10 Ocak 2013 Perşembe

Esther


Evi temizlemek icin 30 dakikalik bir surecim var..kapilari pencereyi acarak tepede duran gunesin sicak isinlarini firsat bildim,evi havalandirmak belki biraz toz alip halimi silkeleyebilirdim diye kizimi teyzeme goturup sivadim kollari..Televizyonum acik.
Televizyonda sabah programin yayini var,modadaki must parcalarin tanitimi yapildiktan sonra kapanisa yakin davet edilen sanatci studyoya davet edildi..
Kisa bir girisin ardindan Yunanistandaki krizden bahsetmeye basladilar,sunucular sanatciya bu durumu nasil degerlendirdigini sordular...Sanatci bu durumun oldukca zor oldugunu ama bir cok ulke dolasip seyahat ettiginde daha aci ve zor durumlarla karsilastigini dile getirdi..
Sunucular ornek vermesini istediler..


Kenya sinirlarinda bulunan bir koy..nufusun 80%'i AIDS hastaligina yakalanmis vaziyette ve ac..sefalet,yokluk kol geziyor.
Minik cocuklar cop daglarindan curumus balik,ekmek kisaca yenebilecek her tur gidanin pesinde..insanlarin cogu birbirine dusman bazilari birbirine dost..yasam ve hayatta kalma mucadelesi..
Insanlarda vahsi hayvanlarin yeni avlanmis bir ceylanin etrafinda toplanarak sergiledikleri davranislari sezmek mumkun..
Koy halki su icebilmek icin 20 km.lik bir yolu yurumek zorunda kaliyor ki o su atik bir sudur ..
Haftada yedikleri yemeklerin ogun sayisi 5 ila 3 arasi..cogu zaman pisirdikleri camuru yemek zorunda kaliyorlar..
Esther 20'li yaslarda selvi boylu zenci mankenlerden kiskanabilecegi hic bir seyi olmayan genc bir anne..basini sarmis uzerindeki uzun beyaz elbisesi ile kucagindaki 3 aylik bebegini arabamizin camina yaklasarak bize dogru uzatti..dudaklarindan dokulen cumle ise suydu..


Al onu,olecek...


Sanatcinin anlattiklarini ozet olarak paylasmak istedim..bunlari duydugumda hissettiklerimi anlatamam..dusunduklerimi ifade edemem..icimde beliren ofkeyi de yansitamam..sadece kendi kendime sorduklarimi aktarmak kafi gelecegi ve belki sizin de buna bir cevabiniz olabilecegi ihtimalini goz onunde bulundurarak suraya karalamak istiyorum..
Her ay abone oldugumuz dergiye verilen 30 lira bu insanlara her ay verilemez mi?..Lila kutu Vanilya kutu Mor kutu Pembe kutu vs..gibi her ay belirli bir ucret karsisinda alinan kozmetik urunlerin yerine o parayi bu insanlara su,pirinc,ilac olarak gonderemez miyiz?..
Dolaplarimizdakilerin sayisi arttikca icindekileri ihtiyac sahiplerine verecegimiz yerde daha buyuk bir dolap almayi dusunmek niye?..Her mevsim gardarop yenilemek niye,her kiyafete ayri canta ayri ayakkabi almak niye?..calismakta olan televizyonu daha modern bir tv ile degistirmek niye?
Dusunuyorum da..bunca nimetler icinde acaba biz mi daha aciz yoksa haftada 3 ogun ile yasamaya calisan o insanlar mi?...hakkinizi helal edin..


Uzulduklerimle...

..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

10 yorum:

  1. canıııııııım
    yüreğim burkuldu inan
    elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama tabikide yeterli değil
    rabbim yardımcıalrı olsun
    çok önemli bir konuya değinmişsin
    rabbimde razı olsun senden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacim mesele miktar degil..yani ne kadar verdigimiz degil belki de kacimizin verdigi..sevgiler ablam.

      Sil
  2. ne zaman güzel bir sofra hazırlasam
    yada ne zaman emeği bol bir yemek yapsam
    hep bu düşünce gelir aklıma
    hep hani bir yabancı fotograf sanatçısının afrikada bir çocuğu fotoğrafladıktan sonra intihar ettiği olay vardır ya işte onu hatırlarım
    yüreğime dokundunuz
    kalın sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insan rahatsiz oluyorsa bu insanligindandir kardesim..o sanatcinin olumu de insanligindan kaldiramadigindandir bu adaletsizligi..sevgiler.

      Sil
  3. dusuncelerine katilmamak elde deyil:((
    bende bir imzaya doymayip,uç tane tasarlamadim mi? gel bir bak istersen ,ipecik bocecikte ;)

    YanıtlaSil
  4. Çok utandım kendimden...

    YanıtlaSil
  5. aman allahım yazdıklarınızın doğruluğu ve haklılık payı beni öyle kötü hissettirdi ki şu an!
    onların böyle bir yaşamı hak etmek için hiçbir şey yapmadığını fark ettim sorun şu ki o insanlar bizim bu dünyadaki vereceğimiz sınavımız ve biz üzülerek bakmaktan başka bir şey yapmıyoruz hatta bazılarımız onları akıllarına bile getirmek istemiyor insanlık adına gerçekten yazık bizlere...

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR