13 Ocak 2013 Pazar

Bir sehir turu -Bol resimli


Ganimet bil kis mevsiminde gunesi..dal,agac,bortu bocegi de gorursen onu da ganimet bil..gormek onlari ve fark etmek varliklarini insani yanini besler..gormek onlari icindeki guzellikleri artirir..
Bu gun daha fazla dal..daha cok temiz hava ve daha fazla yuruyebilmek icin bucur kizim Bahar'im ile sehir turuna ciktik...


Osmanlinin izlerini tasiyan ve capcanli tutulmasi icin gayret gosterilen sehrin yollarini goruyorsunuz..evler,balkonlari,pencere kafesleri..bir cok seyde Osmanliyi gormek mumkun..gelen turistler en cok sehrin bu yerini seviyor begeniyor..




Kliselere veya kucuk anitlara rastlamak her yerde mumkun..dinlerinin geregini yapamadiklari icin kliselere papazlara bagislarin miktari artiyor boylece rahatlatiyor vicdanlari..bu siradan eski bir klise..komple minik minik taslarla suslenmisi de var..muazzam bir iscilik,insallah onu da bir gun resimleyecegim..


Sevgili Osmanli..olmasaydi kemirenler govdeni belki daha uzun surerdi hakimiyetin ve kimbilir belki Turk bayraklari dalgalanirdi buralarda ..


Bu guzel yapilardan kaderine terk edilmis olanlari da var..kilidi vurulmus ardina bakmadan gidenlerin son izleri belki de..ama merhametlidir Allah'im..kilide dahi sarmasigi gonderir,onu avutsun diye..


Zeybek havasi..Zeybek havasini canlandiran ve simgeleyen metal bir sanat eseri heykel gibi dikilmis sokagin kosesine..tabelada kucuk bir aciklama mevcut..Zeybek havasinin erkeklere ozgu oldugunu mertligi ve cesareti simgeleyen bir oyun havasi oldugunu anlatiyor satirlari..


Bir cok evin alt kati cafe-lokanta veya muzik salonu olarak kullaniliyor..aksamlari yaz mevsiminde dolasilasi gezilesi bir yerdir..


 

Merdiven basamaklarinda bucurumun elledigi metal detayin amacini henuz ogrenmis degilim..tahminler yuruttum..belki eskilerde at sahipleri atlarini bagliyor veya tozluk da olabilir belki misafirler eve girmeden evvel ayakkabilarini burada temizliyor olabilirlerdi..bilemiyorum..


Hala sahibi olan ve icinde kalinan evlerin boyle sirin koseleri vardir..iceridekiler gordu mu bilmiyorum ama resimelemden gecemedim..



Antika esyalar satan kucuk dukkanlar da var..gumusunden porselenine..havanindan ayigina kadar saatinden fincanina kadar her sey bulmak mumkun..yukaridaki gullu saate bayildim diyebilirim!...uzerindeki fiyat indirimli fiyati..25euro


O kadar yuruduk o kadar dolastik ki enerji depomuz bosaldi..bugun Pazar..en tazesinden kazandibini yeme gunu :) yukaridaki kare bir cafenin kosesi..eskiden ev olan ve gunumuzde alti pasten ustu cafe olarak eski dokuyu koruyarak dekor edilmis guzel bir yerdir..severek gittigimiz..


Taze keci sutunden yapilmis miiiis gibi kazandibi..pastanenin adi ''Bizans" bu tatlilarinda Bizans'a ait oldugunu soylerler..tabi turistlere..:) hemen hemen butun tatlilar (tepsi tatlilar-serbetli tatlilar) bildigimiz geleneksel Turk tatlilaridir.. :)


Ve son karede yemyesil bir goruntu mevcut..hala var yer yer yesil kalmis kosecikleri parkin..bunlar da kis mevsiminin tatli cocuklari olsa gerek..


Sevgilerimle...

..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

14 yorum:

  1. çok hoş bir paylaşım ve resim kareleri ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  2. aynı anda iki yunanlı bulsam kafalarını tokuşturup "baklava bizim tatlımız lan! kahve de bizim, adı üstünde türk kahvesi, neyi sahipleniyon" diye. kazandibine çok sinirlendim bak. ben görsem üstüne tükürüp kaçardım. böyle terbiyesizliklerim vardır. şaka şaka sinirimden söylüyorum, nimete saygım var.

    YanıtlaSil
  3. CANIM RESİMLERE BAYILDIM
    BİR GÜN GELİRSEM BENİ O ANTİKACIYA GÖTÜRÜRSÜN ARTIK
    HAYIRLI AKŞAMLAR CANIM

    YanıtlaSil
  4. çok güzel anlatmışsın diline gönlüne yüreğine sağlık...
    sabırla okudum sonuna kadar merak ettim makedonyamı burası ?

    YanıtlaSil
  5. Senle birlikte gezdim sanki,o sokakları :)
    Objektifine,gönlüne sağlık Sevgim..

    YanıtlaSil
  6. buralari ben niye görmedim
    hele o kazandibiniiiiiii
    cok güzel hersey

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir gün geçirmişsiniz, iyi haftalar:)

    YanıtlaSil
  8. şehirin güzelliğinden ziyade temizliği dikkatimi çekti :)
    ne güzel bi yerde yaşıyosun
    gezdim gördüm sayende :)
    çok seviyorum bu şekilde postları
    bi kezde yanlış hatırlamıyosam
    nerede yaşıyorum diye bi post yapmıştın..


    aaaaaaa
    :(
    ben çay koymuştum ocakta unuttum iyimi :((

    YanıtlaSil
  9. yine yeni bir çaydanlık yakmışım :((

    YanıtlaSil
  10. Yalan yok. Ben bayıldım sizin oralara. Ne bileyim evimdeymiş gibiydim. Yabancıydım ama değildim. Allah izin verir inşallah gelmeyi. Annesi no güzel yollarda Baharın pozları eksik kalmış bence :)

    YanıtlaSil
  11. Güzel yüreğin hem fotoğraflara hem de anlatımına yansımış.
    Kaybolup gittim Yunanistan sokakalrında.
    Ama ne yazık ki bize ait herşeyi kendilerininmiş gibi göstermelerinden ötürü, bir ayrı soğukluğum vardır. Fakar can kuzumun orada olmasından dolatı da artık benim için apayrı bir yeri var oraların..
    Objektifine, kalemine ve en önemlisi yüreğine sağlık bal kuzum...

    YanıtlaSil
  12. Hayırlı sabahlar,bende seninle şehir turu atmış oldum:)Çok güzel resimlemişsin,merdivene oturan bücürü yerim ben.Ben çocukken vardı eski evlerin kapı girişlerinde o demirlerden ayak çamurlarını sıyırmak içindi.Yeni binalarda yok eskilerde de artık görmüyorum çürümüş yada sökülmüş olabilir.Senin resimlemenle hatırladım:)Selam ve sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  13. Seker yorumlariniz icin herkese ayri ayri tesekkur ediyorum,gelen olursa yolu dusen olursa da MUTLAKA haber verin misafir etmek isterim :)
    Sevgiler,eksik olmayin canlarim..

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR