24 Temmuz 2012 Salı

Firinda kirmizi biber dolmasi

Annemin yaptigi ve severek yedigim bir yemek degil bu..annem bu yemegi hic yapmadi :( niye anne neden neden neden??
Ama cocuklarim icin kesinlikle "Annem cok guzel yapar"diyecekleri bir yemektir..
Anne yemeklerinin onde gidenidir benim icin..cocuklarimin severek yedigi bir yemektir..
Her ne kadar biberlerini soyup bana yedirseler de(oglum) yine de her yapilisinda severek sofraya oturtan tariflerimden biridir..
Aferin tarifime..
Ustelik bana da aitmis oh la la!
Dolmalik biber sever olmak derttir..insan kanmaz..ne kadar yese yetti de demez..ozellikle hamileyseniz ve caniniz surekli dolma biber cekiyorsa evdeki halk yanmistir demedi deme..
Iste zat-i sahanem de oyleydi..kizima hamileyken her gun yiyebilecegimi dusundugum yemekti..

Tarife geciyorum canlar.

Malzemeler:
1 kg kirmizi biber-yuvarlak olanlari daha super olur
150 gr kiyma-turunu sen sec
150 gr baldo pirinc
1 buyuk sogan su mor'dan olabilir :)
Arzu ettigin baharatlarben kimyon yenibahar karabiber tuz koyarim
1 yemek kasigi biber salcasi-normal de olur
Zeytinyagi

 Yapilisi:
Sogani kapagi olan bir tavada kavur ardindan kiymayi ekle suyunu verip alana kadar kavurunca pirinci ekle bir cay bardagi sicak su ekleyerek baharatlarini salcayi kisaca diger malzemeleri de ekleyerek kisik ateste pirinc hafif pisene dek pisir..
Bu islemi biberlerin sivri oldugu icin yapiyorum..
Ya da biberlerin kalinsa bu islem kurtaricidir..acele ediyorsan da iyidir boyle yapmak :)



Harc hazir olunca temizlenmis biberleri dordurarak tenceremizde pisiriyoruz..pirinc yumusayinca biberlerimizi tenceremizde kalan suyu le birlikte firin tepsimize diziyoruz..
uzerine zeytinyagi gezdirebiliriz..
Ben genelde dolmalarima daima zeytinyagi gezdiririm firinlamadan veya pisirmeden once..

 Biberlerin dizilmis hali firinlamaya hazir..
Uzeri kizarinca firinda alabilirsiniz..oldukca sicak bir firinda pismeleri iyidir nasilsa pirincimiz pismistir firinlamanin amaci tadina tad katmak pisirmek degil..
Dikkat et buna..

Puf noktasi:Pirincin cig ise biberlerini kurdan ile delebilirsin..abartmadan..
Sonuc:Yavrular tabakta..hic sanslari yok..hele ki yiyen ben isem kesinlikle kurtulamazlar..
Elimden bu gelir bunu paylastim..denemenizi tavsiye ederim..yuzlerce kez yaptigim ve asla asla bikmadigim bir yemektir..daha ne olsun can :)


Az kaldi iftara..ha gayret..


..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

7 yorum:

  1. ooooh eline koluna sağlık tatlım...
    miiiis miiiis dolmanın kokusu buralara geldi...
    karnım da çok acıktı :)))
    hadi bakalım az kaldı :)))
    Allah kabul etsin oruçlarımızı...
    amin....
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ekrana yapistim resmen
    üyelerimi daha iyi anliyorum simdi
    banada yapicanmi

    YanıtlaSil
  3. bende bayılırım. dolmalık biberden çok kırmızı biberi severim. Allah seni inandırsın bu sene hiç yapmadım hala fiyatı yüksek burda.

    YanıtlaSil
  4. arnavut tanıdığım bir abla vardı, öğrenciyken annesi gelmişti evimize... vee bir akşam yemeğimiz buydu.. aman Rabbim... tadı damağımda... harika bir lezzettir bu..

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık,afiyet şifa olsun:)

    YanıtlaSil
  6. kırmızı biber dolmasını ben de yaparım ama fırınlamıyordum. lezzetine lezzet katmak iyi bir fikir ;)
    mutlaka deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. @Mutlaka denenmeli..Yeşil biberi de bu şekil yapmak mümkün ama kırmızdaki gibi tat yok yine de değer ki diyecek olursanız değer derim :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR