21 Nisan 2013 Pazar

Okunası kitaplar:Vakit disiplini

Selamunaleykum sevgili dostlarim..ne sakin bir haftasonu var degil mi blog aleminde :)
Haftasonunun geldigini hissediyor insan yani haftaici oldukca aktifiz oldukca hareketli geciyor ama haftasonu gelince hareketin azaldigini gorebiliyor insan..
Sevindirici bir durum..insanlarin sanal alemi degil baska bir sey yapmayi tercih ettikleri icin..sevindirici..belki aileleriyle birlikte vakit geciriyorlardir..belki sila-i rahim icin yakinlarini ziyarete gitmislerdir..belki hayirli bir is icin kollari sivamislardir..
Bloglarimiz sakin olsun dilerim ki her haftasonu..hatta haftaici de bu denli sakin olursa yine sevinecegimi dusunuyorum artik..
Bir cihaz veya makineye bagli olmadigimizi bilmek sevinc verici degil de nedir :)

Kitap hakkinda bir kac satir yazarak cikacagim dedim ama bu duygu ve dusuncelerimi de paylasmadan edemedim dostlarim..

Bu aralar okudugum ve her gece uyumadan once sakin ortamda mutlaka en az bir kac satirini okudugum (veya okuyabildigim kadarini) kitabim yukaridaki karedeki kitaptir..
Beni defalarca aglatan,duygulandiran burnumun diregini sizlatan kendimi silkelememe sebep olan bir eserdir..okumadiysaniz ismi cismi sizi korkutmasin..4 buyuk halifeden bahseden bu kitap mutlaka okunmali diye dusunuyorum artik..

Dusunduruyor cunku sahabelerin hayatlarini anlatiyor cunku buyuk halifelerin olay ve durumlar karsisinda nasil hareket ettiklerini gosteriyor cunku..
Onlarin bu derece sevilmeleri ve onlari sevmenin neden farz oldugu bu kitabi okuyunca anladim..
Allah hepsinden razi olsun..

Bu guzel kitabim bitince (ki oyle bir acelem yoktur,severek okuyorum)bu kitapla es deger veya en azindan bu itap kadar faydali ve egitici baska bir eser arayisina girmistim..

Buldugum bir kac kitap var almak istedigim..Menakib-' cihar yar-i guzin bittikten sonra..

Bunlardan biri:

Vakit disiplini.kardesim Gisim ile bilgisayar veya blogda gecirdigimiz vakit hakkinda konusurken kendisine bu kitabi coktan not ettigimi,almak istedigimi paylasmistim,kendisi de almayi dusunenlerden..
Bilgisayarda gecirdigim vakti artik oldukca azaltmis olmama ragmen (gunluk1-2 saat maksimum)yine de bu kitabi okumayi arzu ediyorum..ki,vakti daha iyi anlama,tanima ve degerlendirme bakimindan icimden bir his gercekten destekleyici ve yonlendirici olacagini soyluyor..

Insallah kitabim bitince alip okumayi nasip etsin Allahim..


Vakit disiplini hakkinda kisacik bir yazi dusulmus onu da paylasmak isterim:
Zaman iyi değerlendirme konusunda, yarına dair bir kaygı taşımayan  bir düşünceyle, “sürat”, “telaş” ve “kazanım” adına, zaman yönetiminde sınır tanımayan bir anlayış, insanlık için bir huzur ve kurtuluş vesilesi olabilir mi acaba? Kırık bir kum saati düşünün üstten akan kum tanecikleri, saatin altındaki bölmesine değil de, dışarı dökülüyor. Amacımız bu deliğin kapatılmasını hatırlatmak…

Erkam Yayınları
Özcan Hıdır

 
Vakit disiplini kitabini online satin almak icinse dostlarim suraya tiklayabilirsiniz:VAKIT DISIPLINI



MENÂKIB-I ÇİHÂR YÂR-İ GÜZİN kitabini merak eden dostlarim asagidaki linkten sesli olarak kitabin tumunu veya bir kismini dinleyebilirler..

Dinlemek icin:MENÂKIB-I ÇİHÂR YÂR-İ GÜZİN

Benim de sana tavsiye edebilecegim faydali manali ve cok guzel bir eser biliyorum diyorsan lutfen bunu yapmani rica ediyorum dostum..

Sevgilerimle..


 




Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

4 yorum:

  1. Allah razı olsun paylaştığınız için.Hemen alacağım ikisini de.İsraf ettiğimiz en büyük sermayemiz, zaman bence.Onu doğru kullanmanın yolunu gösteren herşey ilgimi çekmiştir daima.İnlaallah okuyup istifade etmek kısmet olur.Selametle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen diyorum ki ozellikle 'genc'yaslarda akip giden zamani gercek anlamda degerlendirmek bundan ziyade zamani tasarruflu kullanmak altin degerinden dahi buyuk bir yatirim yapmis oluruz,Allahim vaktin degerini anlayan ve hakkini vererek degerlendirenlerden etmeyi nasip etsin insallah..yorumunuz icin tesekkur ederim,Rabbim cumlemizden razi olsun insallah,gayemiz budur bizim,sevgiler.

      Sil
  2. CANIM ALLAH RAZI OLSUN
    BİRİNCİ KİTAP ZATEN BİLDİĞİM SEVDİĞİM ÖZEL BİR KİTAP
    İKİNCİ İÇİNDE TEŞEKKÜR EDERİM
    BU KONUDA ZAMAN ZAMAN SIKINTI YAŞAYABİLİYORUM
    ALLAHA EMANET OL CANIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en ozel kitaplarimdan oldu artik,bir an evvel bitse demedigim vakit disiplini hakkinda guzel seyler duydum insallah istifade edebiliriz ablam bu zamanda kimin ihtiyaci yok ki..sevgiler.

      Sil

Recent in Recipes

SON YAZILAR