13 Kasım 2013 Çarşamba

Acı&Tatlı



Mevsimlerin her biri..
Çılgın yeşilliklerin ve narin fidanları taşıyan dallarıyla ilkbaharın tazeliği,güneşin gücünü ve hayatımızdaki güzelliği yansıtan denize olan arzumuzu tetikleyen suya olan ihtiyacımızı hatırlatan yaz,gönlümüzdeki yanıkları ve ıslak günleri kuru yaprakları ve uzun yürüyüşleri tatlı bir nostaljiyle yaşatan sonbahar,ömrümüzün de bir sonunun olacağını,barınmanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu dünyanın giyebileceği en güzel ve saf elbisesini gözlerimiz önüne seren kış mevsimiyle her biri ayrı güzel..

Her biri güzel dünyanın ve her bir güzellik ancak güzelliğin derecesinde bir zorluğu içerdiği sürece anlamlı ve bir o kadar kıymetlidir..

Ama bilemiyoruz..

Kolayını hızlısını hemen ulaşılabilir anında sahip olunabilir güzellikleri yaşamak ve tatmak istiyoruz..
Bütün saflığı orjinalliği ve kalitesiyle üstelik..

Okul yolunu kışın soğuğunda yürümüş bir öğrenci zorluğuna ve soğuğun çetinliğine rağmen otobüsle ulaşan bir çocuğun hatıralarından daha güzel hatıralar saklar yüreğinde..

Uzaklarda bulunan bir dostun hasreti ve onunlabirlikte vakit geçirme arzusu hemen yanında kapı komşun olan bir dostundan daha kıymetlidir..
Anında ulaşılabilenin emeği ne kadar olabilir ki..içinde ne kadar sabır ne kadar azim ne kadar arzu barındırabilir ki..

Böyle ve buna benzer hallerdir bizden anlamı alan,çalan vegeri vermeyen..
Biz izin verdiğimiz müddetçe dostluklar dostluk değil,konfor ve lüks gerçekten şart değildir..

Düşünüyorum da;bir sonbahar akşamı dost ile içilen bir kahvenin yerini ne alabilir?
Sesinin içine karışan sesimiz,sözlerine karışan sözlerimiz,gözlerimizin karşılaştığı ve içimize geçtiğimiz her anın yerini ne alabilir?

Aylarca alınması istenen bir ayakkabıya sahip olunan anda hissedilen duygunun yerini ne alabilir ki?
Kutusuna dahi bakmadan,eskiden yaptığımız gibi kokusunu dahi koklamadan çoğu zaman dokunamadan ona sahip olmanın güzel bir şey olduğunu düşünmüyormuyuz?

Yerine ne konabilir aylarca ana karnında taşınan bir bebeğe kavuşma anının yerini?
Uzun yıllar olmasa da artık,uzun aylar beklenen sevgiliye kavuşmanın haz ve huzurun yerini ne alabilir?

İniş ve çıkışlarımız..sevinç ve gözyaşlarımız birbirini tamamladığı ve takip ettiği sürece güzel olur hayat..

Acısı ve tatlısıyla derler ya..

Sarısı ve yeşiliyle..
Siyahı ve beyazıyla..
Meltemi ve fırtınasıyla..

Baharı ve kışıyla güzelleştiği gibi dünya,kolaylık içeren her şey ama her şey zorluğunu kaldırmakla sanmıyorum ki kaybettiğimiz mana ve derinlikler kolaylıktan daha değerli daha güzel ve daha eğitici olabileceğini..






Resim:Değmesin Yağlı Boya
Manken:Sararmış çiçeğim
Mekan:Penceremin saksısı


Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

4 yorum:

  1. RABBİM DIŞIMIZI DEĞİL İÇİMİZİ SEVDİRECEK DOSTLARLA KARŞILAŞTIRSINKİ DIŞIMIZINDA AYNI OLDUĞUNU GÖSTERSİN HAYATIMIZDAKİ ZORLUKLAR İÇİNDE BİZLERE METANETLİK VE SABIR İHSAN EYLESİN ...CANIM ÇOK GÜZEL BİR YAZI ALLAH RAZI OLSUN 1KERE DEĞİL DÖNÜP İKİNCİ DEFA OKUDUM YAR YARDIMCIMIZ OLSUN SEVGİLERİMLE SEVGİLİ KIZIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabri gerektiren halleri yasatan Rabbimizin merhametinden degilmidir dayanikliligimiz..dilerim yasadikca zorluklari bunu kanaat ederek sabredekm,Allahtan yardim dileyerek ancak asilir zoerluklar surer dostluklar tadilir mutluluklar..imtihani kazananlardan nasip etsin Yaradan ..guzel yorumun icin tesekkur ederim ablacim nacizane icimden gecenleri dokmek istedim..Allah razi olsun sevgilerimi gonderiyorum.

      Sil
  2. bir şeker hırsızı vardı degmesinyağlıboya, cocukluğumda, sıra arkadaşım, kapı komsumdu... kaç dostluk geldi geçti ve kaç mevsim bilmem ki...
    hiç bir şey o seker hırsızının yerini tutmadı, belki de benim için çaldığı şekerlerden dolayı. belki de bu yüzden en pahalı en tatlı şekeri satın alsam da o tadı vermez bana... ;)

    YanıtlaSil
  3. BU NE KADAR GÜZEL NE KADAR DUYGU YÜKLÜ BİR YAZI OLMUŞ SEVGİM
    KALEMİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR