5 Ağustos 2013 Pazartesi

Konu seçkisi

Karşıya bir şeylerin akıp damlaması ve bulaşması için..karşıya iz bırakması için yazılan konularım.. İçimdekileri dışa vurma gayreti değil..içimizdekileri parmakla gösterme niyetiyle yazılan satırlarımın kalabalıkta ve çoklukta kaybolmamaları için ayrı bir sayfada toplanması güzel olur diye düşündüm.. Okuyabileceğiniz ve inşaAllah istifade edeceğinizi düşündüğüm yayınlarım aşağıdadır.. Önce kısa bir pasajı ardından yayının tamamına yönlendiren linki var..

Rica..

Blogumda veya başka bir yerde okuyup etkilendiğiniz/istifade ettiğiniz yayınların linkini de ekleyebileceğiniz bir yerdir burası..

Görebilen gösterebilendir..
Alabilen verebilendir..
Gördüysen göster..
Aldıysan mutlaka,ver..

Sevgilerimle..





“Düğün resimleri, nişan resimleri, piknik resimleri avaz avaz “Bakın biz ne kadar da mutluyuz!” diye bağırıyorlar. Ve kendilerini beğenecekleri bekliyorlar. Onay bekleyen ve onay bekleyerek varoluşunu gerçekleştirme çabası sergileyen zavallı insanlara gönüllü olarak dönüşmekteyiz…”

 

Eskiden millet hasırlarda oturuyordu, şimdi kanepelerde, halılarda oturuyor falan..." diyemez. Hasırı, kanepeyi halı ve koltukla değiştiren adamın yaptığı iş haram değildir. Fakat diğerinin yaptığı bu tenkit ve gıybet kat'î haramdır. Bu mesele karşısında, "Artık halılarda oturuyor; kanepeleri de değiştirdi, artık o tefessüh etti." demek gıybettir ve kat'iyen haramdır.

devamı: GIYBET



.iffetine sahip cikma gayretini gosterip ahlakli yasamak isteyen,gerek sanal alemde gerek gercek hayatta buna niyetlenen her kardesime ve oncelikle kendim dusunup kendime hisse cikartmam icin yayinladigim hadisleri okumaktasin kardesim.

devamı:4 HADİS KAFİ Mİ?

 

Blog acip bunun karsisinda nasil durmam gerektigini,neler yapacagimi,nasil davranacagimi elbet dusunerek yasamak zorundayim..
Blogda yazilacaklar,cizilecekler,konusulacaklar,ilham verecek olanlar kisaca butun paylasimlar nefsani degil Rahmani bir niyetle olup boyle bir sonuc elde etmek icin caba sarfedilmeli..

Allah sorar sonra bana..imkan verdim sen o nimetimle ne ettin kulum diye..

devamı:BLOG:NEDEN&NİÇİN?

 

Bir cocugun giydigi bir kiyafetin uzerinde bulunan baskiyi baska bir cocuk gorunce en etkili yol degil midir o cocugun ruhuna karakterlerin islemesi ve yer etmesi,o karakkterin yaptiklarini kopyalamasi,yaptiklarini yapmak istediklerini yapmak istemesi?..
Hele ki cocuk bu karakterleri gunluk hayatta kullandigi en gerekli veya en basit objeler uzerinde de goruyorsa bu karakterlerin cocugu etkilememesi mumkun mu?..



devamı:REKLAM İSTER MİSİN?

 


Amma ve lakin Bumerang nedir..durup düşünemeden güzel de bir kampanya gündemde olduğu bir zaman diliminde üyesi bulunmuş oldum..
Üyeliğim gerçekleşene dek..
Bir çok aşamadan yani bir çok sayfadan geçtim..



Düşünebileceğim anlarımı..kuytu köşelerimi..ağladığım yerleri yok etmek istiyorlar..
Duygularımın yerine başka duygular aşılayarak ''benim''hissettiklerimle değil..onların hissettirdikleriyle yaşamamı istiyorlar..
Beni büyük olan insan tarafından yapılan herşey her zaman korkutmuştur daima..
Büyüklüğü korkutuyor çünkü onun çöküşü genelde bir çok insan ruhunu da götürür beraberinde..

devamı:ÜRÜN MÜ MÜŞTERİ Mİ?

 

Neden kardesimin kaslari gozleri batarken gozume gayri muslimin veya kafirin ki sirin gorunuyor?
Hatta neden onlarin yaptiklari hem cazip hem kolayca kopyalanabilecek hemen hayatima tatbik edilebilecek tarzda seyler oldugunu dusunuyorum?..


devamı:SEN BİLEMEZSİN

 

Abdest dualarini iceren kitapcigi banyoya tasimak kisa sure uygulanabilecek bir yontemdir daha sonra burada paylastigim yontemi kullanarak abdest dualarini Elhamdulillah yeni bastan ogrenerek evet iyi bir abdest dogru bir abdest aldigima inanarak ve icim rahat olarak ibadetlerimi eda etmeye devam etmistim..

devamı:ABDEST DUALARINI KOLAYCA ÖĞREN


Boş vakte ve boş vakti olan insanlar bir kere müslümanım diye geçinmesinler bende böyle düşündüysem varsın bende öyle geçinmeyeyim ..

Allah'ın her an'a bir değer bir hikmet bir güzellik ve bir sebep koyduğu zamana boş diyerek sizce kime haksızlık etmiş oluruz?

devamı:BOŞ ZAMANLARDA NE EKİYORSUN?



Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Recent in Recipes

SON YAZILAR