8 Haziran 2012 Cuma

Resimlere yazı nasıl eklenir

Hayırlı sabahlar gününüz aydın olsun güzel arkadaşlarım..sevgili ablalarıma özel bir konudur bu dolayısıyla aaa bu kadar basit bunu herkes bilir havalarına girmeyin lütfen başlığı okuduğunuzda..en basit şeyleri nasıl bilmezler de demeyin...
Başkalarına basit kimileri için bilgileri olmadığı için zor olabilir..
Elbette onlar da öğrenince ne kadar basitmiş oysa diyeceklerdir ama birinin el atıp göstermesi lazım geliyor..
Dolayısıyla anlatmakta fayda var canlar..
Özellikle yemek blğu sahibeleri olan ablalarım tariflerinin çalındığı hazıra konanların sayısı da ne yazık ki çok olduğu için zaman zaman sorar merak ederler..
Bu konu onlara özel olsun.. :)

Resimlerimizi bir nevi tasdik etmek için üzerlerine yazı veya blog adresimizi eklemek en akıllı ve kolay çözüm bunu bir çok şekilde yapabilirsiniz..

Size tavsiye ettiğim programı her gün bir çok özelliği olduğundan kullandığım için öneriyorum bu yüzden bismillah deyip başlıyorum..

Öncelikle Photoscape.org adresine girerek programı bilgisayarınıza indiriyorsunuz..verdiğim bağlantı direk indirme bölümüne çıkmakta.

3 indirme seçeneğinden birini seçebilirsiniz ben yeşil seçeneği seçmiştim..programın temizliğinden şüpheniz olmasın yani indirirsem bilgisayarıma virus falan bulaşır diye tasa etmeyin.



Program bilgisayarınıza indi ve kurulunca karşınıza ilk olarak tüm seçenekleri tek yerde barındıran yukarıdaki resim çıkacaktır..resimlerimize yazı eklemek için (daire içindeki seçenek olan)düzenleyici seçeneğine tıklamamız gerekmekte.



Düzenleyiciye tıkladıktan sonra NESNE seçeneğinden arzu ettiğimiz resme ulaştıran klasörü buluyor veya bulunduğu yerleşimden resmimizi alıyoruz..şekil:1 ve 2



Resimlerdeki adımları takip ederek seçmiş olduğunuz resminize istediğiniz renkte istediğiniz stil ve boyuttaki yazınızı girdikten sonra arzuya göre şeffaflığını da ayarlayabilirsiniz..

bknz:


Seçenekler bol arzunuza göre hareket etmekte özgürsünüz..resminize yapılan değişiklik ve düzenleme tatmin edici sonucu veriyorsa yapacağınız tek şey kaydet deyip çıkmanız...

Hepsi bu kadar..

Photoscape programını biraz kurcalamanızı da tavsiye etmeden geçemeyeceğim..ben onunla ne güzellikler yaptım..örneğin yukarıda görünen resmi bu program sayesinde yapmıştım..

Oldu mu?..anlatabildim mi acaba??

Deyin bana..


Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

15 yorum:

  1. Günaydınnn canım,iyi kalpli güzelim.
    En çok yapmak isteyip de beceremediğim bir şeydi.Resimlerimin üzerine ismimi yazmak.Bir arkadaşım anlattı ama bana çok karışık gelmişti.
    Müsait olduğum ilk fırsatta senin anlatımını uygulamayı deniycem.İnşallah yapabilirsem,ilk müjdeyi sana vericem:)
    Paylaşım için sonsuzz teşekkürler canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ben bu tarz programları hiç kullanamam ama eve gittiğimde indirip deneyeceğim teşekkürler çok açıklayıcı olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. @SEVALCE LEZZETLER:Güzel haberlerini bekliyorum o halde ablam,hayırlı sabahlar..
    Bone mevzusunu da unutmadım..fırsat kolluyorum..

    @Her Telden:Kullanmanı tavsiye ederim canım bir çok özelliği vardır ve gerçekten ücretsiz oluşu süper!
    Günaydın canım..

    YanıtlaSil
  4. paintte de yazı eklenebiliyor.program indirmeye üşenenler varsa :)

    YanıtlaSil
  5. @başak pdr:Evet ondan da eklenebiliyor tabii ama görsel olarak sanki biraz amatörce görünüyor..tercih meselesi şey ettiriverin iste neresi daha kolaysa :p
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. picasa3 de picnicte düzenlemede bu konuda baya iyi ama ben inidirdim gene de bu programı çok güzel anlattın teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  7. cok güzel oldu canim ben yaptim:)
    tsk.ler

    YanıtlaSil
  8. paylaşım için teşekkürler faydalı olmuş..

    YanıtlaSil
  9. Faydalı bir paylaşım olmuş canım teşekkürler.
    Ben Picasa kullanıyorum, ayrıntılı olacaksa picnic'te düzenliyorum.
    Önerdiğin proğramın picasadan farkı nedir?
    Eğer çok daha kolay ve daha kapsamlıysa hemen ona geçeyim :)

    YanıtlaSil
  10. @sedaSRC:kullandıkça daha çok seveceğinden eminim canım :)


    @PaSaSofraM-@NİL:Rica ederim ..

    @benim dünyam:picasa bildiğim kadarıyla internet üzerinden çalışılan bir program yani kullandığın özel ve ya değil resimler nette kalıyor daha doğrusu Google kullandığın bütün verileri görebiliyor oysa bilgisayarına yğklediğin bir programla bunu çnleyebiliyorsun mesela toplu halde boyutlandırma veya biçimlendirme renk efekleri bir hareketle Photoscape'te yapmak mümkün ayrıca sayfa seçenekleri de var o özellikle de bir çok resmi bir resimde barındırabilirsin..bunun haricinde bir çok özelliği daha var..ama bana göre web üzerinde olmadan kullanılması en güzeli..
    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  11. canimsin sen harikasin sagol iyiki varsin .bende kullaniyorum bu programi.biliyorsun
    isvicredeyim ya bu gün kahveme eslik edemedi sayfan eksik geliyor birseyler bende aksam kahvemin yanina actim bacimdan müsade istedim ;)yanina kostum onunda cok selami var mevlüt gelismleri kismetse pazartesi sarildiiiiim

    YanıtlaSil
  12. nurum birseyi fark ettim bu yazi stili benim programda yok :(

    YanıtlaSil
  13. @Allah ne verdiyse:Pazartesiyi uyumadan ayakta bekliyorum bak :)..çok merak ediyorum kurabiyeler de ne oldu acaba??..dönünce anlatırsın ablam..
    Ablacım sen programı bir daha yükle bilgisayarına..güncelleştirilmiştir o çoktan :)
    Sarıldım!!!

    YanıtlaSil
  14. pardon blog ismi karıştırmışım siz o yazdığımı yayınlamayın isterseniz :) o kadar çok karşılaştım ki sizin bloğunuzla o yüzden karışıklık oldu :)

    Sevgiyle..

    YanıtlaSil
  15. Bir kafama dert olan şeyi daha başardım sayenizde çok teşekkürler resime isim yazmayı öğrendim çok faydalandım Allah razı olsun canım

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR