18 Nisan 2013 Perşembe

El yapimi mushaf kilifim


Selamunaleykum canlarim..iki gunumu alan..almaya degen bir projem vardi..hani dunku postumda tutacaklardan vazgeciyorum biktim artik ormek istemiyorum demistim ya?ardindan da elimde baska bir sey var diye bahsetmistim..iste elimdeki is yukaridaki mushaf kilifiydi..bugun bittirebildigim..


Gecen yil perdelerimden artan kumaslardan yapmak istedim kilifini..bu mushaf benim icin cok cok baska..12 yasimdayken aldim elime..yani 20 yildir benimle beraberdir..gozum gibi bakarim demiyorum ama dikkat etmeye calisiyorum..renklerini seviyorum,hatti cok net..harfler birbirine karsik degil pastel bir yesil uzerine yazilmis Allahin kelami..iste bunu daha uzun sure muhafaza etmek icin kilif dikmeyi dusundum..


Malzemeler ortaya kondu parcalar cikarildi..utulendi duzeltildi..


Tum asamalari koyarak goruntu kirliligi ve cok uzun bir post olsun seni yorsun istemedim canlarim..kisaca yukaridaki sekle girmesi icin oldukca uzun sure calismak zorunda kaldim uzerinde..bir de bayagi bir emek istedi..biraz zorladi da beni..ama acele etmeden dikmek istedim..


Dun sabah kilifi dikmis tamamlamistim boylece..kizim uyanir uyanmaz kaldirdim hemen..boyamasi kalmisti bir tek zira..uzerine kontur cekecegim icin yine sakin bir ortamda yani kizimin uyudugu saatlerde yamak istedim ki hatali olmasi..kontur kullananlar bilir mutlaka..bir hata dahi yapilamaz turden bir malzemedir..dikkatli olmayi gerektiriyor.
Bu sabah deseni uzerine cizerek aktardim..


 Cizip konturunu cektikten sonra gunese biraktim kurumasi icin..aslinda gumus renkte bir kontor cekmek istedim elimde de var lakin uzun zamandir kullanilmadigi icin biraz katilasmis akiskanligini kaybetmisti..illa da deseni cizildigi icin boyanmasi gerekli oldugunda bu bakir renkli konturu kullanmak zorunda kalmis gibi oldum biraz..


Bu kilifimin ic kismini gormeniz icin cekilen bir kare..dikisi pek duzgun dikmedigimi dusunuyorum..aslinda bir cok yerinde puruzler var ama el isidir onun da bir ozgun hali bir guzelligi vardir diyerek kapattim konuyu kafamda :)


Uzerine cizilen desenin kontur cekilmis hali bu canlarim..gumus renk olsaydi eminim cok daha yakisacak ve hos duracakti ama boyle de iyi degil mi?


Son hali bu canlarim..


Dugum atarak kizim eline aldiginda basladigim hatmin kaybolmasini onlemek icin dugumlenebilecek sekilde baglamayi dusunuyorum..


Her elime alisimda zaten severek bakiyordum..simdi daha cok seviyorum daha cok okumak icin heyecanlaniyorum..


Oldukca ugrastiran bir projeydi dogrusu..Allah nasip ederse yillarca kullanilabilir turde bir kumasla yapildi..insallah bana kullanmaya nasip olmasa bile geride kalacaklar kullanir,muhafaza ederler,beni de biraz olsun hatirlarlar...

Sevgilerimle..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

12 yorum:

  1. Maşallah çok güzel :) çok hoşuma gitti.. Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. maşallah çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş canım. üzerindeki desende harika.

    YanıtlaSil
  4. Çok şık ve harika olmuş.elleriniz dert görmesin.Allah kabul etsin.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel Sevgiciğim,
    Ama son cümle de ne demek anlayamadım...
    Hani o ihtimal hep var...var da...:(
    ...işte...başka bir şey yoktur umarım........................

    YanıtlaSil
  6. sevgim,
    emeğine sağlık,
    rengi güzel,diken güzel,boyayan güzel(değmesin :)
    rabbim nice hatimler nasip etsin inşallah sana,bu güzel yüreğinle,
    hayırlı cumalar,

    not.yorum kutucuğunu çok zor buluyorum ben beyaa:)

    YanıtlaSil
  7. Selamlar.. Ne yalan söyleyim mushaf kılıfı diye görünce şu duvara asılanlardan sandım ve epey kızmıştım ama ellerinize sağlık çok kullanışlı bişey olmuş, biyerden biyere taşırken aman abdestim yok nasıl koycam derdi de kalkmış ortadan :)) kısacası çok beğenilesi iyi bi fikir ;))

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık çok güzel olmuş güle güle kullan:)

    YanıtlaSil
  9. Sevgim sana olan hayranlığım bu güzel el emeklerini gördükçe daha da artıyor.Musaf kılıfı harika olmuş.Rengine desenine bayıldım.
    Ellerine emeklerine sağlık canım.
    RABBİM sana uzunn yıllar güle güle kullanmayı nasip etsin inşallah.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Bu arada bu güzelliği görünce unuttum.
    Sana da,cümlemize de hayırlı cumalar olsun canım:)

    YanıtlaSil
  11. Cok guzel olmus elinize saglik, ben de yeni yeni kumas boyamaya calisiyorum ama konturu duzgun cekemiyorum, ne onerirsiniz tesekkurler

    YanıtlaSil
  12. Cok guzel olmus elinize saglik, ben de yeni yeni kumas boyamaya calisiyorum ama konturu duzgun cekemiyorum, ne onerirsiniz tesekkurler

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR