Hayirli sabahlar ola sevgili dostlarim..geceden bu yana goklerin acilarak yagan yagmur ,tip tipa tip arka bahcemin tenekelerine damlayan romantik orkestra esliginde boylesine yagmurlu bir gune yakisacak oldukca doyurucu ve daha da cok oldukca lezzetli bir yemegim var sizinle paylasmak istedigim..
Yunanlilarin ozellikle pazar gunlerine ozel yaptiklari yemeklerden biridir diyebilirim..butun aile toplanarak yenir ve genelde tepsinin dibi hemen gorunur :)
Asla ozenti degil ve suna da eminim ki Turk aile kulturu kadar sicak ve samimi degerleri derin olan kac kultur vardir bilmiyorum ama bizim kulturumuzu hic bir seye degismem :)
Nihayetinde bizim sofralarimizdir turistlerin dillerinden dusmeyen degil mi?..
Rabbim baris ve guzelliklerin devamini paylasmanin da tadina varmanin devamliligini nasip etsin insallah..
Tarife gececek olursam..
Bismillah..
Malzemeler:
1 paket 2 veya3 no makarna
Yarim kilo kiyma(daha az da olur daha cok da olur)
2 bardak rendelenmis kasar peyniri
2 yemek kasigi domates salcasi
Yenibahar-Kekik
Karabiber-Tuz
1 buyuk boy sogan
Galeta unu(arzuya gore)
Besamel sosu(tarifi burada)
Yemegimizin Yapilisi:
Makarnamizi bol su ile bir tencerede haslayalim diger yandan ic malzememizi hazir edelim.
Once sogani kavuralim ardindan kiymayi ekleyerek suyunu birakip cekene dek kavuralin,bu karisima salcayi ve diger baharatlarimizi ekleyelim.
Ic harcimiz hazir olunca makarnamizi dise gelecek kivamda olmasina ozen gosterelim,firina girecegi icin cok fazla pismemesi gerekiyor.Paket uzerinde tavsiye edilen pisme suresinden 2dk daha az pisirmekte fayda var..
Makarnamizi suzdukten sonra asla yikamiyoruz..uzerine eklenecek kasar peynirin yapismasi ve kolaylikla erimesi icin.Makranamizin icine rendelenmis kasar peynirimizi ekledikten sonra peynirimizin her yere gidebilmesi icin tahta kasikla karistiralim..
Orta boy bir tepsiye makarnalarimizin yarisini elimizden geldigince duzgun dosemeye calisalim..ilk dosemenin ardindan kiymali harcimizi da uzerine yayalim,bunun ardindan da geriye kalan makarnayi ekleyelim ustunu tamamen kapatalim.
Makarnamizin besamel sosunu hazir ederek ustunu tamamen kapatacak sekilde sosumuzu yayalim..arzuya gore besamel sosun uzerine galeta unu serpilebilir.
200 derecede 30-35 dakika veya ustu kizarana kadar pisirdikten sonra hafif ilimaya baslayinca servis edelim..afiyetle yiyelim insallah ..
Sevgilerimle dostlarim,mutlaka mutlaka denemenizi tavsiye ederim..
..
hayirli sabahlar nurum
YanıtlaSilazran görmesin .anne bak sevgi teyzem makarna yapmis bundan istiyorum diye tutturur
bilesin sayfana bakiyor her gün bide diyor ne yazmis degmesin yagli boya
eline saglik sifa ola
dua buyur
Off yemin ederim acıktım
YanıtlaSilBir offf çeksem Yunanistan'dan duyulur mu acep :)
YanıtlaSilTam benlik,tam da şahane bir börek tadında enfes bir yemek bu!
Ellerine sağlık Sevgim.
Şifa olsun.
makarnali herbiseye bayilirim süper olmus ellerine saglik:)
YanıtlaSilCanim sende etkinlige bir lezzet kadarsin artik demi bekliyorum ;)
sana ziyarete gelen arkadaslarada duyuru olsun diye davetiyede birakiyorum :)
Merhaba süt ve yumurtaya alerjisi olan cocuklar icin kücük bir etkinlik baslattim sizdende tarif istesem yardimci olumusunuz, tarifin linkini bana yollasaniz yeterli olacak,Cumartesi gününe kadar etkinlik sürmekte. saygilarimla
ellerinize sağlık.çok güzel görünüyor.bloğunuzda çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz.faydalı bilgileriniz için teşekkürler.ben de yeni blog oluşturmuş biri olarak paylaşımlarınızdan faydalanmak isterim.bundan sonra zevkle takipçinizim.emeğinize ve ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilyunanlılarla yıllarca birlikte yaşamanın verdiği bir etkiyle bazı yemeklerimiz benziyor
YanıtlaSilfakat bildiğim kadarıyla biz makarnayı kaşar tarzı peynirle pek fırınlamıyoruz onun yerine yoğurtlamayı tercih ediyoruz
elinize sağlık nefis görünüyor
ayrıca türklerin aile bağlılıklarına en iyi örneklerden biriyim desem pek de haksızlık etmiş olmam kendime
afiyet bal olsun
sevgim,
YanıtlaSilnefis görünüyor,ellerine sağlık,
yağmur iki gündür yok buralarda ama öncesi resmen hortumdan akan cinstendi,
yarına tekrar geliyormuş sağanak yağış,
hayırlısı bakalım,
öpüyorum
şeri..
Benim Sevgi kelebeğim döktürmüşde döktürmüş MaşaAllah kuzuma.
YanıtlaSilEllerine, o güzel yüreğine, emeğine sağlık can kuşum.
Sımsıkı sarıldım balım benim..
Sık sık yaptığım tariflerden biridir.Yunanlılar ile yemek kültürü hariç o kadar çok benzeyen yönlerimiz var ki saymakla bitmez.Ellerine sağlık Sevgicim, nefis görünüyor.Haftasonu ben de yapacağım.:)
YanıtlaSilSEVGİİİİİİİİİİM SEVGİM SEN NE YAPTIN BÖYLE AKŞAM AKŞAM AKŞAM
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
HEMEN DENEYECEĞİM
NEFİS GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI GECELER
Canım ne güzel görünüyor böyle ellerine sağlık ola..
YanıtlaSilüffff bu ne hemen not aldım.
YanıtlaSilyenmez mi bu şölen gibi.
:)
harika harika harika makarnanın her halini çok severim hergün yesem bıkmam ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,nefis görünüyor.Hayırlı cumalar..
YanıtlaSilKiymetli yorumlariniz ve guzel sozlerinizden dolayi hayatima renk katan guzel dostlarim..Allah bilir ki paylastikkarim sizinle daha ankami daha guzel oluyor,hepinize ayri ayri tesrkkur etmek isterim,vaktim dar pesimden kosuyor gun,eksik olmayin sevgiler gonderiyorum hepinize..
YanıtlaSil