuklar daha fazla evde vakit geçirir hale geldi. Açılan çocuk kanalları ve büyüyen çizgi film endüstrisi çocukları gün be gün kıskacına almaya başladı. Artık günümüzün çocukları vakitlerinin birçoğunu ekran karşısında ve özellikle de çizgi film izleyerek geçiriyor.

    Anne-babalar çocuklarını kontrol altında tutmak için çizgi filmlerin karşısına oturtuyor. Peki, çizgi filmler ne kadar masum?

    Maalesef, çizgi filmlerin masum olduğunu söylemek günümüzde çok zor. Çizgi film sektörü büyüdükçe insanlar çizgi film üreticilerinden çocukları eğiten çizgi film üretmelerini bekledi. Ne var ki, üreticiler bu yolu tercih etmedi ve genelde şiddet, cinsellik içerikli çizgi filmleryaptılar.

    Çocukluğumuzun çizgi filmlerine dönüp baktığımızda şiddetin birçok çizgi filmin ekseninde durduğunu görürüz. He-man, Voltran, Ninja Kamlumbağalar, Bugs Bunny, Temel Reis ve diğerleri. Hepsi merkezinde şiddetin olduğu çizgi filmler. Problemlerin çözüm yolu olarak şiddetin kullanıldığı çizgi filmler. Bu çizgi filmlerde her zaman bir kötü var, bu kötüyü alt etmek için yapılan her şey mübah.

    Özellikle Disney bu konuda oldukça maharetlidir ve ilk yıllarından bu yana cinsellik içeren, eşcinselliği teşvik eden görüntülü, sesli mesajları bazen açık bazen de bilinçaltı düzeyinde çizgi filmlerinin içine serpiştirmiştir. Bu konuda “çizgi filmlerde bilinçaltı (subliminal) mesajlar”yazıp arama motorunda arama yapmanız size yeteri kadar belge sunacaktır.

    Şiddet ve cinsellik mesajlarının yanında çocuklara zarar veren bir diğer mesaj da sihir/büyü mesajlarıdır. Bu çizgi filmler çocukların gerçeklik algısını bozduğu gibi, kolay yoldan sonuca ulaşabileceği mesajını onlara verir. Bu konuya TRT’nin Keloğlan çizgi filmini, meşhur Ben Ten’i, Barbie ve Winxçizgi filmlerini örnek olarak gösterebiliriz. Çizgi filmlerde yer alan satanist ve masonik işaretler ise bir başka yazının konusu ki bu da oldukça ürkütücü bir tablo karşımıza çıkarıyor.

    Demek ki, evimizde başköşeye koyduğumuz, gün boyu çocuğumuzu kendisine emanet ettiğimiz televizyon ve çizgi filmler hiç de masum değil. Şiddet, cinsellik, sihir büyü inancı, satanizm tohumlarını farkında olmadan bizler çocuklarımızın zihnine ekiyoruz.

    Son zamanlarda haberlere yansıyan Sünger Bob’un çocukların gelişimini olumsuz etkilediği araştırması, WİnnieThePooh çizgi filmindeki biralı doğum günü kutlamasından dolayı büyük bir kanalın ceza alması aslında bizleri uyandırmalı. Çocuklarımızı daha emin ellere teslim etmeliyiz. Ve teslim ettiğimiz eller her kim olursa olsun mümkünse çizgi filmleri çocuklarımızla birlikte izlemeli ve yanlış telkin gördüğümüz yerlerde müdahalede bulunmalıyız. Çünkü eğitim açısından en beğendiğimiz Kayu, Pepe, Poko gibi çizgi filmler bile her yaş gurubu için uygun olmayabiliyor. Bu çizgi filmlerde geçen bir sahne bazı yaş gruplarında olumsuz etkilere sebep olabiliyor. Örneğin Kayu’da, Kayu’nun diş doktoruna gitme macerasını anlatan bölümde verilen mesajı 0-6 yaş çocukları genelde alamıyorlar ve doktordan korkmaya başlıyorlar. Aynı şekilde Kayu’nun karanlıktan korktuğu bölümü de bu duruma örnek verebiliriz.
    Mehmet Teber - Haber 7

    http://www.mehmetteber.com/2013/01/cizgi-filmlerdeki-tehlike.html

    YanıtlaSil
  7. eh bunlar doğru.
    ben de her zaman yazıyorum bu konularda.
    ama çözümü olanaksız.
    günümüzde tek bir aile bile kendini uzak tutamaz bu ve benzerlerinden çocuklarını.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Benim de çok üzerinde durduğum bir konudur bu.Çok teşekkürler değindiğiniz için.25.kare dedikleri şey ne illet bir şey bu.Allah tüm yavrularımızı korusun.

    YanıtlaSil
  9. canım benim esas sen hakkını helal et cok güzel bir yazı olmuş allah senden razı olsun disney denen bu illeti suandan itibaren evimde barındırmıyorum aslında gecen yıllarda bir konferansta yine dinlemiştim çocukların beyinlerini nasıl yıkadıklarını nasıl bilinç altını uyararak bişeyler aktardıklarını ama suan sanırım daha bilinçli bi şekilde anladım cok sagol

    YanıtlaSil
  10. ALLAH razi olsun sizden anne olmayi istedigim su gunlerde bu yazi oyle gozumu actiki oyle bilincli oldum ki anlatamam kendim bile bu baskili urunleri giyordum ama artik ne kendime ne cocuguma alirim cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  11. 4.5 aylık bir kızım var,kıyafet alırken çok zorlandım üzerin göz olan hiç bir şey almadım,sadeleri yada çiçekli olanları tercih ettim,nevresim almaya kalktım yok bulamadım oturdum diktim,oyuncak olayımız henüz başlamamışta olsa,oyuncaklarınıda kendim dikmeyi planlıyorum,elimden geldiğince televizyon izletmemeyi düşünüyorum,en azınden geç tanışsın istiyorum,evimizde bulunmadığı için şimdilik rahatım ama büyüdükçe ne yaparım bilmiyorum..
    bu çabalarım çevremden hiç destek görmüyor,hatta abartılı bulanlar bile oluyor,kendimi hep yalnız hissettim bu konuda,yazınızı ve yorumları okuyunca farkında olanlarda varmış dedim,yalnız olmadığımı hissettirdiğiniz için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız değilsiniz emin olabilirsiniz. Çabalarımızı sürdürmemiz lazım. Çünkü birimizin çabası yeterli değil. Ben kendi çocuğuma resimli kıyafet giydirmemeye dikkat etsem de arkadaşları giyiyorsa hem benim çocuğum o resimlere maruz kalmış oluyor hem de öyle giyinmeye özenebiliyor.
      Kendi çocuğunuzu istediğiniz kadar iyi yetiştirin, koruyun kollayın, bilinçlendirin, toplumu geneli aksini yapıyorsa işiniz çok zor, sonuç almak daha zor.
      Ben de sizinle aynı durumda kalıyordum ama artık yavaş yavaş insanlar fark ediyor.
      Allah yar ve yardımcınız, yardımcımız olsun.

      Sil
  12. Allah razı olsun çok güzel bir konuya değinmişsiniz herzamanki gibi.Okuduğum kadarıyla belli bir kesim bu konunun ehemmiyetini çözmüş durumda ancak yapılacak birşeyler olmalı insanlar bu konuda daha çok bilgilendirilmeli.İslami yayın organları bu konuya el atmalı, daha duyarlı olmalı. Bu konu hakkındaki duyarlılığınızı bildiğim için sizin bu konuyu başka yerlere taşımak adına yapacağınız her adımda sizinle birlikte olmak isterim.Yapacağınız herşeyde yanınızdayım.Selam ve sevgiyle....

    YanıtlaSil
  13. çok güzel bir konuya değinmişsiniz.çok da güzel anlatmışsınız bu tür yazılarınızı zevkle okuyorum yazdıklarınız çok içten çok samimi geliyor. sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum davranışınızdan dolayı. sizin yaptığınızı herkes yapmaz bir çırpıda o kadar kıyafetleri çöpe atmak...tekrar tebrik ederim güzel bir örneksiniz

    YanıtlaSil
  14. Geçenlerde kızıma küçükken öğrendiğim tekerlemelerden söylemek istedim. Onlar bile öyke saçma ki... Allah bizi bir şekilde korumus da( yani inş korunmusuzdur) cocuklarımızın da korunması için dua etmek lazım sanırım ve tabi ki bilinçli olmak...

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten yazınızdan çok faydalandım, Allah razı olsun.. o çizgifilm karelerini görünce o kadar şaşırdım ki, bu boyutta olduğunu hiç bilmiyordum.. bundan sonra, hem çocuğuma aldıklarım, hem de izledikleri ile ilgili daha dikkatli olacağım inşallah..

    YanıtlaSil
  16. Sizi tebrik ediyorum bu duyarlılığınız için ve böyle bir konuya parmak bastığınız için de teşekkür ediyorum. Yıllar önce bu konuyu yine net ortamında okumuş ve hayretler içerisinde kalmıştım.
    Artık çizgi filmlerin hiç de masum olmadığının farkına varılmalı!

    Baki muhabbetle..

    YanıtlaSil
  17. Allah razı olsun kardeşim,çok önemli bir konuya değinmişsin,
    bu ve benzer çizgi filmleri çocuklarıma neredeyse hiç izlettirmedim,bizde çizgi flimler ve her proğram kontrolden geçer,reklamlar hiç izlenmez,

    çocuklarıma da bunların baskılarının olduğu kıyafetler aldığımı hatırlamıyorum,hatta benimkiler baskılı olanları istemezler,ama gel gör ki baskısız,resimsiz çocuk kıyafeti neredeyse yok gibi,
    annelere çok iş düşüyor,çok uyanık olmalı,dikkatli davranmalıyız,
    Rabbim encamımızı hayr eylesin(amin).

    YanıtlaSil
  18. çok güzel bir konu paylaşmışsın cnm,çocuğu olan anneler daha dikkatli olmalı.benim yok ama dışarıdan gözlemlerken dahi üzülüyorum bu gidişata.hatta şarkı durumları da böyle çocuklarımızın eğitimini sağlığını yetişmesini kötü etkileyen ne varsa daha özen gösterilmeli.paylaşım için çok çok teşekkürler arkadasım hayırlı haftalar

    YanıtlaSil
  19. canım ya Allah razı olsun ne kadar güzel bir konuya değinmişsin. İyiki bırakıp gitmedin buraları. Bundan sonra bende dikkatli olacağım inşallah

    YanıtlaSil
  20. Ben yazdıklarınıza katılmıyorum. Hele ki o resimlerde böyle iğrençlikleri çocukların gözüyle görebildiginize asla inanmıyorum. 3-5 yaşındaki bir çocuğun aklında henüz cinsellikle ilgili olgular oluşmamışken, okuma yazmayı bilmezken bilinçlerinde böyle saçmalıkların oluşacağına asla inanmıyorum. Disney markasına takıntılı olabilirsiniz, farkında olmadan o markaları almış olabilirsiniz ama inanın şuan pek çok mağazada üzerinde baskısı olmayan rengarenk kıyafetler de satılmakta, hatta bir anne olarak ben cicili bicili hallerinden çok, üzerine yemek döküldüğünde kolay temizlenebilecek leke çıkarıcı kullanabileceğim cinsleri tercih ediyorum.
    Kendi çocukluğunuzu düşünün, izlediğiniz çizgi filmleri düşünün, hele o miki farenin miniye sarılışındaki karede çocuk aklınızla çocuk mantığınızla sevimli iki faremi gördünüz yoksa bir ergen olarak gördüğünüzü mü ?? Çocuğunuza o ikinci kareyi gösterdiğinizde emin olun "ilk karenin büyütülmüş hali" diyecektir. Asla bizim gibi ergenlerin gördüğünü göremeyecek gayet saf ruhları var şuanda. Bu resimlerdeki saçmalıkları düşünecek zihniyetler olduğuna inanmak istemiyorum.

    Ayrıca bir yorumda yazıldığı gibi bizler He-man Voltran gibi çizgi filmler izleyerek büyümüş olabiliriz.Hepsinde kavga dövüş var ama her bölümün sonunda kötülerin değil iyilerin kazandığı anlatılmakta. Bizlerin, en azından benim zihniyetimdekilerin bu çizgi filmlerde kötülük yapanlar değil iyilikle karşılık verenler her zaman kazanır şeklinde algıladığı çizgi filmlerdi onlar.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu resimlerdekiler çocukların gözünden görülenler değil. Bilinçaltına gönderilen görüntülü mesajlardır. Bu konuyla ilgili bir çok açıklayıcı yazı var, onlara bir göz atarsanız iyi olabilir. "25. kare" yi mutlaka duymuşsunuzdur.

      Sil
    2. Şu yaşımda bile ilk karelere baktığımda ikinci karedeki çağrışımları göremiyorum. Kalbim mi çok temiz yoksa o kareleri görenler mi fesat ?

      Sil
    3. Hemen hiç kimse ikinci kareyi farketmiyor. Farkedilmemesi için bu şekilde hazırlanıyor, bunlar aleni olsa zaten hiç bir yerde yayınlanmaz. Gözünüzden beyninize gelen her görüntüyü farkedemezsiniz, kontrol edemezsiniz. Nasıl ki yiyeceklerimizin içindeki bir çok zararlı maddeyi anlayamıyorsak, tadını alamıyorsak gözümüz ya da kulağımız vasıtasıyla içimize aldıklarımız da böyle.
      Kısacası görüp görmemeniz önemli değil, bir kere bakmışsınız o kareye ve beyninizde bir noktaya değmiş artık. Bir kere iki kere izlemeniz önemli olmayabilir ama çocuklar bu tip şeyleri izlerken bunun gibi binlerce görüntüye maruz kalıyor ve hiç şüphesiz herkesin beyni de tıpatıp aynı işlemiyor. Her birimiz farklı konulara direnci ya da yatkınlığı farklı. Mesela illüzyon gösterilerinde de gözümüzün önünde yapılanları farkedemeyiz, gözümüz açıktır bakmışızdır ama gördüğümüzün farkına bile varmayız.
      Bakınız göz apayrı bir mevzudur zaten. Bir çok eylemi işlemek için önce görmemiz gerekir. Gözü korumak bu nedenle çok önemlidir. Mesela hırsızlık gibi kötü bir eylemi işlemek için önce çalmaya niyet edilen objenin görülmesi gerekir. Alışveriş alışkanlıklarımızı düşünün göremiyor olsaydık çok farklı olmaz mıydı?
      Gözü korumakla ilgili hadis-i şerifler de olduğu unutulamamlıdır.
      Bunun yanında duyduklarımızdan nasıl etkilendiğimiz ile ilgili olarak prof. Emoto'nunn araştırmaları dikkate değer.

      Sil
  21. bence ne kadar çok konusursak azdir bu konulari! çoçuklarimiz soz konusu, ama unutmamak gerek tam iste o saf temiz beyinlerini bu tur kirli resimlerle kirletmek onlar açisindan daha kolay tabiki, ayriyeten ben hiç zannetmiyorum ki bu çizgi filmleri konulari mahsum, hep siddet dolu, surekli bir rekabet ve kavga var icerisinde, niçin guya iyi sandigimiz olanlar kazanmak durumunda, niçin bir taraf digerine baski kurmak zorunda ,hayir sonunda kotulerde dogruyu ogrenince iyilik mucadelesine girebilmeli bence, asil olan kotu insani iyi insani ayirt etmek deyil, kotu davranisi ve iyi davranisi ayirt edebilmesi gerekiyor bir insanin : hep kotuler kotu iyiler iyi kalmaz, niye çoçuklarimizi boyle kliseye katmak sorunda kalalim ki! sonra isin gerçegini, dusunun, kurnaz olan ve gerçekten kotuluk yapan Tom deyil hep jerry'dir!!! ama çizgi filminde oyle gostermiyor iste !!!!

    YanıtlaSil
  22. Yazı için çok teşekkürler. Sitenizi çok beğeniyorum. Duruşunuzu takdir ediyor ve destekliyorum.
    İlk gençliğimden beri markaları üzerimde taşımaya hep karşı oldum, taşıyanları da anlamadım. Adamlar reklam yapabilmek için çuvalla para döküyor, sen para verip alıyorsun bir de üstüne reklamını göğsünde, sırtında, başında vs. bedava taşıyorsun. Bu çok saçma!
    Bir oğlum var. Resimli kıyafet, nevresim, perde vs. almamaya, kahramanlardan (kimin neyin kahramanıysa artık!) çocuğumu uzak tutmaya çalışıyorum. Ama çok zor itiraf ediyorum çok zor. Yine de pes etmemek lazım.

    YanıtlaSil
  23. canım çok güzel dile getirmişsin. bende uzun süredir bu konuya takığım. ve öğrendikcede bakıyorumki. heryere sızmışlar. kimi zaman açıktan işaretleri var kimi zamansa gizliden.

    YanıtlaSil
  24. canım daha dün disney çocuk havuzu almıştım kızıma, hemen iade edeceğim ve bir daha da disney lisanslı ürünlerini evime sokmayacağım. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  25. bu konuyu hiç bu açıdan düşünmemiştim canım çok sağol,dikkatli olacağım..basic denilen tarzda ürünler bulabilirsem tabi bir bebek için..

    YanıtlaSil
  26. SEvgicim yazini okudum canim,Allah razi olsun anlattigin için, çocuklarin bilinç altina yerlestirdikleri pornografik goruntulerden daha neler var neler. Walt disnep in çocuk pornocullugunda bir numara olduugnu ozellikle. Yazina bu videoyuda eklermisin canim? Herkes izlesin lutfen. Portekizli bir adam bu Walt disnep'in ne kadar asagilik oldugunu anlatiyor belgeleriyle.

    http://www.youtube.com/watch?v=c3rebBAKZ3s&feature=share&list=FLmGwkCyw_eYrsN4akle_51w

    YanıtlaSil
  27. Cok sükür hic bir bagimliligimiz yok ! Bu önce babamizin sert tavri sonra benimde desteklemem ile oldu,adlari bile telaffüz edilmiyor reklem olmasin diye,ama burdaki alisveris manyakligi o markalara verilen milyonlar,cocuklarin bagimli olmasi benim resmen midemi bulandiriyor yalan degil.Cocuklara terbiye verilmesi gerekirken onlar oyuncaklara boguluyor,Allah sonumuzu hayr etsin yarabbim.Allah sizden de razi olsun ...

    YanıtlaSil
  28. Merhaba,

    bloğuma bıraktığınız yorum üzerine gördüm bu yazınızı. Bu konu ile ilgili uyarı yazılarını ben de okudum. Doğruluk payı da olabilir. Yaptığım pastada ne bu tür semboller var ne de benim destek olmak gibi bir niyetim var. Hassasiyetinizi taktir ediyorum ama yorumunuzdan suçlanıyormuşum gibi hissettim. Bunu da bilmnenizi istedim.
    Saygılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuyla ilgili bilginiz var ise musterilerinizi boyle siparisler karsisinda bilgilendirmenizdir yapmaniz gereken.

      Sil
  29. Eyvallah.Allah razı olsun.Bence sonra da neler yapabileceğimizi paylaşalım.Birlikten kuvvet doğar.

    YanıtlaSil
  30. çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize, fikrinize ve yüreğinizie sağlık...
    Bu bilgiler çok önemli, toplumu televizyonun, çizgi film ve karakterlerinin verdiği subliminal mesajlara karşı bilgilendirmek için...

    YanıtlaSil
  31. İğrendim şok oldum
    Çocuklarımıza birşeyleri yasaklarken onlara zararlarını anlatsak da bizleri hep yasakçı zihniyetle karşılıyorlar Şu görüntüler içimi bulandırdı.
    Paylaşım için Allah kat kat senden razı olsun

    YanıtlaSil
  32. sayenizde birçok gerçeği görmüş oldum ALLAH RAZI OLSUN

    YanıtlaSil
  33. Merhaba Sevgiciğim geçen gün arkadaşımda bir kitap gördüm belki ilgini çeker diye buraya yazayım dedim.
    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=633217&sa=143959440 buradan inceleyebilirsin

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR