3 Mart 2013 Pazar

Okuyucu


Bas agrisi,nazar,keder,ic daralmalari,esler arasinda kopukluk iletisim sorunlari,yeni dogmus bebeklerin huzursuzlugu,geceleri uyuyamama sorunlari,ogrencilerin okuldaki basarilari,sinav oncesi universite adayi genclerin isabetli secimleri kisaca bir cok mevzu icin kapisi her gun,gunde defalarca calinan biriydi okuyucu.

"Kur'an'i Kerim'i yutmustur o"derlerdi onun icin..iste bu yuzden kendisi mahallemiz icin cok kiymetli bir insandi her zaman..

Her derde devaydi Fatma hanim..her derde bir duasi vardi her zaman..agzi duali bir insandi..

Kim gelse kapiyi yuzune kapatmaz,yuzunu eksitmezdi..yuzunde her daim bir sakinlik bir sukunet bir uysallik vardi..ogle vakti de gitsen,gecenin gec saatlerinde de ugrasan yuzundeki ifade daima ayniydi..
Sokakta yururken cocuk gozlerimle evimize yaklastigini goruyordum..iki elini karni ustunde birlestirmis,omuzlari asagiya dogru inmis bir vaziyette incecik govdesiyle yanima gelir,yuzume gulumseyerek annemin evde olup olmadigini sorardi..olumlu cevabimin ardindan evimize girer cayini kahvesini icerdi..

Sozu azdi,kelam bollugu ona yakismazdi..tebessumu her daim yuzunde ama hic bir zaman sesle guldugunu hele ki kahkaha attigini isitmemistim..

Fatma hanim boyle biriydi..

Yillar gecti..cocuk gozlerim buyudu genc kiz gozleri oldu,genc kiz gozlerim buyudu anne gozlerine donustu..
Fatma hanim hep ayniydi..
Incecik ve zayif..ama eskisi gibi tasiyamiyordu govdesini..yillar bir cok seyi goturmustu uzerinden,icinden..isigindan..dilinden..yavas yavas suurunu kaybediyordu,yavas yavas bilinci sonuyordu..

Ama kalbi hep ayniydi..goruyordum..ne zaman bana yaklassa sanki o kucuk kiz cocuguna "Annen evde mi?"diyecek gibi tatli tatli tebessum ederdi..

Hastalanmisti en son haberini aldigimda..en son anneme gittigimde "oldukca agir hasta ve yattigini"isitmistim..

Bir sonraki gidisimde Fatma hanim'i sordugumda icimdeki sempati ve sevgiyi yerle bir eden cumleler duydum..34 senelik kulaklarim degildi bunlari isiten..7 yasindaki kalbimdi..

Fatma hanim hastalanmis ve yataklara dusmustu,kapisini kimse acmiyordu..kendisinde biraz guc bulunca hava da biraz guzel olunca evinden cikip komsu ziyaretine gitmek icin kapilara dayaniyordu ama "kotu koktugu,yikanmadigi" icin kendisine hic bir kapi acilmiyordu.

Kendisiyle karsilasan komsular ikiyuzlu bir surat ile selamlasir,hal hatir sorar bir an evvel yanindan uzaklasmaya bakardi..

Fatma hanim pis kokardi..

O pis kokuyu alan burunlar ise cok gucluydu,Fatma hanimi o halde gucsuz ve yalniz birakacak kadar guclu ve gaddar..
Hic bir muslumana yakismayacak bu duruma goz yummak onlara gore yakisikli bir durumdu anlasilan..

Oysa ki degil miydi her dertlerine duasi olan,kapisini her daim acik tutan,dert dinleyen ve sifa ile huzur icin o sebep ve vesile olan..

Okuyucuyu Fatma hanimi unutup vefayi iste boyle sifirladilar.


Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. şimdi insanlar anasına babasına bile sahip çıkmıyor maalesef..halbuki çok mu zor bi suya sabuna bakar sıcak su herkesin evinde var artık..vefa,insanlık herşeyden önemli..Allahım bizlere farkında olmayı nasip etsin inş..

    YanıtlaSil
  2. İnsana Yaradan'ından başka vefalı dost olmadığının bir göstergesi olsa gerek Fatma teyzemizin bu hali..
    Çok acıklı,çok da hüzünlü..
    Rabbim emanetini tez zamanda alsın demek geliyor içimden,onun ruhunu tez elden mis kokulu cennetine uçursun inşAllah..
    Muhabbetle balım..

    YanıtlaSil
  3. İnsanoğlu vefasız,dün günümüz vardı benzer konuları orada da konuştuk.Allah kimseyi düşürmesin,düşeni de hayırsever ,vefalı insanların eline düşürsün.Allah Fatma Teyze ve onun gibilerinin yardımcısı olsun.Hayırlı geceler Sevgim..

    YanıtlaSil
  4. canım postun beni hem çok üzdü hemde düşündürdü..müslümanlık bu mudur dedirtti bana..aslında o kişiler ne oldum değil ne olucam diyebilseler... keşke...

    YanıtlaSil

  5. ne oldum degil ne olacagim demeli

    ey nefs sen ne zalimsin :.(

    YanıtlaSil
  6. Rabbim nevsimize sahip çıkmayı nasip eyle,vicdan merhamet ver bizlere.

    YanıtlaSil
  7. Kınayacakları yerde hiç birisi dememiş mi gel fatma anam senin bir sırtını ovam ben diye. temizleyip paklamayı düşünememişler mi. Benim böyle bir komşum olsa baştan aşağı sıfır kıyafet alıe yıkar paklardım onu. ne diyeyim allah herkesin gözlerine ve dillerine düşen perdeyi kaldırısın.

    YanıtlaSil
  8. Rabbim cümlemize merhamet versin.

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR