9 Ocak 2013 Çarşamba

Cennette ask

Ahirete dair merak ettiklerimin sayisi bilinmezdir..her gun arttigi icin ozellikle sunu veya bunu cok merak ediyorum diyemiyorum bu yuzden..
Bazen merak ettiklerim gun icinde yasanan bir  durum sonucu olusur,bazen evliligime dair dusuncelerim buna sebep olur,bazen cocuklarim sebep olur bazen dostluklar veya insanlar olan iliskilerim..
Her birini not etmek veya her birine cevap bulmak zor..ve evet tabii ki cogu da imkansiz..
Cennete dair ozellikle bildirilenleri okudugum zaman hayal gucumu kullanarak aklimda canlandirmaya calisiyorum..nasil olacak?..
Hayat nasil olacak orada,arkadasliklar dostluklar?..
Bu dunyada kirgin olanlar cennette karsilasinca ne tur duygularla yuz yuze gelecekler..ve buna benzer daha bir cok sey daha..

Peki ya ask?
Cennette ask nasil olacak?..
Arkadaslarimdan bir kaci okudugum kitaplari merak etmis,listesini istemislerdi..
Dusundum de;liste yerine okudugum kitaplardan kisa yazilar veya dikkatimi ceken bolumleri olmadi en cok etkileyen sozleri paylasmak hem daha cazip hem daha buyuk bir keyifle okunacak sonucuna ulastim diyebilirim..

Once yaziyi paylasmak isterim..postumun basinda dusuncelerimden bahsettim..simdide bana bunlari dusunduren satirlari aktarmak istiyorum..

***

Cennette ask iliskisi nasil yasanir?

*Cennette eslerin vucutlari,sesleri,sozleri,ahlaklari,temizlikleri ve birbirlerine bagliliklari Kur'an'in ovdugu olcude ihtisamlidir.Cunku:
Eslerin vucutlari olaganustudur:Yeniden ve dokunulmamis temizlikte yaratilirlar.(413:Kur'an 56/27-35)
Bedenlerinde kir,ter,irin,kil,puruz gibi guzel gorunmeyen tek hucre yoktur.
Vucutlarinin her zerresi cennetin mucevher maddesine uygun bir nurdur.Dunyada esinin yuzunun/teninin otesini gorseniz tiksinirsiniz.Cenetteyse esinizin cenneti ozetleyen her zerresinden zevk alirsiniz.
*Cennet cinselligi benzersizdir.Buyuruldugu uzere,inanip iyilik icinde yasayan erkek ve kadinlar cennete esleriyle tertemizdir.(414:Ramuz el-Ehadis)
Cennette kir,ayip,utanc,sindirim,bosaltim sistemi,cinsel organ,hamilelik,dogum olmaz.


Cennette sebepler sonmus,gozlerin onundeki maddi perdeler kalkmistir.
Cinsellik yeryuzunde cocuk ihtiyaciyla sureten tensel ancak ozde,anlamda,zevkte ruhanidir.

Cennet cinselligi cocukla iliskisizdir.Oyleyse butun hucrelerin birbirine ulasabildigi cennet cinselligi dunya cinselligine benzetilemez.Nezihtir,muhtesemdir,baktiginiz esin engin evrenine isik gibi dolup kaybolmaktir.O bir sevismenin sonundaki zevk gibi degildir.
O esinize baktiginiz,dokundugunuz veya isik gibi tumden varliginin ozune aktiginiz surece zirvesinde oldugunuz surekli bir zevktir.Araniza hasret giremez,aradaki galaksiler bile beraberliginizi bolemez.Butun hucrelerinizden gelen tum lezzetlerle sevisirsiniz..


Muhammed Bozdag:Sonsuzluk Yolculugu Kitabindan Sayfa No:273

***

Her ne kadar satirlar hayal gucumu zorlamis olsa bile yine de aciz kaliyor beynim algilamada..ancak gozlerimi kapatarak bu guzelligi hayal edebilir zenginlestirebilirim..
Suphesiz en zor nokta bu dunyada olup da cenneti kendi icimizde algilama gucumuz derecesinde canlandirmaya calismanin zorlugudur ..


Dusuncelerinize talibim..
Sevgilerimle...



Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

6 yorum:

  1. Muhammet Bozdağ en yakın arkadaşımın en yakın akrabası:)
    İstersen seni tanıştırayım soralım ne demek istemiş...:)
    Canım bu konular beni aşar:)
    ama beni aşmayan bir şey söyleyeyim, nasib olurda Rabbimin cennetine girebilirsek, orada beni bul...tamam mı? Komşu olalım, arkadaş olalım...sonsuz olan bir dostluk kuralım...sonu olmayan sohbetler edelim...ha ne dersin?

    YanıtlaSil
  2. Cennette herseyin cok daha güzel ve özel olcagina zaten süpemiz yok ins. rabbim herkese esiyle beraber olmayi nasip eder.
    Paylasim cok güzel arkadasim cok tsk.ler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insallah Zeynebim ayni mertebeye ulastirsin Rabbim,sevgiler.

      Sil
  3. Muhammed bozdagin, nerdeyse, butun kitaplarini okumusumdur ,ama sonsuzluga yolculugunu okumamistim : enteresan bir bilgi ;)

    YanıtlaSil
  4. RABBİM ÖNCCELİKLE HEPİMİZE CENNETÜ ALAYA GİRİP CEMALİ İLAHİYİ GÖRMEYİ NASİP ETSİN DİYORUM
    EN ÖNEMLİSİ BU
    CANIM ÇOK GÜZEL BİR YAZI
    TEŞEKKÜR EDERİMSEVGİM
    ALLAHA EMANET OL
    RABBİM HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ GÖNLÜNE GÖRE VERSİN

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR