2 Ocak 2012 Pazartesi

Tunus köftesi

Gece 4 kez bölünen uykumun ardından öğle namazından önce (11:45)az biraz uyusam dedim,hazır eşim de evdeyken çocuklara bakar ümidiyle kıvrandım koltuğa yumoş ata yastık görevini vererek..uyumadan biraz televizyona baksam dedim demez olaydım(?)..yemek programına takıldım yine şu malzemesini de göreyim şu aşamasını da kaçırmıyayım derken çok güzel bir tarifle karşılaştım ve uykumu da tabii ki ttile göndermiş oldum..Tunus köftesi diye adlandırılan bu tarif(bir yandan da kanalın sitesinde resmini aramaktayım)aslında bildiğimiz malzemelerden oluşuyor sadece dikkatimi çeken bir malzeme vardı ki sanırım en kısa zamanda bu köfte tarifini denemeden kendimi alamayacağım..Köfte malzemelerinden dikkatimi çeken gül kurusu oldu,avaba nasıl bir lezzet katıyorçook merak ediyorum..
Servisi lavaş ekmeği üzerinde taze çoban salata ile yapılan bu köfte tarifi en azından bir kereye mahsus yapılmaya değer sanırım..ayrıca da Tunus-Fas gibi ülkelerin yemeklerine de ilgim bir başkadır..
Bu arada resmini ararken tarifin tümünü de bulmuş oldum..artık denememek için bahane ihtimali sıfıra indi :)
Deneyeceklere kolay gelsin diyorum,aklınıza gelirse de bir yorum gönderin,pek makbule geçecektir efendim..



Tunus Köftesi:6 kişilik

Malzemeler:
500 gr dana kıyması
İnce doğranmış 2 kuru soğan
İnce kıyılmış 4 diş sarımsak
Püre halıne getirilmiş 2 büyük boy patates(haşlanmış vaziyette)
3 çorba kaşığı ince kıyılmış kişniş
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yumurta
4 dilim bayat ekmek(ufalanmış)
1 çorba kaşığı ufalanmış gül kurusu
1 tatlı kaşığı tarçın
Karabiber-Tuz
Unlamak için un


Yapılışı da şöyle:
Ön hazırlığı yapılmış(rendeleme-ufalama-kıyma)işlemlerinden sonra bütün malzemeleri bir araya getirip güzelce yoğurduktan sonra üzerini kapatığ yarım saat boyunca buz dolabında bekletiyoruz..bu işlem bütün baharatların birleşmesini sağlayacaktır..
Ardından harcımızdan orta boy köfte şeklini vererek un ile unluyor bir güzel kızartıyoruz..(fazla kızartmamaya özenerek)kızartılmış köfteleri havlu kağıdın üzerine yağın fazlasını vermeleri için çıkartıyor bir yandan da önceden hazırlamış olduğumuz salata ile servis ediyoruz..
Servis şu şekilde olursa orjinali gibi olur:
Önce lavaş ekmeğini gelişigüzel büyük parçalara bölüyoruz(ellerimizle)üzerine çoban salatasını ekliyoruz ve sonuç olarak tabii ki kızartılmış köftelerimizi ekliyoruz..

Bu tarifin gerçekten güzel olacağını düşünüyorum çünkü daha önce gül kurusna başka bir tarife rastlamadım şahsen..
Afiyet şeker olsun canlarım..
Bir kez daha yazmakta fayda var,yapacak olanlar lütfen yorumlarını eksik etmesinler..yakın bir zamanda bende denemeyi düşündüğüm için kendi resimlerimi de ekleyeceğim..bi iznillah..

Sevgiler..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Recent in Recipes

SON YAZILAR