27 Ekim 2012 Cumartesi

Mutluluk istemek?




Gafil-cahil mutludur.(atasozu)

Cahil-gafil aynı mı bilmiyorum ama şunu iyi biliyorum ki şu andan itibaren ciddi anlamda ve kelimenin TAM anlamıyla mutlu olmak istiyorum.Mutluluk ama mutluluğun tanımı herkes için farklıdır..dünya gezegeninde kaç kişi yaşıyor tam olarak sadece Allah bilir dolayısıyla kişiler adedince mutluluk sayısı ve mutluluk türü vardır.O halde ve şu durumda ben mutlu olmak istiyorum demekle tam olarak ne demek istediğimi okuyanım anlayamayabilir.

Mutluluk büyük bir lükstür..mutluluğun türü de öyle..çünkü mutluluklarımız vardır ama istediğimiz mutluluklar olmadıkları için onları mutluktan saymayız..bakınız:çocuğu olmayan sendeki çocukların nasıl bir mutluluk olduğunu senden daha iyi bilebilir!Ev,iş,makam,okul vucüt tipi kilo ağırlığı da böyledir..Nasıl bir mutluluk istiyorum o halde?..akşam sonrası ve gece başında bunu sorguladım..ters yattım yatağa,ben değil yatağın ters tarafında yattım yani ayakların olduğu yerde başım vardı..Esiyordu da pencereden püfür püfür..şimdi bak bu bir mutluluk mesela..sıcaktan serinleyemeyen Dubaili bunu mutluluk sayabilir,demi?



Ne tür bir mutluluk istiyorum diye sorarım kendime..Ne tür bir mutluluk istiyorsun?..Sade,sakin,beyaz olsun..lütfen..Biraz rutin olsun biraz iş olsun biraz huzur hepside taze yıkanmış çarşaflarda uyanan beni beklesin..olmaz mı?





 
TersAKILLI'dan..

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

3 yorum:

  1. MÜMKÜNSE BENDE BİRAZ MUTLULUK ALAYIM OLSUNDA NASIL OLURSA OLSUN İSTER BEYAZ İSTER PEMBE
    HAYIRLI GECELR

    YanıtlaSil
  2. kilinmis bir namazin arkasindan seccadeyi katlamak mutluluk

    YanıtlaSil
  3. Mutluyum... Hayatta beni mutlu eden şeylere sahibim... Onların hep benimle olmalarını dilemek ve onlar için şükretmek mutluluk benim için.. Bir de içimde sakladığım bir mutluluk isteğim var başarabilirsem çok mutlu olacağım (tamamen manevi ve dini bir istek) Mutluluk ne paradır ne pul benim için...

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR