31 Temmuz 2014 Perşembe

Burda Dergisinde Görmek İstediğim Modeller


Sabah sabah dikiş bloglarını dolaşmanın meyvesidir bu yayın..bir çok blogda özellikle Burda dergisinin sayılarını incelemeye alıp içerdikleri modelleri bizimle paylaşan dostların notlarında heyecan veren veya dikmek için can atılacak bir modele rastlanmadığı oldukça aşikar..

El işi kursumuzda Burda dergisinin eski sayıları mevcut ve miktar olarak oldukça çok olduklarından tek tek oturup incelemek zaman alıyor bunun dışında dergileri eve alarak incelemek riskli bir durum olacağı için yerinde hızlıca bir göz atarak şimdiki modellerle kıyaslıyorum..

Evet eskisi gibi değil tabii ki..elinizde çok eski sayılardan her hangi bir dergi varsa yeniçıkanlarla mutlaka kıyaslayıp farkı görmenizi tavsiye ederim..

Aşağıda bir çok modeli sizinle paylaşmak istedim hem fikir almak adına hem de dünyaca ünlü markaların esiden gerçekten dikiş dikmeyi ve yeni modeller üretip kadınları giydirmeyi sevdiklerini siz de görün istedim..

Gerek Burda gibi dikiş dergileri gerekse büyük moda firmaları günümüzde giydirmekten çok kazanmaya yöneldikleri için zevkli tasarımlara rastlamak zor..Elbette çok güzel modeller bulmak mümkün ama bunları da sağlam bir cüzdana sahip olan ulaşabilir ancak..


Lanvin.Vogue Paris Patterns,1973.


Pucci.Vogue,1975


Oscar de la Renta.Vogue,1975


Givenchy.Vogue,January 1966.

Balenciaga, 1952


Balenciaga, 1952


Günümüzde dahi çizgisini bozmayan çok az sayıda tasarımcı ve firma mevcut bunlardan en çok beğendiğim Carolina Herrera tasarımlarıdır..







Muhteşem!!




Hala modellerde dikiş tutkusu ve sevgisi önplanda..
Kalıbını aratan görünüşü dahi biz bayanları heyecanlandıran modeller şüphesiz..
İşte bunlar Burda dergisi editörlerine ilham kaynağı olmalı :)
Özellikle en sonda yer alan puantiyeli elbisenin uzun kollu modeliyle başlayabilirler :)



O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

27 Temmuz 2014 Pazar

Ramazan Bayramınız Mübarek Olsun



Hayırlı ve mübarek bir bayram olsun..
Midesine küsene ve dilini bağlayıp susana..
Hayırlı ve mübarek bir bayram olsun
Gurur ve kibirini ezip dost akraba kapısını geçene..
Hayırlı ve mübarek bir bayram olsun
Sarılmaktan çok sarılmayı tercih edene..
Beklemekten çok bekleyene uğrayana

Hayırlı ve mübarek bir bayram olsun..
Dostlarıma,kardeşlerime tüm İslam alemine..

Bayram sabahı Müslümanlar, namaz için camilerde toplanınca Allahü teâlâ meleklere, “İşini yapıp ikmal edenin karşılığı nedir?” diye sorar. Melekler de, “Ücretini almaktır” derler. Allahü teâlâ da, “Siz şahit olun ki, Ramazandaki oruçların ve namazların karşılığı olarak, kullarıma kendi rızamı ve mağfiretimi verdim. Ey kullarım, bugün benden isteyin, izzet ve celâlim hakkı için istediklerinizi veririm” buyurur.

O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

26 Temmuz 2014 Cumartesi

Bal ve Kabartma Tozu İle Yüzünüzü Temizleyin




Bayram öncesi evimiz temizlenecek ama kişisel bakımımız da ihmal edilmemeli..ev temizliği bitince sıra bizim temizlik ve bakımımızda..
Kullandığım güzel çok etkili peeling gibi bir yüz temizleme önerim var..özellikle yağlı veya karma cltlere sahip olanlar mutlaka denemeli..

Malzemeler tamamen doğal herkesin mutfağında olan malzemeler..ölçülü ve dikkatli kullanın yeter tek dikkat edilmesi gereken budur özellikle vereceğim bu yöntemde.

Yenmeyen hiç bir şeyi yüzünüze sürmeyin derler ya işte yapmamız gereken tam da budur esasen..

Blogumda bu tür ürünlerin yapımını takip etmek ve haberdar olmak için blogumu takip etmeyi unutmayın..kaçırdığınız çok şeyler olabilir..


Burada sizinle paylaştıklarım tamamen zarasız yan etkisiz son derece güvenlidir..denemekten asla çekinmeyin..


Yüzümüzü kolayca evdeki malzemelerle temizlemekten başlayabiliriz..
Özellikle karma ve yağlı ciltler için çok etkili  bir yöntemi paylaşmak istiyorum dediğim gibi,denedim kendimden biliyorum sonucu :)!





İHTİYACIMIZ OLAN MALZEMELER

  • Bal
  • Kabartma tozu-Yemek sodası
  • Ilık su
  • Yumuşak pamuklu bez





YAPILIŞI

Yumaşak bezimizi ılık su ile ıslattıktan sonra üzerine bir tatlı kaşığı miktarınca bal bir tatlı kaşığı miktarınca da yemek sodasını ekliyoruz.Karışımı kaşık veya parmaklarımızla karıştırmayı unutmayalım..
Cildin rengini birazcık açmak isteyen varsa birazcık çok birazcık limon da sıkabilir bu karışıma..ama biraz :)
Kabartma tozu oldukça sert olduğu için limonun içerdiği asitle karışım faydalıdan çok zararlı olacaktır..

Yüzümüzü ılık veya sıcağa yakın bir su ile ıslattıktan sonra çok yavaşve yumuşak hareketlerle bezimizdeki karışımı yüzümüzün her yerine (göz bölgesine nerdeyse hiç sürmeden)hafifçe ovalayarak uygulayalım..

Yemek sodası kendiliğinden biraz sert olduğu için yüzünüze fazla yüklenmeyin.Hareketleriniz olabildiğince yumuşak ve yavaş olmalı.
Temizleme esnasında bezi gerekirse biraz daha ıslatabilirsiniz..

Yüzünüzü temizledikten sonra bol su ile iyice durulayın,durulama aşamasındacildinizi kelimenin tam anlamıyla gıcırdadığını parmaklarınızla hissedecek aynaya bakınca dagözlerinizle göreceksiniz..

Kurulamayı havlu ile pom pomlayarak yapın kurulamanın ardından nemlendirme ihtiyacını duyuyrsanız saf zeytinyağı veya kullandığınız nemlendirici kreminizi sürebilirsiniz.

Sanayi ürünlerden hiç bir krem kullanmadığım için nemlendirmek için zeytinyağını tercih ediyorum ama bazen de dolabımdaki gül sulu katkılı çok sıradan bir kremi de kullanıyorum.


Hepsi bu kadar..

Deneyenlerin kıymetli görüş ve yorumlarını bekliyorum..

Güzel kalın herkese şimdiden iyi bayramlar..

O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

25 Temmuz 2014 Cuma

Bir Yürüyüş Miktarınca Huzur


Öylesine sakindi ki her yer..bütün dünya öğle uykusundaydı sanki..kuşların cıvıltılarını işitebiliyor sokaklardaki kedileri görebiliyordun..onlar da mahmur mahmur sana bakıp tekrar başlarını yaslayıp sokak taşlarına uyumaya devam ediyordu..


Herşey doğal ve sade..ses yok gürültü yok araba yok trafik sıfır..


Duvarlardaki menülerde kahve seçenekleri ve önerilerine baktım..bu mahallede bu sokaklarda bu sessizlikte ne güzel olurdu bir kahve ile dost sohbetini yudumlamak..



Duvarlara asılmış saksılar panjurlar ve içindeki çiçekler nasıl da mutlu ederdi eskiden beni.


İçimin buruk olduğu ve neşemin kabuğuna çekildiği bu günlerde güzel olan ve mutlu eden herşeyi reddeder oldum sanki..Çok az iftara katıldım ve iftar sofrasına kimseyi davet etmedim bu Ramazan ayında..
Sevdiklerimi bir arada görmek onlarla bu güzel günleri paylaşmak nedense öyle değersiz kaldı ki gözlerimde..
Gazze'de iftar sofraları bizimkiler gibi değil Gazze'de sahurlar bizdeki gibideğil..bayram telaşıymış temizliğiymiş alış verişiymiş eskisi gibi değil bu sene..

Hangi yürekle alış verişe çıkıp çocuklarıma bayramlık alacağım hangi sevinçle tatlılar yapacağım hangi sevinçle evim mis gibi oldu dostlarımı sevdiklerimi ağarlayacağım diyebilir bu sene?..

Çocuğumun camiden çıkıp elimi öpmesi kadar hiç bir şey heyecanlandırmıyordu beni bayram sabahlarında..benim oğlum camiden çıkıp elimi öpecek biliyorum..peki benim gibi çocuğunu kaybetmiş Gazze'li annenin elini kim öpecek bu bayram sabahında?..

Gazze'deki zulüm,oradaki perişanlık ve acı susturdu içimdeki heyecanı..bir yürüyüş süresi boyunca unutabildim herşeyi..ve ardından kızdım yine kendime neden bu yürüyüş boyunca kendimi biraz mutlu ve huzurlu hissettim diye..


Anlamakta zorlanıyorum insanları bu yüzden..hayat böylesine kolay sade ve sakin olabiliyorsa nedir bu zalimlerin insanlıktan istedikleri ve nedir bu dünyadan beğenmedikleri ve nedir gerçekten sahip olmak istedikleri ve nedir onları gerçekten mutlu ve tatmin edecek olan..

Hayırlı cumalar kardeşlerim..duaya devam..




O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

23 Temmuz 2014 Çarşamba

Rol yapma



Bugün milli yasımız ve ümmeti muhammedin kanadığı bir günde Türk bayrağını ortalara indirilmiş vaziyette dalgaladırarak yasımızı temsil edip yanımızda olduğunu üzüldüğünü ifade eden kanalların böyle bir günde bile YAHUDİ ve İSRAİL mallarının reklamlarını yayınlayan tüm kanalları şiddetle KINIYORUM iki yüzlülükle açık açık suçlayarak üzüntümü dile getirmekle beraber nasıl bir düzen içinde olduğumuzu bir kez daha görüyorum.

Bu kanallar akşama Kadir gecesine özel yayınlar yapacak ve reklamlarda Yahudi mallarının ürünlerini sergileyecek.

Bunu TRT'nin Facebook sayfasında da dile getirdim..gözümüze baka baka ve gözümüze soka soka rol oynamasınlar..tiyatroya gerek yok oyunculara da..şu anda 'izlediklerimiz' bize yara olarak trajedi olarak yeter.

Daha fazla söze gerek yok..arif olan anlar insan olan kanar .

Son günlerde çok fazla insan görüyorum ama insanlığı çok az hissediyorum,kusursuz olduğumu iddia etmiyorum ama en azından sahtekar ve iki yüzlü değilim!

Bu kadar.





O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

22 Temmuz 2014 Salı

İsrail Ürünlerini Boykot Uygulamasıyla Tespit Edin



İsrail mallarını kocaman bir afiş halinde mutfağımıza veya evimizin bir köşesinde asmak şart oldu..ilk fırsatta bunu yapmayı o kadar çok istiyorum ki..ama afişim hazır olana dek ve daha büyük bir faydası olacağını düşündüğüm kardeşlerimin de bundan çok yararlanacağını bildiğim bir uygulama tanıtımı yapmak istiyorum..






Akıllı telefonlar herkesin elinde..herkesin telaşı aynı derdi aynı çaresizliği de aynı..Kalbinde merhamet ve insani duygular barındıran için geçerli bu sözlerim elbette..
İsrail ürünlerini sadece geçici bir dönem için değil kalıcıve sürekliliği nesilden nesile mümkünse sürecek bir alışkanlık haline getirmeliyiz.
Artık.
Kimimiz bilmediğinden hala evlerinde İsrail ürünlerine yer veriyor kimimiz bu aldığım son bir kez daha uzanmasın elim diyerek sırtını çeviriyor.
Aslolan yukarıda da bahsettiğim gibi bu boykot anlayışın geçici bir döneme özel bir davranış değil içimize kökleşimiş bir alışkanlık olması..

Akıllı telefona sahip olan herkes ama herkes bu uygulamayı indirip faydalanmalı..
İsrail ürünleri her yerde..çoğu zaman yerli firmaların arkasında..dalları budakları çoktur..tespiti zordur..Çıkılamaz içinden..

Keşfettiğimde büyük bir sevinç duyduğum bir uygulamayı paylaşmak istiyorum..





Cep telefonunuza indirip hesap açtıktan sonra (kolay ve hızlı bir işlem)uygulamayi telefonunuza ykleyebiliyorsunuz..mevcut veya almak istediğiniz ürünlerin
üzerine telefonunuzun kamerasını tutarak barkodun taraması yapılıyor ve size üretim yeri firma sahibi,şirketin telefon numarasını hatta fabrika konumu bilgisi anında aktarılıyor..

Uygulamalardan Buycott diyerek uygulamayı cep telefonunuza indirin.


Hesap açma aşamasında türkçe karakter kullanmayın.
Şifrenize mutlaka bir rakam ekleyin.


Uygulama ücretsizdir.





Google Play Store:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.buycott.android

Mümkün mertebe bu yayını paylaşın,duyurun bilgilendirin..




O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

21 Temmuz 2014 Pazartesi

Blog Adları-4



Hayırlı sabahlar güzel bir haftasonu dilerim..
Notlarımın çinde yer alan ve her geçen gün açılan ve ne yazık ki birbirine benzeyen blog adlarını gördükçe birazcık üzülüyorum..

Ayşenin mutfağı,Esranın mutfağı,Gülhanın mutfağı vs diye devam eden blog adları sıradanlığa mahkumdur..
Böyle olunca da siz sevgili dostlarıma dikkatimi çeken zaman zaman aklıma gelip not ettiğim blog adlarını paylaşmak istedim..

Hayalimdir bir yemek blogu açmak..ama daha değil yine de ismi hazır yemek blogumun..gerekli ekipmanları temin etme süreci tamamlanmadan yayına alınmayacakyemek blogum..lakin her gün yeni yeni yemek blogları açılıyor..Hem fikir olması adına hem de belki bu güzel isimleri almak isteyen olabilir adına notlarımdaki blog adlarını paylaşıyorum..




Her Öğün Lezzet

Üç Öğün Yemek

Hamur Tutkusu

Lezzetimsin

Gülümseyen Tencere

Aşçı Hanım

Lezzet Chef

Bayan Lezzet

Lezzet Hanım

Chef Lezzet

İştah Kapısı

Son Durak Mutfak

Evimin Chefi



Bu isimlere sahip blogları görmek güzel olur..

Kafa patlatan bir aşamadır bloga isim bulmak..saatlerce günlerce sürebilen bir eziyettir bilirim..
Bazen insan yorulduğundan sıradan isimlere başvurarak bir an evvel bitsin düşüncesine kapılıyor doğru..

Yukarıdaki listede yer alan blog adlarına  sahip olmak isteyenler varsa benimle iletişime geçebilirler,yukarıdaki isimler hesabımda blog olarak mevcut...
İletişim:degmesinyagliboya@gmail.com

Sevgilerimle..



O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

18 Temmuz 2014 Cuma

Fırında Pratik Peynirli Kıymalı Patates


Geçen hafta sahur vakti farklı bir şeyler yapmak adına güvendiğim blogları gezerek tarif arayışına çıktım.
karşıma çok güzel ve pratik bir patates tarifi çıktı.
Denedim..
Daha evvel sizinle paylaşmak istedim ama tarif sahibesinden önce izin almak istedim,izin alınınca da çektiğim resimlerle birlikte bu gece belki benim gibi tarif arayışında olanlar vardır diye paylaşmak istedim..
Risksiz bir tarif denilebilir..son derece de lezzetli ve doyurucuydu..
Tarife ek olarak kıyma kattım ben dilerseniz siz de katabilirsiniz..
Elimde daha evvel yaptığım kıymalı makarnamdan kıyma harcı kalmıştı onu bu şekilde değerlendirerek çok güzel bir sonuçla karşılaştım..

Tarif şöyle dostlar...


Malzemeler:

4 adet patates (ikiye bölünecek kişi sayısına göre yapabilirsiniz)
4 tatlı kaşığı sıvıyağ
Tuz,pulbiber ,kekik,2 diş sarmısak,
Kaşar peyniri rendesi
1 yumurta
Kavrulmuş ve baharatlandırılmış kıyma (patates sayısı kadar yemek kaşığıhesaplayın,salam sosisparçacıkları da eklenebilir)
2 yemek kaşığı süt
Maydanoz ,fesleğen



Yapılışı:

Patatesler soyulup boyuna ikiye bölünür.Sıvıyağın içine baharatlar ve ezilmiş sarmısak karıştılır.Bu karışıma patatesler bir güzel bulanır.Fırında pişirilir.Bu arada yumurta ,süt ,maydanoz, fesleğen karışımını fırından çıkanpatateslerin üzerine sürerek son olarakkıymalı harcı ekledim,kaşar peyniriyle örterek peynir eriyene dek tekrar fırına verdim..Üstü kızarınca fırından çıkarılır.Ilık servis yapılır.Kolay gelsin.

Mutlaka denemenizi tavsiye ederim...
Her başarılı tarifide olduğu gibi sonucu görüntüleyen resim beklediğim gibi net çıkmadı ama tadı hala damağımda :)

Sahur yemeğinden sonra yatağınıza uzandığınızda gerek parmaklarınızla gerek tesbihinizi alarak Rabimizin  El-Kahhar esması ile Filistindeki kardeşlerimiz için dua etmeyi unutmayın dostlarım..

TEŞEKKÜR NOTU:

Tarifin orjinali birbirinden başarılı şiddetle ziyaret etmenizi önerdiğim girdiğimde içinden çıkamadığım Mutfakgram yazarı ORTADA KARIŞIK lakablı hanımefendiden aldım kendisine çok çok teşekkür ederim yayınlama isteğime hayır demedi sağ olsun..ismini de bağışlarsa çok sevinirim maillerimde çok aradığıma rağmen ismine rastlayamadım :(

Afiyet olsun.

O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

Başlık:Çaresizlik




El bağlı kol bağlı dil bağlı .
İmkanlar belli .
Parasal durumlar,jeografik konumlar,medeni durumlar belli.

Bir adım uzağına gidemem evimin.
Çocuklarımı bırakıp evimi bırakıp hiç bir yere gidemem.
Neyi nasıl yapacağımı bilemem,kime gideceğimi,başımı hangi dize dayayacağımı bilemem.

Bir haykırış patlar durur içimde.
Her gün.
Televizyonu açtığım her gün,internete girdiğim her gün.

Etrafıma bakıyorum,evimdekilere bakıyorum.
Mutfağım,çamaşırlarım,çocuklarım,karnımdaki bebeğim.
Nereye gideyim?

Buradan kardeşlerime ne göndereyim nasıl yardım edeyim.
Kimdir elimi böyle bağlayan nedir ayaklarıma bu prangaları vuran?.
Eminim ki bir çok anne ve bir çok kadın bu düşüncelerle boğuşuyor son zamanlarda.


Gazze yine ölüm kuyusu.
Filistin,suriye yine cesetler bankası..

Sürekli bir neden sürekli çığlıklar sürekli acılar ve karşıdan izlemekle mahkum olan biz müslümanlar ne yapabiliriz..

İnternette Yahudi mallarını boykot dışında başka bir tavsiyeye rastlamıyorum.
Boykot çare mi bilmiyorum..
Evimde elbette onların ürünleri malları var.
Size bu satırları yazmak için onların ürettiği bilgisayarı o bilgisayarın olmazsa olmazı Windows'ları onlar tarafından yapılmış ve yine size ulaşması için satırlarımın onların kurduğu sistem olan interneti kullanıyorum..

Salçaları çorbaları deterjanları attım diyelim.
Televizyonu da kaldırdım diyelim.
Didik didik ederek evimdeki herşeyi şüpheli olanları dahi kaldırdım bir şekilde yok ettim diyelim.

Yahudilere böyle zarar verebilir gücünü kırabilirmiyim.
Bak bu kardeşlerime vurmaya devam edersen yoğurdunu yemem diyerek etkili olabilir miyim?

Boykot çare değil bu yüzden..
Onları daha sinsi planlara daha şeytani yöntemlere başvurdurabilirim..

Peki ne yapacağım*..

Allahım ne yapacağım?

Diğer yandan da televizyondakiler..sürekli konuşanlar..
Bıdı bıdı bıdı bıdı yok dua ile yok görüş bildirimleriyle saatlerce yayını dolduranlar..kimileri ezan okunana dek kimileri diğer programın başlamasına dek..

İçim öfke ve acı dolu.
Zehirleniyorum her gün.
Kardeşlerim yavrularını gömüyorlar.
Büyük adamlar ve sözü geçenler 'diyaloga'sığınıyor..


Rabbim çaresizliğimizi görüyor.
Bu durumda çocuklarıma anlatabilirim ancak ..
Dünya kurulan bir düzenden ibaret ve hiç bir şey an itibari ile şirin ve sempatik değil..
Renkli değil,anı yaşamak amaç değil..

Bu kadarını yazabiliyorrum.
Bu noktada tıkanıyorum.

İlk kez hayatımda ciddi ve tam anlamıyla nefret ve öfke hissediyorum.
Reklamlardaki teyzelere ninelere dahi kızar oldum..

Yiyin diyerek şirin gülümsemenle tavsiye ettiğin o cipsiin arkasında kim var..
Kimin reklamını yaptığını biliyormusun teyze?!

Başına taktığın ipek eşarp gözünü koruduğun yüksek UV'li gözlüğün arkasında kimin geleceğini örtüyorsun katlediyorsun biliyormusun anne?!

Diyemiyorum..

Rabbim bu durumda hangi hal daha makbulse onu nasip etsin hepimize..
Hangi hareket uygunsa onu ilham etsin..
Hangi dua kabul olmaya layıksa onu kabul etsin Rabbim..

Bu satırları yazıp sizinle paylaştım ama yine acı içim,yine anlatmak yazmak çare değil..



Hayırlı cumalar kardeşlerim.











O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

12 Temmuz 2014 Cumartesi

Annelere Hayat Kurtarıcı Fikirler


Anne olmanın zorluğunu bilenler çoktur..
Hizmeti vebakımı özellikle bebeklik döneminde insanın kendini bazen yetersiz hissettiği doğrudur.
Her anne bebeğini büyütme sürecinde 'Bir elim daha olmalıydı'cümlesini kurmuştur!
Ben bu cümleyi birden fazla kurdum iki çocuk büyüttüğüme göre ve sanırım bir kaç krz daha kullanacağım bir bebek daha beklediğime göre :) 
İnsan durumuna göre çare arr ya..ben başım iyice sıkışıp bir ele daha ihtiyaç duyacağımdan nerdeyse emin olduğum için kendim evde yapabileceğim çok güzel fikirler kesinlikle kolaylaştırıcı yöntemler içeren bu yayını önce kendimesonra anne adaylarına armağan ediyorum :)


Evet bazen bir iki lokmadan oluşabiliyor öğünler..şanslı olup da sofraya oturabiliyorsak..ama bu fikir çok mu çoook iyi..bir yandan da bir biberon süt kaç dakikada biter ki..uzun sürmez nasılsa düşünülebilir ama çare çaredir fikir fikir..dikkate alıması da iyidir bu yüzden:)

kaynak:zulily.com

Evet!..uçak yolculuğunu bebeğiyle yapan annelere özellikle kurtarıcı bir fikir bu!..
Durmaz ki veletler uzun süre bir yerde :)
Tamam şirinler canlar ciğerler ama uçaktayız bebeğim deyip bir yerde uzun süre oturtamazsın ellerinde tutarak oyolculuk boyunca kendini yıpratamazsın.
Haliyle bu kesinlikle yolculukta lazım ve şart!.
Bitmiştir.


Ooy diizler mi ıslanmaz giysiler mi ıslanmaz..son anda havlu yere düşüp havlu mu ıslanmaz şampuan mı dökülmez süngere mi ulaşılmaz neler neler..
Bebek banyosu deyip geçmeyin ne olur..
Bu fikirde dikkate alınacaklardan..he yoo  :)



Çok güldüm :)
Bebeklikdönemindepamuklara sarılano güzel yavrucuklar zamanlahayatımızı zindan eden küçük insanlara döünüşebilme kabiliyetine sahipler.
Kum saati tasarımına sahip ceza sandalyesine bayıldım :)

Yok öyle çok ceza veren bir anne değilim ..ama bu çok eğlenceli değil mi?


Sevgilerimle tüm anne ve anne adaylarına hediyemdir bu fikirler..

Gülümseyerek bakın,hoş kalın :)


O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

10 Temmuz 2014 Perşembe

Gül Mutfağım - Yeni Tasarım



Risk içermeyen,ailenizi hem sevindirecek hem doyuracak belki anneyi birazcık ama keyif alarak uğraştıracak tarifler..
Yazarıyla hemen iletişime geçip sorularınızı sorabileceğiniz güzel bir blogun tasarımı karşınızda..

Canlı olarak görmek takibe almak ve beğenilerinizi dile getirmek için:GÜL MÜTFAĞIM

Şablon siparişleriniz-geniş bilgi için veya her tür sorularınız için:degmesinyagliboya@gmail.com

Whats App uygulaması aracılığı ile ulaşmak tasarım hakkında birebir canlı görüşmek isteyenler için:+30 698 09 44 647 


Sevgiler..

O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

5 Temmuz 2014 Cumartesi

Ezogelin Çorbası-Batı Trakya Usülü



Ezogelin çorbasına beklenmedik müdahale..ama şaşırtıcı bir değişiklik olmadı.
Yemin edebilirim :)
Akşamüzeri bilgiğim klasik Ezogelin çorbasının bir çokversiyonuna ve yapım şekline rastladım sitelerdeve bloglarımızda..

Bilemiyorum yapım sürecindeki emek midir veya beklenmedik zorluklar sonucu başvurulan çözümler midir bazı şeylerin sonucunu güzelleştiren.

Benim çorba şahane oldu.
Kıvam da öyle görüntü de...ama özellikle tadı.

Yapan tadar..tadar Boya'yı anar :)



MALZEMELER şöyle ve tümü göz kararı konmuştur tahminen veriyorum miktarı hakkınızı helal edin lakin sonuçtan asla endişe duymayın.

Beş kişiye rahat rahat yetecek miktarda bir çorba elde ediliyor.

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 kahve fincanı pirinç
1 adet orta boy soğan
1,5 (bir buçuk) yemek kaşığı domates salçası
Tereyağı-Sıvıyağ
Nane
Tavuk suyu veya normal su (bulyon eklemeyin çorbaya elinizin lezzeti değil fabrikanın lezzeti geçer :)


YAPILIŞI

Mercimek bulgur ve pirinçi yumuşayana kadar tavuk veya normal su ile kaynatın (2 litreye yakın su alır ben tavuk suyu ve normal suyu yarım yarım kullandım)

Bir tavada rendelenmiş soğanı sıvıyağda nerdeyse yanacak kadar kavurun (hafif yanık oluşları kıvama da lezzete de ekstra puan katıyor)

Yumuşayan mercimek karışımını el blenderımın bir parçası arızalanması sonucu kevgirden geçirmek zorunda kaldım.El blenderiniz olsa dahi kevgirden geçirmenizi şiddetle tavsiye ederim..

Uğraştım uzun bir süre yorucuydu biraz belki evet ama öyle bir değdi ki..

Köy gelini gibi hissettim kendimi..kuş bakışı kaynana seyrederdi sanki :)

Benimki tatlı bir insandır o ayrı..

Kevgirden elde edilen koyu kıvamı yine tencereye alıp kavurduğunuz soğanları ekleyin (bu aşamada tuzunu da katabilirsiniz)

Ayrı veya aynı tavada tereyağını eritin yakmamaya özen gösterin,salçayı ekleyin kavurduktan sonra kuru naneyi ekleyin son olarak bir kahve fincanı kadar su ekleyin krema kıvamı oluşunca salçayı çorbaya aktarıp çırpıcı ile karıştırıp homojenleşmesini sağlayın.



Bu kadar..

Peki neden batı trakya usülü dedim?
batı Trakya da soğanlar çoğu zaman yakılarak eklenir çorbalara pirinç çorbalarımızın nerdeyse tümünde yer alır..bundan da yer alınca oldu batı Trakya usülü :)

Sevdiklerinize sunun Allaha hamd edin yorgunluğunuzu gününüzün zorluğunu unutun.
Her kaşıkta zahmetime değmiş demek garanti.

O kadar yani :)

Afiyet olsun Allahahamd olsun hayırlı bereketli iftarlarınız olsun..

Selamünaleyküm..





O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

Bir Köy Ziyareti


Köy ziyaretlerimiz genelde önemli bir olay veya önemli günler sebebiyle yapılır..arabası da olmayınca insanın daha çok uzuyor gözünde yollar...oysa uzak desen uzak değil yakın desen yakın değil ama köye gitmek şehirli olduktan sonra ağır geliyor insana.
Bir kaç ay önce gidişimizin sebebi bir cenazeydi..cenaze evinin pencereleri beni dünyaya getireceklerin dünyaya geldikleri ve büyüdükleri eve bakıyordu.
Kahvelerin yakıtı  ispirto olan minik bir ocakta pişirildiği,dört ayaklı sobanın sürekli yandığı,duvarlar boyu rafların olduğu ninemin evine..



Cenaze kaldırılırken sessizlik havlayan köpekler oynaşan çocuklar kapılarda pencerelerde avuçları açık dua eden insanlar vardı..kimileri ise pencerelerin arkasında sessizce yüzleri görünmeden dua ediyordu,yukarıdaki resimdeki gibi..


Köy sokaklarında dolaşmaya çıktık sonra..daracık sokakların içinde herşey sağımdan solumdan geçti durdu..
Defalarca sevinçle yokuş aşağı koşarak dizlerimi parçaladığım sokak..defalarca akşam vakti karpuzcuya yetişmek için nefes nefes çıktığım sokak..


Çocukken evlerin ve kafesli pencerelerin Osmanlının hükmettiği dönemde inşaa edildiğini bilmiyordum..Köyümüzün adını bir Osmanlı Paşasından aldığını da..


Herşeyde olduğu gibi köylerin de doğallığı ve orjinalliği yavaş yavaş elden gidiyor..güzel evler kocaman binaların arasında boyun eğiyor..çocuklarını çok sevdiklerinden dolayı boyun eğip hayır diyemeyen anne babalar gibi..


Evimizin takvimi hala duvardaydı..terk edildiği günde durmuş zaman..toz duman içinde herşey..
Kurban bayramında etlerin dinlendirildiği kocaman çengeller ağlar içinde..yerlerde kabak çekirdekleri,dolapların içinde el yazısı mevlid-i şerif yaprakları çorap kutusunda Kur'an'i kerimler,pencerelerin çoğu açık vaziyette zemin gıcırdamakta...

Hatıralar gibi..herşey tozlanmış,yaşanmışlıklar gibi herşey unutulmuş..hayat gibi herşey yok olmaya yıpranmaya ve son bulmaya mahkum edilmiş.

Aklımdan gitmiyor..Çocukluğumun mutluluktan çığlık çığlığa can atarak çiçek açtığı bu ev yavaş yavaş yok oluyor,yıkılıyor.

Hatıralarım yıkılıyor,seviçlerimi örümcekler ağlarına hapsediyor,karşı koyamıyor kurtaramıyorum.. ve ben sallanan merdivenin basamaklarından çıkarken hala korkuyorum.

Korktuğum halde o eve gitmekten kendimi alamıyorum..




O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

4 Temmuz 2014 Cuma

Favorim Olan 4 Yunan Ürünü


Her ülkenin ve memleketinkendine özgü ürünleri vardır..
Doğmuş büyümüş ve yaşadığım ülke olan Yunanistanın da öyle..çocukluğumdan beri evimize giren ürünlerin yeri bir başkadır gözümdeki yeri..
Süzme yorudun her çeşidi güzeldir ..ama benim özellikle 'inekçik'ismini taşıyan süzme yoğurt vazgeçilmezimdir..kuru meyveler çerezler hurma bisküvi bal kısaca dolabımda ne varsa içine katarak tüketmeyi çok severim..


Sakız adasında yetişen ağaçlardan elde edilen MASTİHA ile yapılan yaz mevsimlerini en klasik ve en geleneksel tatlısı..ve en zahmetsiz olarak sunulanı olsa gerek..ihtiyacınız olan tek şey buz gibi bir bardak su ve bir kaşık..
Vanilya olarak bilinen çocukların sevgisi ile anneler tarafından 'denizaltı' ismine de sahip olan bu tatlıyı günün her saatinde tüketmeyi severim yaz aylarında..



Ve zeytinyağı!..renginden çok kokusu dokusu ve lezzetinyle yemeklerimin olmazsa olmazı..bütün yemeklerin sadece zeytinyağı ile pişirilir..
Yunanistan zeytinyağının rengi özellikle benzersiz...adalarda asırlık zeytin ağaçlarına rastlamak mümkün..elde edilen yağın kalitesini sevenleri bilir..bu kaliteyi ortaya çıkarmaksa ustaların yani üreticilerinin marifeti ama ondan önce Allahın kudreti..



Son olarak da Türkiyede Kalamata zeytini diye bilinen Kalamon zeytinidir sevdiğim..kahvaltıda başka zeytin istemem..ideal sertliği,etli bir yapıya sahip oluşu en sevdiğim özellikleri..

Yolunuz düşerse buralara bir kaşık denizaltı ikramıyla sizi ağarlamak isterim dostlar..
Benim sevdiğim ürünler bunlardan oluşuyor..sizin var mı özellikle sevdikleriniz ve uzağında olunca özlemle hatırladıklarınız..?


Hayırlı cumalar dostlarım..

Sevgilerimle..

O K U
PAYLAŞ: Whatsapp

Recent in Recipes

SON YAZILAR