28 Mayıs 2012 Pazartesi

Akropolis ziyaretimiz


Arşivde blogumdaki yerini almayı bekleyen postlardan biridir Atina seyahatimiz.İnsanın özel jet'i olunca nereye isterse gitmez mi :) ..İlk değil son olmayacak da biliyorum ama bu postumda Atina'nın içini yani şehri değil de Akropolisi gezdiğimiz için ve defalarca gittiğimize rağmen(Atina'ya)Akropolis'e bir kez bile uğramadığımızı turistlerinin akınını görünce fark etmiş ya da farkına varmış gitmişken gidip görelim demiştik..


Hava inanılmaz sıcaktı..Akropolis Atina'nın yükseklerinde bulunur yerleşim olarak,kayalık bir dağ üzerindedir yeşillik çok çok azdır..
Kelimenin tam anlamıyla hafif hafif tırmanarak çıkılıyor yapay patikalardan..
Akropolis'e ulaşmak hem terletti hemde moralimizi bozmuştu..


Yıllarca gittiğin şehrin tarihi mekanını görmeyi karar ver ve o yere ulaşınca restorasyon olduğunu öğrenirse insan ne yapar?
Neyse ki birlikten kuvvet doğar,turistler burun kıvırıp haklı olarak hayal kırıklıklarını dile getirince personel ziyaretimizin çalışmalardan dolayı riskli olabileceğini ve her tür olumsuz vakaanın sonucundan sorumlu olmayacaklarını söyleyerek Akropolis'i ziyaret etmemize izin verdi..








Akropolis'in tamamı zannediyorum ki mermerden yapılmıştır,tarihi bilgi vermek istemiyorum sadece yıllardır dik durmasının sebebi bu olsa gerek..
Benim asıl merak ettiğim bu tonlarca ağırlığındaki mermer sütunların o dağa nasıl taşınıp çıkarıldığı aslında,başka bir sıkıntım yok :)


Gitmek isteyenler ziyaret etmeli bence yolunu düşenlerde öyle,farklı zamanlardan farklı dönemlerden olan herşey hoşuma gider bambaşka duyguları canlandırır içimde..zaman makinesine ihtiyaç vardır sayın bilim adamları,duyurulur..


Atina postlarımın sayısı fazladır sanıyorum ki en kısa zamanda bir kaç post daha paylaşacağım takipte kalın ayrıca çekilişiminsonlanmasına iki gün kalmıştır sevgili arkadaşlar katılmayanlar varsa buraya uğrayıp katılabilirler ve header etkinliğimde devam etmekte acelesi olmamasına rağmen katılmakta fayda var,Header etkinliğine katılmak isteyenler de buraya tıklamaları rica olunur..


Hayırlı sabahlar dostlarım inşallah içiniz açılmış zevkle okumuşsunuzdur :)




..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

5 yorum:

  1. OHHHH SEFANIZ OLSUN..
    GEZ CANIM BİZİM YERİMİZEDE
    :)

    YanıtlaSil
  2. hayirli sabahlar nurum sen yazarsinda okunmazmi
    kismetse olacak insaAllah bu gezi bizdede .

    YanıtlaSil
  3. canımmm beniimmm..
    :)))
    nasıll güzell,,,
    nasıll içtenn,, nasıll samimiyet dolu bir yorumdu o öyleee..
    :)
    o ucak burda olmalıydı şimdi, o uçağa atlayıp gelesimmm,sana sıkı sıkı sarılasımm geldii kii..
    cansınn kii sen..
    çorba tariflerim gelecekk çok yakında..
    hemde sana ithafenn bi tanemm..
    öpüyorumm seni..
    cici haftalar dileğimle..
    :)
    .

    YanıtlaSil
  4. severek okuudm ben,teşekkürler..çok severim tarihi mekanları gezmeyi..

    YanıtlaSil
  5. Canım arkadaşım, "her yeri görmeye param yetmez, param yetse sanırım ömrüm yetmez." Nekadar güzel gezmiş ve fotoğraflamışsın. Sayende gitmiş görmüş kadar oldum. Evimde, terlemeden, restorasyona takılmadan, sinirim bozulmadan. Bizde Hatay gezimizde restorasyona takılmıştık ama malesef bizde birlikten kuvvet doğamadı. Saint Pierre Kilisesinin kapısından dönmüştük.

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR