7 Kasım 2012 Çarşamba

Kıyamet Günü Tohum Bankası


Tohum bankasi fikri nedir ne degildir bilmiyorum..bunun arkasinda neler-kimler var onu da bilmiyorum..
Tek bildigim(okuduklarimdan,gorduklerim ve duyduklarimdan yola cikarak)sudur ki artik hayatimizin bir cok alanina teneffus edildigi gibi(bkz:aile,cevre,konum,rutbe,dusunme tarzi,yasam stili)gun gectikce yediklerimize de mudahale eden gucler meydana cikiyor..
Ilk duyan diyebilir ki bu bir saka mi yoksa bu senin kafanda yaptigin bir kurgu mu?..
Cok isterdim buna inanmayi..dunya yoneticilerinin 5 aileden olustuguna inanmamak kadar ihtiyacim var buna ama gel gor ki ne yazik ki hersey onu gosteriyor..
Belki de bu gune dek deger vermedigimiz tohumlarimiza daha cok sarilmali sahip cikmali ve en onemlisi saklamaliyiz!..
Tohum bankalarin kuruculari..onlarin destekleyicileri..kisaca butun bu cabayi gosterenler ve gosterilmesini talep edenlerden kalbim ve aklim 'Sevgi,bu gidisat pek ic acici olmayacak gibi'diyor..hemde israrla..

Kıyamet Günü Tohum Bankası, kıyamet kopması ve dünya'nın yok olması (Norveç hariç) ihtimali için, Dünya'nın her tarafından gelen 100 milyonun üzerinde tohumu saklayacak. Tüm yapı güçlendirilmiş betondan ve nükleer saldırılara dayanabilecek güçte yapılmış.




Sebebi ise dünyanın her yerinde monokültür endüstriyel tarım başladığından beri tohum çeşitleri yok olmaktadır.
Bu tohumlari kim kimin yardimi ile toplamak ister ve neden acaba diye merak eden arkadaslar icin kisaca ozet geceyim..

Yetistirilen butun sebze ve meyveler kisaca urunleri once GDO ile zehirlediler ardindan da elde kalan yani saglikli GENETIGI DEGISTIRILMEMIS ORGANIZMAlari tek tek her ulkeden kredi vitrini veya buyuk destek,imkan veya hasat vaadiyle ciftcilerden alma cabasina giristiler..
Saglikli tohumlar tohum bankasina yerlestirilerek kimsenin bilmedigi ve tabii ki Norvecin bu kiyametin disinda kalacagi bir yere toplaniyor..

Dunya nufusu gittikce artiyor..butun bu insanlara yiyecek gerek..bu insanlari kim nasil besleyecek ihtiyaclari nasil karsilanacak?..
Ya da soyle diyeyim..insanlarin neyi nasil tuketecegini topraga ekileni bilmek ve bu sekilde kontrol etmek nasil bir mantik!..


Amaclari budur cunku..yiyecegini kontrol eden sana istedigini yedirir..zaten istedigini giydirdi,dinletti,izletti..sira onlarin istedigi gibi olmamizda..
Istediklerini yemek,istedikleri sayida cocuk dogurmak istedikleri gibi dusunmek..ama biz uretmeden,karsi cikmadan..

KOYUNLASARAK..   

Bunun derdine dusmus olan bu IYI insanlar elimizde ne kadar dogal ve temiz tohum varsa rizamizla kendilerine vermemizi istiyorlar..
Daha genis ve uzun yazarak kimseyi yormak istemiyorum..ricam:verdigim linklere ve tavsiye ettigim kitaba mutlaka bir goz atin-okuyun canlarim..


Seftali,kiraz,kayisi her ne cekirdek varsa meyvelerinizden kalan naylon tobaya degil topraga ekin curumelerine goz yummayin onlari ekin ..toprak suphesiz en guzel banka ve en guvenli olacaklari yerdir..
 
Ah Efendim (s.a.s).. “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz”derken bunu da mi demek istedin acaba?..
    



Kitabi da okuyun..lutfen..


..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

15 yorum:

  1. biyoloji eğitimini son yıllarda almış biri olarak şunu söyleyebilirim ki; şeytana pabucunu ters giydirecek bazı durumlar öğrencilere çok gzel empoze ediliyor. yazını okurken benim bile aklımdan yüzlerce ihtimal geçti. önce endemik türlerimizi yok etmeye çalışıp, sonra melezleyip katıp karıştırıp ineğe saman yedirir gibi insanların önüne süren bi grup yönetici var. ve en acısı da insanların bu konuda bilinçsiz olması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne ekersen onu bicersin atasozunu bizzat uygulamanin kanitidir dediklerin balim nihayet okullar harika bir tarla muthis bir tarim alani degil mi?

      Sil
  2. Bu konuyu ben de, dehsetle yakinen takip ediyorum. Ama bunu sadece bilmemiz neye yarayacak ki... Karsi cikmak mümkün degil--- Ancak senin de dedigin gibi sevgili kardesim, elimizde tüm cekirdekleri buldugumuz her yere dikelim.... Ve bunun ciddiye alinmasi icin tüm cevremizle paylasalim.... Sevgilerimle, tüm insanlik icin herseyin hayirlisi....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eti tereyagi ekmegi suclayarak haytimuzdan cikararak en teml ihtiaclari baltalayarak cevremizi sararak uygulaniyor bunlar lutfen linklere bir goz at kuzum,sevgiler.

      Sil
  3. Yapma ya durum bu kadar tehlikeli..ki bunlar kendilerine depo yapmış.eşim söylüyordu.toplum olarak bizleri bir birimize düşürüp yemedikleri halt kalmadı.off off deccal tabakta cokk kötü.en guzelide senin dediğin peygamberim öyle demek istemiş demek ki ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadarla sinirli olamaz kuzum..eminim bu sadece buzdagin gorunen kismi..

      Sil
  4. dizileri müzikleri biliyordumda bu GDO meselesininde buralara kadar uzandığını senin vesilenle öğrendim Allah razı olsun. şimdi aklıma geldi belkide kordon bankasının ardındada böyle dolaplar dönüyordur

    YanıtlaSil
  5. Şuan sadece en son yazdığını düşünüyorum ve kendimle kalıp düşünmeye devam edeceğim o yüzden yorum yazmayacağım. Kitabı da mutlaka okuyacağım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. bu mimi yapmanı çççççççooooooook istesemmm :)

    YanıtlaSil
  7. amerikada yerin altında bu.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Ben toprağa dikenlerdenim hatta biriktirip ormanlık alanlara savurmanız bile yeterli dikmekle uğraşamam derseniz ... sevgiler...

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR