1 Ocak 2013 Salı

Bloggerda kategorileri düzenleme ve tasıma

Hayırlı sabahlar sevgili dostlarım..Mevcut yayınlarımın etiket sayısına bakınca bazen fazla olduklarını düşünerek toplu halde nasıl düzenlerim,tek tek taşımadan nasıl arzu ettiğim kategoriye alabilirim diye düşünürdüm..bu oldukça zahmetli ve yorucu olurdu çünkü..
Bu sabah bir çok kategorimi birleştirdim bir çok kategorimi de artık kaldırmış oldum..
Daha derli toplu bir görünümüm olduğuna inanıyorum..
Ziyaretçilerim bunu farkedemez ama ben ne zaman ki bir yayın hazırlasam acaba şuna mı veya buna mı daha uygundur diye düşünürüm..
Blogu ilk açtığım dönemde henüz çizgimi belirleyememiş,tam olarak neye yoğunlaşacağımı bilememiş bir çok kategori belirlemiştim..
Henüz kategorileri toplu halde düzenlemeyi bilmediğim için de zaman zaman yukarıda bahsettiğim sıkıntıyı yaşardım..
Bu gün sizlere kategorilerimizi bir kaç adımda nasıl düzenleyeceğimizi anlatacağım Allah'ın izniyle..

Bismillah..

Kumanda panelimizin seçeneklerinden Kayıtlar diyelim..




Soldaki karede değiştirilecek kategoriyi belirlemek için seçeceğimiz ilk adımımızı resimlemedim..mor dairedeki bölüme tıklayarak taşınacak kategorinin etiketini bulup sonra önceden değiştirmek istediğimiz kategorileri veya taşımak istediğimiz yayınlarımıza karar verelim..en kolay yolu değiştirilecek veya taşınacak olan kategorideki yayınları
Kayıtlar sayfasında görüntülemek..bunun için etiketin adını bulup çıkacak olan sonuçlardan taşımak istediğimiz yayınlarımız veya kategorinin tümünü işaretleyelim..


Etiketi belirleyip kayıtlar görüntülenince taşınacak olan yayınları veya tüm kategoriyi seçtikten sonra soldaki karede mor daire içine aldığım seçeneğe tıklayarak seçilen yayınları arzu ettiğimiz mevcut bir etikete taşıyabiliriz..veya Yeni etiket diyerek yayınlarımızı yeni oluşturacağımız etikete taşıyabiliriz.
(Bu seçenek ilk sırada belirir)



İşlemimiz bittikten sonra geriye bir adım kalıyor..
Yerleşim'den kategori veya Etiket olarak adlandırılan eklentimize giderek kaldırılan kategori-etiketi kaldırmak veya yeni oluşturduğumuz kategori-etiketi düzenle seçeneceğine tıklayarak belirecek olan listede bulup seçmemiz Kaydet deyip çıkmamız kalıyor dostlarım :)


İşlemin bütün aşamalarını tek bir görsel ile anlatmaya çalıştığım resmi gerçek boyutlusunu görmek için lütfen üzerine tıklayın dostlarım..
Konuyla ilgili sorularınızı bu yayının yorum kutusuna bırakabilirsiniz,farklı sorularınız için sorularınızın postların içinde kayboldup yanıtsız kalmaması için lütfen Soru sor bölümüne yazınız canlarım olur mu?
Bulmakta zorluk çekiyorum cevapsız bıraktığım için kendimi kötü hissediyorum :(

Kimse kendini kötü hissetmesin..hadi size pir şarkı armağan edeyim..eskiden dinlerdim,bu gün dinleyince o günleri özledim..
Sevgilerimle..Güzel geçsin günümüz inşallah..

..





Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

10 yorum:

  1. paylaşımınız için çok teşekkürler,işime yarayacağını düşünüyorum ;):)

    YanıtlaSil
  2. canım günaydın verdiğin bilgiler öyle işe yarıyor ki..geçtiğimiz gün header altına bilgileri yaptım sadece genişliklerini ayarlayamadım..sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Kuzum çok güzel bilgiler ellerine o güzel gönlüne sağlık:))))

    YanıtlaSil
  4. HİÇ BİR ŞEY BİLEYEN TEYZENİZ... BLOG YAPMAYA KALKTI... BİRAZ KIZLARIMDAN... BİRAZ SİZ GÜZEL KUZULARDAN ÖĞRENİRİM BİR ŞEYLER HERHALDE:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım bloguna ulaşamadım ben ama Google+ profilinden de bulamadım link versen ablam ziyaret edemedim teşekkür ederim hep beraber paylaştıkça öğreneceğiz inşallah aramıza hoşgeldin.

      Sil
  5. Allah razi olsun canim senin anlatmanla anlamadigim birsey kalmiyor

    YanıtlaSil
  6. CANIM SEVGİM
    ALLAH RAZI OLSUN
    NE GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞIYORSUN BİZİMLE
    GEÇEN EN SON KİM ZİYARET ETMİŞ OLAYINIDA ÇÖZDÜM SAYENDE
    BU ARA BAYA İLERLEME VAR BENDE
    AKŞAM BU GÜNKİ OLAYADA EL ATACAĞIM
    İYİKİ VARSIN

    YanıtlaSil
  7. Yağlı boyam bir sorum olacak cevaplarsan sevinirim;bloğumun genişlik kısmını tam sığdıramıyorum yani kenarlarda boşluk kalıyor sanırım şablondan kaynaklı acaba ne yapmam gerekir var mı bir çaresi?
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım,bahsettiğin boşluğu şablonun HTML kısmından Variable definitions kısmından yok edebilirsin sevgiler canım.

      Sil
    2. Allah razı olsun canım..Biraz zor oldu bulmam ama yaptım:)
      Muhabbetle.. Hayırlı cumalar..

      Sil

Recent in Recipes

SON YAZILAR