5 Nisan 2012 Perşembe

Bebek Maması İpuçlarım

Çocuklarımıza hazırlanan yemekler küçük yaşta olduklarından illaki yedireceğiz sıkıntısı ve ''Sen bakmayı bilmiyorsun''suçlamalarına da tahammülümüz olamadığından mutfağa her gidişte..Uuuf ne yapsam ne yedirsem ki! anlarını eminim hepimiz biliriz..
Herşeyi yiyen bir çocuk büyütmek zor zanaat..herşeyi yemesi için öncelikle herşeyi tattırmak gerek..öyle böyle değil..


 Her şeyin farklı versiyonunu sunacaksın..tabii sunmak tek kelimelik bir şey..sunmadan araştıracak defalarca deneyecek tadı tutturacak ona uygun ayına uygun damağına uygun olan tuzunu biberini kıvamını da tabii ki tutturacaksın!

Zor dimi..zor!..
Katı gıdalara yavaş yavaş geçtiğimiz dönemlerdeki en zor kısım bebeğime yemek hazırlamaktı..
Öyle böyle herşey yemezler..bazen yer gibi olurlar tükürürler kusarlar..ve bir çok eylem daha..
Sabır işi küp ol küplen :)

O dönemde yaşanan sıkıntılar ne güzel bir tecrübeymiş meğer..artık herşeyi yiyen bir bebeğin tadını çıkartıyorum..herşeyi ve kendi yiyen bir bebek olmasının en büyük etkeni ise ona bebekmiş gibi değil yetişkinmiş gibi davranıp bizzat tabağını kaşığını bardağını peçetesini önüne koyup yemek yemesini sağlamak..
Bizi kopyalamasının en güzel yanı..İnşallah böyle devar eder..
Şimdilerde başka bir dert var..bitmez ki dünyanın derdi hele benim hiç!..
Şimdilerde gün içerisinde bir çok kez acıkan kızımın mutfağın tezgahına asılıp isyan edercesine çığlıklar atarak yemek istemesi..
Ocakta kaynayan bir şey yoksa çekmeceyi açıp kocaman ekmeği kaçırarak koşa koşa saklanıp bir köşede ısırmaya yemeye başlar :)

Allahım nasıl bir şey..
Nijeryadan gelmiş gibi bir hali var..
Yemeğini bir an evvel hazır edip önüne koymak da her zaman mümkün olmadığı için ramazan da biz niyetli oysa yemek yediği için iftar veya sahurda pişirilen yemeğin bir kısmını minik kaselere koyup dondurucuya atıyor sonraki güne veya yemeğimin olmayacağı bir günde rahatlıkla yedirebileceğim bir yemek alternatif fikrini çok şükür bulmuştum..


Ramazanın ardından da bunu uygulamaya devam ettim zaman zaman ihmal edip veya akıl edemesem de çoğunlukla pişen yemeklerden bir kepçe veya bir porsiyon alıp yine dondurucuya atarım sabah uyanır uyanmaz çıkarır öğle yemeğini hazır bilirim..
Yolculuk veya gezmeler için de çok güzel bir çözüm..tavsiyemdir..


Bunun yanı sıra resimde gördüğünüz mavi kapaklı kaseler yemek ve çorbadır..Pembe kapaklı olanı ise haşlanmış nohut..çorbalarında anında alıp tencereye atarak pişiriliyor..
Bunların yanı sıra yıkanıp doğranmış dereotu maydanoz pırasa gibi yemeklerde anında kullanıma hazır iş bitiren şeyler de var..
Buz kalıplarına koyduklarım ise ev yapımı et ve tavuk suyum..bebeğimin yemeklerine bunlardan mutlaka bazen bir bazen iki adet katarak bulyonu mutfağımdan ve hayatımızdan çıkarmış oldum..
Son olarak da tavuk suyuna çorba yapımlarımda ise plastik bardaktaki tavuk suyunu ayırdım bu yaptıklarımın sonuncusu..
Biraz musluğun altında tutup hemen kolayca çıkıveriyor..

İpuclarımı okudunuz..

Faydalanın :)
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

5 yorum:

  1. iştahsız bir kız çocuğu annesi olarak çok faydalı bir bilgi oldu benimde her gün ki derdim ne pişirsem birde alerjimiz olunca süt ve yumurta...Ne yapsam diye kendimi yediğim ve yapacağım şeyleri bulduğum anlarda bir parçasını saklamak2-3 gün sonra tekrar vermek cazip bir fikir.Sağolsın

    YanıtlaSil
  2. kabul edersen mimlendin canım..sevgiler..
    http://cacaronblog.blogspot.com/2012/04/alfabe-mimi.html

    YanıtlaSil
  3. Varmı ya öyle bi çocuk her verdiğini yiyen. bizim evde yok 1 gün yer 3 gün yemezler. Somalinin bostanlı şubesi benimliler. Hayır kadın yemiş yemiş çocuklara yedirmemiş diycekler diye korkuyom.

    Güzel çözümler bulmuşsun sevgim bendede var bir kaç püf püf...

    YanıtlaSil
  4. Yazın bilgilendirme açısından güzel,2 yaşındaki oğlum için uygulayabilirim ama 3,5 yaşındaki değil yemeği,kuru ekmeği zor yiyor,kış girmeden dilbağı ameliyatı oldu o zamana kadar yemesinde sorun yoktu ama ameliyattan sonra hergün masada sinir krizleri geçiriyoruz,dr ameliyattan sonra çocuklarda görülen en büyük sıkıntı bu diyor,acıkıncaya kendi isteyinceye dek vermeyecekmişiz,hiçmi canı istemez.Kardeşi yerken nasıl bakıyor ama ağzına lokma girmiyor,tek yediği sabah kahvaltısında azıcık tereyağlı yada çikolatalı ekmek,gecede süt içer okadar,ama hergün anne pasta yap,börek diyor,tatlıya pastaya böreğe bayılır onları yer yapıyorumda,ama yemek yemeden olmaz ki,öyle açki yemeğe bakışını bir görsen içi gidiyor,ama yemiyor,buna yemek vermiyorlar dersin,acıktım desin yemek yiycem desin diye gözünün içine bakıyoruz,bıktım demiyim ama inan çok yoruldum hemde çooook,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Benim oğlumda dilbağı ameliyatı olmuştu ama yaşı seninkinden biraz daha büyüktü..gayet normaldi sonraki halleri..
    Üzüldüm canım yemek istemeyişine..acaba üstüne gitmesen neden sormuyor artık dur ben kendim isteyeyim düşüncesiyle yemek ister mi acaba?..çok sıkıntılı bir durum..
    Birde anneler çocuk doymadan yiyemez doyamazlar ya o da çok enteresan bir durum..
    Kolaylıklar diliyorum canım..

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR