23 Aralık 2012 Pazar

Gün ortasında gece



Güzel bir güne başlamanın en önemli faktörlerden biri nedir?..KAHVE!..yukarıdaki kare güzel bir günde içildi,sonbaharı balkondan dinleyerek,değişimleri izleyerek tadı çıkartılmış bir anın ganimeti ve hatırasıdır artık.. dost eliyle alınmışsevgi ile hediye edlimiştir fincanım böyle olunca balkonda birk ahve içmek değildir sadece o anki eylem..
Doğanın içine karışmayı seçmektir bir bakıma..sen balkondasındır ve doğa karşında,ya da sen doğanın içinde olmayı seçmişsindir doğa da senin içinde,seni bir parçası sayarak rahatsız olmadan gelişinden ve varlığından ritmini aynı şekilde sürdürür,seyirci oluşun orada bulunuyor olman rahatsızlık vermez..

Doğanın uyanışı ve ölümü en güzel değişimlerden biridir,bunların yanına değişim babında ekleyebileceğim iki şey daha var..
Kadının kadından anneye dönüşmesi veya insanın canlıdan kuruya yani toprağa dönüşmesi..akıl almıyor ama her gün yaşanıyor..bu gün kanı akan kalbi atan canlılarız..ama toprak adayıyız aslında biz..
Yediklerimiz içtiklerimiz bunca çabamız hayat içinde davranışlarımız ve yaptıklarımızın hiç birini yanımıza almadan gidecek olan yolcu adaylarıyız..
Düşündürür bunları doğa insana..sen balkonda oturduğunu sanırsın veya sadece durakta otobüs beklediğini,ama öyle bir sistem var ki farketmediğimiz çoğu zaman,bilinçaltına işliyor gerçekleri..
Mesajı alıyorsun..fark etmedin değil..onu aldığını biliyorsun sadece onu açıp okumamayı tercih ediyorsun yani,erteliyorsun..

Düşünmekten yanayım..düşünebilmeyi diliyorum bazen..hani derler ya ''filanca ünlü düşünür''..düşünür ve düşünen insan olmak sadece okuyarak bildiklerini diploma veya her hangi bir belge ile tasdiklemek olmasa gerek..

Doğanın içine karışmak hoşuma gidiyor böylece..sanki kendime gidiyormuş gibi bir hisse kapılırım..sanki ihmal ettiğim bir dostum beni bekler ve çağırır gibi olurum..

Bu gün de çıkıp yürümenin yürüyebilmenin güzelliğini yaşamak isterim..serinliğin ve serinlemenin,günün tam ortasında akşama dokunmanın ne olduğunu doğada yaşamak isterim..

Gün sonunda geceye dokunmak okuyucum..

Gençliğin ortasında dünyadan kopmak gibi..

Acaba rabbim bu yüzden mi tam da göbeğinde günün indirir geceyi usulca..acaba bu yüzden midir karanlığın erken gelmesi kış mevsiminde..acaba bu yüzden midir?..






..
..

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

10 yorum:

  1. ay kim diyor yağlı boya gidiyor diye ? ahha da burada işte :) Nasılsın bacım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elhamdulillah ablacim..sicak kalpler birakmadilar ellerimi Allaha cok sukur ablacim iyiyim sen nasilsin iyi ol olur mu guzel ablam ..

      Sil
  2. Böyle bir tefekkür...
    her kula nasib olmaz...
    Allah razı olsun...

    YanıtlaSil
  3. Doğayı seyretmek..
    Orada Rahman'ın hikmenlerinden bir şeyler keşfedip, her biri için yürekten SubhanAllah demek..
    Hakikatları görebilmek...
    Bunları görüp, bu bilince erişebilenlerden ihsan eyle bizleri Ya Rabbim..
    Yüreğine, kalemine sağlık can Sevgi'm..
    En içten muhabbetlerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin bitanem..sayisini derinligini artirmasi dua ve dileklerimle..sariliyorum Gizemime :)

      Sil
  4. Ne güzel bir post yureğinize kaleminize sağlık ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuyan guzel goz ve hissedebilen guzel yureginize saglik :) sevgiler.

      Sil
  5. afiyet olsun..ben artık balkondan patates almaya çıkmaya üşeniyorum çünkü çok soğuuukk..demekki siz daha sıcak bi yerdesiniz..:) bu arada rabbim yaprağın düşüşünden ve toprağa karışmasından ibret alan insanlarımızın sayısını artırsın,evlatlarımız bu bilinçle büyüsün inşallah..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gun balkonumda icerim kahvemi..yaz/kis..
      Doga canim ben doganin caniyim :)
      Sevgiler kuzum.

      Sil

Recent in Recipes

SON YAZILAR