13 Haziran 2012 Çarşamba

Yastık kılıfından çocuk elbisesi dikelim

Kahvaltıdan sonra girşmek belki de pek akıllıca olmadı ..kızımın üzerindeki bitmemiş halini resimlemek paylaşmak isterdim ama uyku saatine denk geldiği için yastığını alıp yerlerde sürünmesine daha fazla dayanamayıp uyutmak zorunda kaldım..
Elimde bulunan bir çift beyaz üzerine kırmızı çiçekleri olan artık nadiren kullandığımız yastık kılıfından başka bir yerlerde görüp özendiğim için bir tane de ben dikmek istedim..hem kızım olalı hiç bir elbise dikmemiş kendimi vicdanımla başbaşa bırakmış ızdırabını da çekmiştim..
Aşamalı olarak anlatarak resimlemek istedim,mümkün mertebe de bu hedefe ulaştım diyebilirim ama çocukla birlikte yapıldığı için bir kaç aşamayı resimlemek gözümden kaçmış olabilir..
O aşamaları veya merak ettiğiniz bölümü bana sorarak detaylarını öğrenebileceğiniz için de ayrıca üzgünüm dostlar..

Başladım ve Bismillah!



 Kullandığım yastık kılıfın deseni böyle bir şeydi canlarım..


Üzerine kolsuz bir bluzu katlayıp alt kısmının eteklerini geniş tutmaya çalışarak kestim öncelikle..


 Kestikten sonra ortaya böyle bir görüntü çıkıyor..kalıpsız yaptım hata yapma payım çoktu çünkü..baktım bunda olmadı diğer kılıfı kullanırsın yürü başla Sevgi dedim :)..ve hatasız oldu çok şükür..


Düz bir elbise olduğu için biraz sevimlilik katmak istedim..bu yüzden başka bir işten arda kalan tüller ile yuvarlak cepler eklemeyi düşündüm..ne iyi düşünmüşüm..maşallah ve aferin bana :p aşamalarını da tam çektim..


Hani yapacak olursanız böyle yapabilirsiniz diye ekliyorum..

 

Sabitlemek için teyelledim bitmesine az kaldı..en üst kısmına ince bir kıyı dikişi geçtim..


 Kızımın üzerinde tutarak dikilecek yerlerini belirtip iğneyle işaretledikten sonra dikime hazır ettim..diktikten sonra teyel ipliğini söktüm temiz bir görüntü elde ettim..


Elbisenin en üst kısmını içe kıvırarak geniş bir tünel oluşturdum..bunun içinden tüllerden yaptığım ve omuzlarda bağlanmasını sağlayacak bağcık kemerleri geçecek..resimde de görüldüğü üzere sol taraftaki iğneler sağdakinden azdır..sol tarafa gizli bir fermuar ekleyeceğim için orayı boş bırakarak ondan sonrasını diktim..kol kısmındaki dikişi yapmadan önce makasın ucuyla bir kaç kesik atmanızı dikişinizin düzgün olmasına sebep olacaktır malum kıvrımlı bir yerdir..


Bağcıkları dikmiş çevirmiş uclarını da kapattıktan sonra ilikli iğne yardımıyla oluşturduğum tünelin içinden geçirerek ön ve arka kısmı hafif büzdüm..en alt kısmını da içe kıvırarak dikişini yaptım..


Uyumadan önce alelacele giydirdim ve resimleyebildim..hiç güzel poz vermedi ya da ben yakalayamadım hem ayakta durmak da istemedi..uyku iyice bastırdı anlaşılan..


ve işte huzurlarınızda bitmiş hali..resimleyecek güzel yer bulamadım aplikeye astım da çektim..sonra baktım çok beyaz çok parlak bir de televizyonun üstüne koyarak askıyı orada da çektim..


Siyah üzerinde daha net göründüğünün farkındayım ama cilveli pozlar verdiğimizde elbisemizi giyerek eminim onlar daha güzel olacaklardır :)

Not not:Bu hafta ve haftasonu bir çok projeyle karşınızda olabilirim izlemede kalın ..

Sevgilerimle..



..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

11 yorum:

  1. çok hoş olmuş, bu aralar dikiş işine giriştim,ilk dikişimi kızlarıma etek dikerek yaptım ve dikiş dikmenin zevkine vardım.

    YanıtlaSil
  2. Biz bundan kendimize diksek ne olur :? Maaşallah maaşallah fıstığa. Elbise çok tatlı. Kızın dahada tatlı

    YanıtlaSil
  3. Maşallah Subhanallah kızına çok yakışmış :)..
    Kızına çok güzel bir elbise dikmişsin canım ellerine sağlık.. Sana hayranım biliyormusun ;).. Sımsıkı sarıldım tüm muhabbetimle :)

    YanıtlaSil
  4. @Mehtap:Etek fikri benimde aklıma geldi..bu kılıfın eşi de var ya :)..teşekkürler canım..

    @TALA (BIRAKTIĞIM İZLER):Kendimize dikmek için yorgan kılıfı lazım balımmm :)) ama tabii ki olur ama yastık kılıfından çıkmaz bence..teşekkür ederim bitanesii..

    @Neşvünema bulmak:bende bana hayranım biliyormusun :) diktiğim ilk elbise bu güzel olup özelliklede sizin de beğenmenize çok sevindim..
    Bende sarıldım canım bende..

    YanıtlaSil
  5. Bana battal boy olması lazım bide :)

    YanıtlaSil
  6. Pek cici ,pek hoş olmuş:)
    Ellerine sağlık canım.
    güle güle giysin prenses.
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. HARİKA OLMUŞ,İLK KEZ ELBİSE DİKİP BÖYLESİ BAŞARILI OLMAK..MAŞALLAH SANA,GÜLE GÜLE GİYSİN KUZUN..SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM:)

    YanıtlaSil
  8. çok güzel ve pratik olmuş güle güle giysin hanımefendi:)

    YanıtlaSil
  9. sevgiyle yapilan, sevdigine giydirilince ayri bir güzel olmus masAllah
    sarildim

    YanıtlaSil
  10. kaleminin yanında böle yeteneklerin de var demek :)eline sağlık.
    bu arada ben 50 tefriciyye almıştım.onları bitirdim allahın izniyle.allah dualarımızı hayırlısıyla kabul eder inşallah.

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Rabbim hepinize dikip giydirmeyi nasip etsin de derim yani :)
    Sevgiler canlarım..

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR