23 Ağustos 2012 Perşembe

Zengin,besleyici saç maskesi(ev yapımı)


Zaman geçtikçe saçlarım haliyle daha da uzuyor,saçlarım yıllarca kısa tutulduktan sonra nasıl uzattığımı öğrenmek için bu postumu okuyabilirsiniz..
Ne var ki saçlar uzadıkça başka sıkıntılar beliriveriyor..uzun saçı kuvvetli parlak ve beslemek çok önemli ve gerekli..çok uzun ama cansız görünen zayif saç tellerini kimse sevmez..bu sebeple size çok besleyici yapımı ve uygulaması kolay bir saç maskesi vereceğim..
Mutlaka denemenizi tavsiye ederim ve en önemlisi bir kez denemeyin,hep yapın..haftada bir falan demeyeceğim ama siz haftada bir kez yapmaya gayret edin..olmadı iki haftada bir yapın ama mutlaka yapın..ileride para harcayıp çare arayacağınıza şimdi biraz zaman ayırın..benden söylemesi..
Ayrıca bu günlerde miniğimin saçlarına ilk makası istemesem de vurmak zorundayız yani saçlar kesilmeli..oldukça kırılmaya başladı ucları..ona da bu maskeyi mi uygulasam acaba :)



Maskenin tarifi ve yapımına geçmeden önce faydalarından biraz daha bahsetmek istiyorum..uzamasına,parlamasına,beslenmesine yumuşamasına yardımcı oluyor..zengin protein ve vitamin içerdiği için güçlendiriyor..kesinlikle tavsiye ediyorum...

Maskenin tarif ve yapımı:

Derin bir kabın içine 2 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı saf zeytinyağı(asla asla asla sıvıyağ kullanmayın)bunları homojen bir görüntü ve kıvam elde edene kadar karıştırıyoruz ardından yarım çay fincanı su ekliyoruz bir daha karıştırıyoruz..

Elde edilen karışımı saçlarımıza sürüyoruz..karışım en az 15 dakika saçlarımızda durması gerekiyor..10 dakika tuttum faydasını göremedim ben deme..
ben 15 dakika dedim sen 20 tut,tut ki zahmetine değsin can :)
Ardından gelişigüzel saçlarımızı yıkıyoruz..

Saçı besleyen vitamini proteini bol maskem böyle canlarım..
Tavsiye ettim ve başarılar diledim,umarım beklenen sonuç elde edilir..


Sevgilerimle..



Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. bu post bir gün önce yayınlansaydı ya :)
    dün kafam attı ve güzelim saçlrıma kıydım erkek gibi kestim minnacık şimdi erkek gibiyim :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bir iki tatlı kaşığı badem yağı ve papatya yağı da ekliyorum gerçekten çok işe yarıyor tavsiye ederim bende , 2 sene önce haftada bir yapıyordum çok güzeldi saçlarım, şu sıra tekrar başladım yapmaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım da badem yağını tavsiye etmişti hatta kendi saçının dökülmesini durdurduğunu söylemişti bende denedim ama bende aynı etkiyi yapmadı.

      Sil
  3. bu yenecek bişiye benziyoo.
    :)
    tadı güzeldir.
    :)

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR