20 Mart 2012 Salı

Dikiş makinemin örtüsü

Dikiş makinemi aldığım zaman kimseye elletmezdim dokundurmazdım hatta kimseyi yanına dahi yaklaştırmazdım..
Dikiş dikmeyiamatör olarak eda etmeme rağmen hatta dikmeyi tam olarak öğrenmemiş kursumun yarım kalmış olmasına rağmen dikişie gösterdiğim özen ve ilgimi yeni makinem daha da bir artırdı diyebilirim..
Kendimi bildim bileli diken bir annem teyzem amcam vardır..




 Dikiş aileye soya sülaleye yayılmış bana nasıl bulaşmayacaktı ki..
Gel gör ki annem dikiş hocalığı yaptığı dönemlerde kıyaslama sonucu dikişten nefret etmiştim..
Evimizin her köşesinde göüğ çatı bel ölçüleriyle minik parça kağıtları notlar eve günün her saati gelen sabah uykularımı bölen kadınları da sevmiyordum..
Tesettüre girdiğim zaman her şey ve dikişe dair fikirlerim değişti..


Tesettüre uygun kıyafet bulamamak en büyük sıkıntımdı..
Bulamazsam kendim yaparım diyerek öyle bir inatla kursa başladım ki..bir ayda annemin bilinçaltıma yerleştirmiş bilgileri sayesinde de dikişin temel kurallarını öğrenmiştim..
Gerisi burda dergilerinin yardımı ve tabii ki istekle meydana geldi..
Elimde annemin elden düşürdüğü kullanmadığı bir makine vardı..konu komşuya diktiğim perdelerin parası elime birden geçince 2 taksit anlaşarak ilk dikiş maninemi almıştım..
Singer Confidence..Yanii Özgüven :)
Tavsiye ederim..ışığı çok güzel net temiz o sarı ışıklardan değil yani..ipi kendi geçirebilir 18 deseni olan mekik ipliğinin kapağı şeffaf olduğu içinde ipliğinizi kolaylıkla kontrol edebilir ve daha bir çok özelliği olan bu makineme tozlanmasın çizilmesin amman! nazar değmesin diye de bir örtü diktim..
Örtüyü açıp yere sermemin sebebi ise yapılışının kolaylığını göstermem içindir..
Olur da beğenip yapmak isteyenler çıkarsa eğer..
Üzerini de elimde kalan boncuklarla süsledim..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

8 yorum:

  1. benim de dikişe merakım var.az çok biliyorum da.annemi izlerdim küçükken çok dikerdi hala da diker.niyetim var bir makina almaya,seninkinden alırım madem çok memnunsun.inşallah ya bak şimdi özendim..
    örtüsü de pek şık aynı makinan gibi:))

    YanıtlaSil
  2. Tembelim ben inan tembelim elim gidip bir örtü dikmedim kutudan çıkarıp duruyom. AYYY ÇOK UTANDIM:(( ellerine sağlık hamart arkadaşım makinen gerçekten çok güzel...

    YanıtlaSil
  3. Seninkide hos tabiki ama diyer posttaki son resime bayildim ben ondan yaparmisin kendine :p buda nasil bir teklif ise :)
    bizim ailede daha dogrusu sulalenin bir kismi terzi, bu yuzdendir benimde kumasa capita merakim, evde bu makinadanda var fakat hic elimi surmedim bende mi girissem acep :)) heves ettim ben bugune kadar ceyiz dizer gibi gordugum kumaslari alip alip koydum sahsen denemeyi isterim dur bakalim hayirlisi :)
    ( boylece hayatimi anlatmis oldum :p )

    YanıtlaSil
  4. ya benim makinacağızıma ne demeli 25 yıllık emektarım benim her kahrımı çeker benim evladım gibi artık. geçenlerde bir bakımdan geçti de öksürüğü kesildi bende karar verdim elbisenin en güzelini dikicem ona

    YanıtlaSil
  5. sevgim,
    makinelerimiz aynı,
    dikiş kursunu bende yarım bıraktım:)))
    hehee yarım yamalak dikiyorum ama birşeyler işte,
    öptüm ki:)

    YanıtlaSil
  6. annanem rahmetli bas terzi idi gelinlik dahi dikerdi. annem ona keza makinada kasnak bile isler dikisin yaninda .tipki senin gibi cocuklugumda igneden iplikten ve temizledigim evi iki dakika sonra hallac pamugu gibi ipliklerle doldurulmasindan dikis ögrenmemeye inat ettim .annanem derdiki pisman olacaksin kizim gel ögren .coooooook pismanim coook .
    büyükler yine hakli :(
    güzelliklere vesile olsun makinan canem

    YanıtlaSil
  7. ben de bu sıralar bir makine arayışındayım,ilk defa dikecem. annem dikiyordu, heralde bende de vardır bir şeyler diye düşünüyorum. tesettürlü olmanın getirdiği zorunluluklardanım. Basit bir makine arşatırdım onu almayı düşünüyorum. Bugün bir post hazırlamılştım. bir göz atabilirsen, fikirlerin için sevinirim canım. öneri bekliyorum

    YanıtlaSil
  8. kimseyi dokundurtmamakla en doğrusunu yapmışsın çünkü benim makinenin başına ne zaman bi başkası otursa hemen arızalanır dilinden anlamak lazım :)

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR