15 Ağustos 2012 Çarşamba

Bu kare karşısında ne hissedersin?

Ne hissettin?
Bu görüntü karşısında hangi duyguları tattın?

..

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

30 yorum:

  1. Allah her dileyene içinde bizlere de nasip etsin o mübarek beldeyi görmeyi..efendimizin yürüdüğü yollarda toz olabilmeyi...inşaAllah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mübarek nurlu kutlu yollar yerler..inşallah bu kadar yakından görmeyi nasip eder Rabbim..baktıkça doyamıyorum bu görüntüye bu kareyi çeken ne kadar talihli biriymiş.

      Sil
  2. ne büyük bir nasip,nasıl hayırlı bir kısmet,rabbim bütün kullarına lütf etsin inşALLAH,
    dün çok uğraştım ama giremedim net yüzünden sanırım Sevgim,
    geçti ama kadir geceni kutlamayı çok istedim kısmet olmadı,
    öpüyorum canısı,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun bitanem vardır bir hikmeti teşekkür ederim Allah razı olsun canım senin de bir kez daha mübarek olsun canım dostum..
      Rabbim bu güzel beldeye gitmeyi de nasip etsin inşallah..

      Sil
  3. orada saatlerce oturup öylece bakmayı dua etmeyi ağlamayı ibadet etmeyi....

    YanıtlaSil
  4. Sanki asli vatanım orda bende sürgündeyim gibi hissettim.. Ne zaman bu mübarek yeri görsem gözyaşlarıma hakim olamıyorum.. Ruhumun oralara ait olduğunu hissediyorum.. Rabbim bana son nefesimi orada vermeyi nasip etsin.. Etsinde bu hasretlik bitsin artık inşaAllah.. Bu dünyada en çok mutlu olduğum beldeler: Mekke ve Medine..
    Rabbim senden razı olsun canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendeki duyguların tercümanı olmuşsun canım hiç gitmemiş olmama rağmen televizyonda izlerken dahi dizlerimin bağı çözülür inşallah yakından görmeyi de nasip eder rabbim.

      Sil
  5. Peygamberimiz böyle tepeden bakmazdı Kabe'ye diye düşündüm:( Orda olmak, yüz sürmek nasip olsa inşallah.... ama etrafında öyle büyük binalar olmamalı Kabe'mizin...:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yapılar Kabemizi gölgelemeye çalışıyorlar sanki..o projeleri her zaman kınamışımdır neden izin veriliyor anlamıyorum ablacım.

      Sil
  6. Tüylerim diken diken oldu...Allah isteyen bekleyen herkese nasip etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kare bir otel odasından mı çekildi acaba diye merak ettim ilk gördüğümde bir kez daha yazmak isterim o kareyi çeken çok şanslı..evim orada olsun demem çünkü Kabeden yüksek bir yerde olmayı yakıştırmam ama gidebilmeyi isterdim..inşallah canım.

      Sil
    2. Ne güzel bi açıdan bakmışsın, hiç düşünmemiştim,yüreğine sağlık...

      Sil
  7. of aman ALLAHIM yüreğim hop etti yaa,MEVLAM o güzel mekana gitmeyi hepimize nasip etsin inşaallah canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rabbim gönlüne göre versin canım inşallah..biz de çekebilelim inşallah böyle kareler..

      Sil
  8. Tüylerim diken diken oldu hayal etmesi bile beni benden aldı Rabbim bizlerede nasip etsin inşallahhhhh

    YanıtlaSil
  9. Madem Kabe bana bu kadar yakın.O zaman ben onu neden otel odasında , yüksekten bir pencere camından seyrediyorum dedim ve koştup yanına,benide kucaklaması ümidi ile.
    Bu güne kadar ya tv camından yada bilgisayar camı arkasından görmüşken,madem ordayım artık camlar olmasın aramızda.Dokunayım ve ağlayayım hıçkırarak.Günahlarımın affı için.Şükür için.Aramızdaki camları kaldırdı için.İzin verdiği için.Geldim Ya Rab diyerek.İşte burdayım diyerek.Resulullak kokusunu çekerek.Ağlayayım hıçkıra hıçkıra.
    Bir gün o da olacak İNŞALLAH.Ağlayacağım yanı başında dokunarak.

    YanıtlaSil
  10. kabe ayaklarımın altında(tövbe), kabeye ordan bakıp namaz kılıcam öyle mi? kusura bakmayın arkadaşlar ama ben size hiç katılmıyorum. kabeden daha yüksek binaları diktiler oraya, bu nasıl bir saygısızlıktır. hem de tam dibine. olcak iş değil. ben açıkçası hiç bir şey hissetmedim bu otel odası için. çünkü eski insanlar ne şartlarda ibadet ettiler oralarda, biz ise gökdelenlerde, kabeye tepeden bakarak... hiç hoş değil hiç... evet şöyle bakınca manzara harika, ona diyecek bir lafım yok; ama manevi anlamda beni huzursuz eden noktalardan biri. keşke buna bir çözüm bulunsa...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimi duygularını dile getirmen ne güzel arkadaşım..eminim yukarıda yorum yazan arkadaşların hiç biri ama hiç biri Kabeye bu denli yakınken tabii ki bu otel odasında namaz kılmak istemezdi..saygıya ne şüphe..dediklerinde haklısın ne işi var o gökdelenlerin Kabemizin etrafında..gölgeye gerek var mıydı?..hayır..ama yapacak bir şey yok..
      Herkes onu ister..Rabbim arzu edene bana da nasip etsin..etrafında çevresinde hiç fark etmez..çözüm bulunamaz yapılara ne yazık ki kimilerine göre orası turistik bir yer ve unutmamak gerek ki bu tür yerleri özellikle tercih edenler var.
      Saygılar.

      Sil
  11. Senin bloğun dobra olduğu için, sen samimi duygularını her zaman dile getirdiğin için ben de çekinmeden yazdım cnm. yanlış anlaşılmasın, oraya o koca binaları dikenlere benim sözüm. bu konuda çok sinirleniyorum ve tutamıyorum kendimi. bu ve Kuran-ı Kerim' i yastık göreviyle üstlerine yatanlar çok sinirimi bozuyor. kabe görüntülerinde bunu çok fazla görüyoruz. sahabeler, padişahlar bile saygılarından Kuran' ın bulunduğu odada yatmak şöyle dursun, ayakta dikilirlerken, şu gelinen hale çok üzülüyorum. neyse bu konuyla ilgili ayrı bir post yapmak lazım sanırım :) kusura bakma tatlım, takipteyim sen böyle dobra yazılar yazmaya devam et, birilerinin sürekli bir şeyleri hatırlatması şart şu devirde. öptm sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. orada olmak değişmek dönüşmek iç dünyamın arka pencerelerie geçmek en derin duyguların dehlizlerine inip başkalaşmak isterdim sanırım

    YanıtlaSil
  13. Allah tum isteyenlere nasib etsin

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR