22 Kasım 2012 Perşembe

Mevlana Allah'in huzurundayken..

Hayirli sabahlar/Hayirli cumalar dostlarim..
Rabbim Cuma'ya ulastirdi,bir gun daha hediye etti..dilerim hayirli ve bereketli olur dilerim hakkini verir degerlendirebiliriz..
Mevlana hazretlerinin dualarini okurken kendisini Allah'a nasil yakardigini,kendini Allah'in huzurunda buyuk bir ictenlik,sicaklik ve sevgiyle nasil sifirladigini fark ettim..
Her biri ayri guzel her biri ayri bir derinlik ve manaya sahip..
Rabbim Mevlana hazretlerine lutfettigi isigin bir damlasini kalbimize lutfemesi dilegi ve Hz.Mevlana'nin cok  guzel buldugum dualariyla sevgilerimi selamlarimi ve saygilarimi gonderiyorum..

Cumamiz mubarek olsun..



“Senin perişanınım, mecnununum, elimden tut... Kendi kendine yürümeye gücü olmayan her zavallının bir elinden tutanı vardır. Ben ise senin yoksulun ve muhtacınım, elimden tut.”

“Allahım! Senin takdir buyurduğun derdi, hep deva olarak görüyorum. Kahrı, cefayı da senin bir lütfun, bir vefan olarak karşılıyorum.”

“Yarabbi! Sen beni dünyayı istemekten de, ahiret zevkini istemekten de kurtar. Yokluk tacını başıma giydir de, beni manen yücelt. Vuslat hareminde aşk sırrına erdirmekle beni kendine mahrem et. Has kullarının arasına karıştır. Sana doğru gitmeyen yoldan beni geri çevir. Nefsin isteklerinden beni kurtar.”

“Beni devlete erdiren kutlu kapının toprağından ayrılmamak için kendime yatak yeri istiyorum. Kötü huylarımdan, hoş olmayan hallerimden bıktım, usandım.” “Vah bana, vah düzelmeye!”

“Bana sarhoşluk vermiş, aklımı başımdan almışsın, beni eli boş hale getirmişsin. Senden gelen sarhoşluğa, senin verdiğin eli boş oluşa ben kulum, köleyim.”

“Ben kendi nefsimin hilesinden, fitnesinden daima sana sığınmadayım. Ben seninim, beni tekrar bana verme.”

“Senden başka başım varsa yok olsun; sensiz varsam yak, yandır varlığımı.”

“Ben ilâhi tecellilerin heyecanına kapılırım da bütün vakitlerinin bir vakit olması için aşk yolunda gece gündüz mum olup yanmak isterim.”

“Efendim, Mevlâm! Ben, eskiden işlenmiş günahlara, geçmişteki yaptıklarıma tövbe edenim. Telef olmuş, yok olup gitmiş âşıkın özrünü kabul etmez misin? Benim pişmanlığım, her ne kadar senin bol kereminden, merhametinden, kendi varlığıma yönelmek ve cömertliğini incitmekse de, Efendim, Allahım beni affet, beni affet, beni affet.”

“Bir kez daha kulluğumu kabul et. Bu acizliğime, bu perişanlığıma acı...”

“Beni vuslatının ırmağına at.”



Daha fazlasi burada:maneviyat.com
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

3 yorum:

  1. Cenab-ı Hakka yalvarıyoruz:

    "Yâ Rabbi! Sen ayıpları örtensin; kıyametin dehşetinde, bütün ameller ortaya döküldüğü vakit benim de ayıbımı ört."

    Ama o kıyamet günü gelmeden hiç "Ben başkalarının ayıbını örtüyor muyum?" diye düşünmüyoruz! Mevlânâ ihtifallerinde söylenen, Hz. Mevlânâ'nin "Kusurları örtmede gece gibi ol" deyişine hayranız coğu zaman, ama hayatımıza tatbik edemiyoruz. Daha sonra da "Dostluklar azaldı" diye hayıflanıyoruz ne yazık ki. Dost dostun kusurunu, ayıbını görmez; görse bile bunu ortaya dökmez. Böyle yapanların, yani kusur aramayıp kusur örtenlere ne mutlu...

    Kusur bulmak için bakma birine,
    bulmak için bakarsan bulursun,

    Kusuru örtmeyi marifet edin!
    İşte o zaman kusursuz olursun...

    (Hz.Mevlana)

    Hayırlı cumalar dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Hayirli cumalar.dualarda buluşmak ümidiyle...

    YanıtlaSil
  3. Mevlana'naya bahşedilen ışığın bir damlası bile lütuftur.
    O damlaya kavuşabilenlerden oluruz inşaallah..

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR