13 Haziran 2012 Çarşamba

Malta güzeldir,hiç baktın mı?


-Bir yer söyle!
-Nasıl bir yer söyle?
-Bir işte işte mesela gitmek istediğin görmek hatta yaşamak istediğin bir yer.
-Hmm..
-Malta!
-Malta mı?
-Evet Malta.
-Peki neden Malta?
-Malta güzeldir hiç baktın mı?
-Yoo..



Bak o zaman..




Malta, Güney Avrupa'da, Orta Akdeniz'de yeralan, Sicilya'nın güneyindeki adalar devleti. Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. Büyükleri: Malta, Gozo ve Cominodur.


 Malta'da hiç dağ ya da akarsu bulunmamaktadır ve adanın karakteristik özelliğini teraslanmış alanları ve bir dizi alçak tepeleri teşkil eder. 137 kilometre uzunluğundaki kıyılarında ise güzel kumsallara sahip pek çok koyları ve limanları vardır.


 Malta Adaları, yumuşak geçen kışları ve sıcak yaz sezonuyla sağlıklı bir iklime sahiptir. Soğuk rüzgarlar, kar, don ve sis Malta'da bilinmeyen terimlerdir. Nisandan sonra seyrek olmakla birlikte yazın neredeyse hiç rastlanmayan yağışlar en çok Eylül ile Nisan ayları arasında görülür.



Malta ekonomi olarak sıkıntı çekmeyen bir ülkedir.Ülkede evsiz bulunmamaktadır.Nüfusun yoğun olmaması sebebiyle halkın refah düzeyi normaldir.
Ülkenin gelirlerinin yaklaşık %97 sini turizm oluşturmaktadır.Özellikle dil okullarının bunda etkisi vardır. Ülkede 50 den fazla dil okulu bulunmaktadır. Gelirlerin geri kalan kısmı ise ufak çaplı ihracattır.İngiltere, Çin, Libya ve Suudî Arabistan ile ekonomik açıdan iyi ilişkiler içerisindedir.


 Malta ile ilgili bulduğum kısa ve öz bilgiler bunlardır..ayrıca Malta şövalyeleriyle meşhur bir yerdir..bunun yanısıra dinlerine çok bağlı inançlı insanların yaşadığı bir yerdir..bakınız aşağıdaki tabloyu özellikle bunu göstermek için hazırladım..Avrupa ülkelerinde İnanç oranları ve istatistikleri..


Kırmızı bölgelerdeki inançsızlık oranı da gerçekten şaşırtıcı olduğu için özellikle de ülkeleri görünce dikkatimi çektiği için vurgulamak istedim..

Malta kısaca cennet gibi bir yer olabilir..ama cennet değildir..hem turistik yerler her zaman İslam dinini yaşamak için zor gelmiştir bana dedim ya en iyisi burada bahsettiğim gibi Fas'a gitmek orda kalmak hatta vatandaşı olmak..

Cografya dersi sona ermiştir..
Serbestsiniz..

Hayırlı sabahlar dostlarım..



..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. böyle corafya dersine can kurban :)
    kareler nefis görünüyor
    son resime bayildim. kendi objektifimlen cekdigimi düsünüp dua ettim nasip eyle yarabbi diye .yer gök ayni mavi nefis nefis nefis.
    listede türkiye oranini görmeyi isterdim ;)
    sarildim dua istiyorum nurum

    YanıtlaSil
  2. işte burası yıllar yıllar evvel sacit abinle yaşamayı planladığımız yer Avustralyadan vaz geçip daha yakına gidelim diyip sonrada dur dur çocuk büyüsün sonra gideriz dediğimiz yer.

    YanıtlaSil
  3. sayende bilgilendik, teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  4. @Allah ne verdiyse:Cografya dersine beklerim o halde ablammm..kendi objektifimden derken??Malta'ya gittim deme..demeeee :))

    @Sade Kahve (ECE):Sonra yorgann düştü ve dk ler burada..hayal ve rüya gibidir işte canım bazı şeyler..tam ulaşacakken hayal kalan ve ulaşılamayan..vardır bir hikmeti de geç..

    @Mehtap:Rica ederim kuzu..

    YanıtlaSil
  5. sübhanallah,cok güzel bir yer...:) Rabbim insallah gitmeyi, görmeyi nasip etsin. Bende her cografya dersine katilabilirim ögretmenim :p bizi ülke sehir gezdir gidebildigimiz kadar :)
    sevgi ve dua ile

    YanıtlaSil
  6. @LiveCillah:Her derse beklerim seni de o halde bitanesi :)

    YanıtlaSil
  7. yok oraya kadar varamadim
    ama asiklar sehri venedige kadar gittim bu senede kismet olmaz sanirim malta
    insAllah nasip ederse rabbim baska planlarim var cünki ;)

    YanıtlaSil
  8. Ben de çok karasız kaldım malta ya mı gitsem fas'a mı gitsem gerçi nasip ama planlarımızda var ikisinden biri ne dersiniz bana fikir verebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler Allah a emanet olun.

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR