24 Ocak 2013 Perşembe

Bloga Gadget/Eklenti Nasil Eklenir?


Sevgili dostlar,blogumuza her hangi bir ozelligi eklemek icin,ornegin:Blog saatleri,Son yorumlar,Yeni girisler vs gibi ozelligi zaman zaman sablon kodlariyla degil HTML/Javascript olarak eklenmesi gereken gadgetler oluyor..
Ozellikle sablonlarina dokunmaktan korkanlar,endiselenen,bozarim diye asla elini suremeyen dostlarimiz bu tur eklentileri anlatacagim sekilde eklemeleri kendilerine kolaylik saglayacaktir..
Tabii ki her ozellik veya eklentiyi bu sekilde sablonumuzun parcasi olarak ekleyemeyiz ama sundan emin olun ki Yerlesim bolumunden sablonunuza bir seyler eklemek hem cok kolay hemde cok zevklidir..

Peki nasil yapilir?

BASLAYALIM MI?..

Bismillah..

Blogumuza eklemek icin...

Kumanda panelimizden Yerlesim diyoruz..

Yerlesim kismindan Gadget ekle diyoruz..


Eklentiler listesinden HTML/Javascript eklentisini seciyoruz..
Bunu hazir ettik buraya kadar hersey tamam..
Simdi eklentimizi secelim kodunu alalim.
Kodumuzu sectikten sonra once actigimiz HTML/Javascript eklentisinin icine yerlestiriyoruz.
Kaydetmeden evvel Onizleme diyor hersey yolundaysa devam ediyoruz,eklentimiz yerlesmis olmali bu durumda  arzu ettigimiz yere surukleyerek konumlandiriyoruz..hersey yolundaysa Kaydet deyip cikiyoruz..
Bu tur eklentileri blogunuzun en alt kismina yerlestirmeniz blogunuzun islevselligini etkilemeyi onleyecektir canlarim..
Sevgilerimle..Sizi sefiyom ;)

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

10 yorum:

  1. Sağol Sevgim, bu konulara bir çoğumuzun o kadar çok ihtiyacı var ki...sağol...
    Ben de seni seviyorum...

    YanıtlaSil
  2. tamda dediğiniz gibi acaba bozarmıyım yapsam mı yapmasam mı derken yeni blog teması indirdim yerleşimle ilgili ayarları yaprken tüm bilgiler sayfanın en alt kısmında toplandı şimdide düzeltemiyorum bu konuda yardı isteyebilirmiyim
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Benim cır cır böceği gibi çalışkanım, Sevgi kelebeğim, yardım severim, can boyam benim.
    Gisi seni pek çok sever, düşünür, dualarında yer verir, o doyumsuz muhabbetlerinize hasrettir, kucak dolusu sıcacık sevgisini gönderir, bir de sımsıkı sarılır :))

    YanıtlaSil
  4. canım yine harikasın..özlemiştim paylaşımlarını..acaba rica etsem yorum balonu eklentisinide paylaşırmısın ...

    YanıtlaSil
  5. hayirli cumalar nurum
    gözlerden yana muzdaribim ne dogru dürüst okuyabiliyor nede yazabiliyorum
    dua buyur
    sardim sarmaladim

    YanıtlaSil
  6. Sevgili blok arkadaşım , yorum kısmında yanıt vermem için nasıl ayar yapmam gerek. bana yardımcı olurmusunuz? Şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Rumeysa yeni gordum sorunu canim,yorum kismina yanit seceneginden faydalanmak icin Yorum ayarlarina girip GOMULU secenegini tiklamalisin canim.
      Sevgiler.

      Sil
  7. merhabalar yeni bir blog kullanıcısıyım. dediklerinizi yaptım fakat 3 cü kısmı yaptıktan sonra bi sekme açılıyor karşıma HTML/JavaScript’i Yapılandır kısmı çıkıyor başlık ve içerik kısmına ne yazmam gerekiyor yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. hayırlı günler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baslik kismina hic bir sey yazmasan da olur,bos birakabilirsin..icine ise eklemek istedigin eklentinin kodunu yazacaksin.
      Canim ne eklemek istiyorsun eklenti nedir?
      Sevgiler.

      Sil
  8. Aslında bu konuda bilmediğim o kadar çok şey var ki Sormak istediklerimi bir sıralasam şaşırırsınız.Sizin blogunuzu dün buldum ve çok sevindim.Ancak siz ne kadar detaylı anlatsanız da benim anlamadıklarım olacaktır. Blogumun tamamen değişmesi güzelleştirilmesi lazım.Ara ara size danışsam sorun olur mu ki acep ?

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR