10 Mart 2013 Pazar

Fas-Menara Havalimani

.. 


Fas omrumde bir kez bile olsa mutlaka ziyaret etmek istedigim ulkelerden biridir..hem tutku hem de buyuk bir begeni yatiyor icimde bu ulkeye karsi..gerek kulturu gerek iklimi bunun yanisira musluman bir ulke olusu,kulturunden hic taviz vermeden zevkli el emekleri,yasam tarzlari,yazarlari ile herkesi buyuleyebilecegini dusunuyorum..
Benim icin Fas masallara dokunmak gibi bir sey..
Iste Fas'a ulasmak icin herseyden once turistlerin ulasim noktalari cok onemlidir bence..havaalani isletme bolumu bunu cok iyi biliyor olmali ki ziyaretcilerini bu guzel mekanlarda agarliyor..


Havaalani 2005'de insa edilmis olmakla beraber toplam genisligi 4600 m2'dir..
Menara Havaalani Fas'in 2'nci buyuk havaalanidir yillik akin eden yolcu sayisi ise 3.7 milyondur..
 

Havaalani iki terminalden olusmaktadir,birincisi 2008'de yeniden tadilata alinmis tamami gunes enerjisi ile faaliyet gostermektedir..


Havaalaninda hucreleri andiran tasarim Fas kulturunu cagristiriyor..kucuk kucuk pencereleri andiran bu hucreler biraz perdeli camlari,kafesli balkonlari andirmiyor mu?..


Insan bu havaalanina inince herhangi bir Bati ulkesinde olmadigini kesinlikle hissediyor olmali..buyu havaalaninda basliyor :)


Dunya uzerinde guzelligi ile 13'ncu sirada yer alan bu havaalaninda sahane motifler,muhtesem isik oyunlari ile Fas'a ayagini yeni basanlara merhaba diyor adeta..



Insallah bir gun bana da MERHABA demesini Allah'tan diliyorum..

Hayirli pazarlar..sevgilerimle dostlar..

Not:Resimler:Google
Metin:Degmesin yagli boya

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

7 yorum:

  1. valla bu görsellere bakınca masal şehri olduğuna inandım :) o nasıl bir mimaridir..

    YanıtlaSil
  2. FAS BENİMDE HEP HAYALLERİMDE
    ÇOK MERAK EDİYORUM
    ÖZELLİKLE MARAKEŞ,
    İNŞALLAH BİR GÜN GİDERİZ
    HAYIRLI AKŞAMLAR
    MUHTEŞEMMİŞ GERÇEKTENDE

    YanıtlaSil
  3. Ahh..nedense benim de görmek istediğim ülkelerin başında geliyor. Geçen sene okulumuzdan bayanlar gitmişti, eşimin gönlü pek razı olmadığı için ben gidemedim ama aklım kaldı doğrusu. İnşaallah bir gün nasip olur..(Hayırlısıyla tabi..)

    YanıtlaSil
  4. Gizemli hava havaalanından başlamış bence..Nasıl muhteşem bir havaalanı...Bizimkilerle kıyaslayınca ,bize yazık yaa!!!

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR