13 Kasım 2012 Salı

Sendeki inciler


Nerden baslayacagini bilemiyordu..cunku bir yandan Rabbi bir yandan seytan cekiyordu kalbini..
Yarisindan fazlasiyla dolmustu kalbi Allah askiyla belki belki de dolmasina sadece bir damlacik gerekiyordu  ..
Benden bir damlacik istedi..

Dedi ki:



Merhaba ... Nerden başlayayım nasıl hitap edeyim ne diyeyim bilmiyorum.. Sizi bloğunuzdan birkaç aydır takip ediyorum. Ben sessiz izleyicilerdenim pek yazmam, cok lafa karışmam sadece okurum. Belkide bu okuduklarım size yazmama vesile oldu.bana yardım edip icinden çıkamadığım, ileriye bir adım atamadığım bu durumda bir sözünüz bana yardım edecek diye bit fikre sevketti beni okuduklarım.  Yaklaşık bir aydır kapanmayı düşünüyorum, 28 yaşındayım. Bu zamana kadar cok açık, uçuk giyinmesemde simdi tam anlamıyla kapanmak, Allah'ın bu emrini yerine getirmek, ve hayatıma ceki düzen vermek istiyorum.
Ama o ince çizgide nefsimle mücadele edip duruyorum günlerdir. Dün kendime bir eşarp ve kap aldım. Ama hala cesaret edip, kapanıp dışarı çıkamıyorum. Bunu nasıl kuracağımı bilemiyorum?  Neden sana yazdım bunları, icimi rahatlatacak ve cesaret verecek bir sözün senden gelecegini hissettim sanırım...

Mesajini cep telefonumdan okumustum..ellerim ayaklarim islevini sebebini unuttu bir anda..hangisi ne icin vardi ve nereye konurdu bunlarin?..
Bildigim bilmedigim herseyi taramaya basladi beynim..
Nasil bir cevap bu kalbin kivrimlarina yagmur damlasi gibi isleyebilirdi..Allahin hazirlamis oldugu yuregindeki zemine kalbindeki cicegindokusunu,guzelligini tazeligini bozmadan bu cevap nasil nasil teneffus ettirilebilirdi..

Hadisler..Ayetler gecti icimden..bir kac yazi gondermeyi teklif ettim..seve seve kabul etti..

Once beyninde aklinda yer etsin istedim karari..iradesiyle verilmeliydi sabit kalmasi icin onun olmasi icin..baskisiz olmaliydi..

Yazilari gonderdigim mail de su satirlar dokuldu kalbimden..guclu derin buyuk bir arzuydu dogru karari vermesine yardimci olmam..cok,o kadar cok istedim ki bu guzelligin bir parcasi olmayi..

Dedim:

Kapina bir hediye paketi birakilmis..
Sen acmaya iceriye almaya cesaret etmelisin sadece..
Hidayet zenginlere,guzellere,degil kalbinde inciler olana ve akillilara bahsedilir.
Allah sendeki incileri istiyor..
Seni istiyor huzurunda.
Elif gelsin istiyor..
Elifi bekliyor .


Sonra ses kesildi...donmedi bir sure..
Mesaji yazdiktan sonra dualar ettim..oturma odasindaki koltuga oturdum..ellerim ayaklarim butun vucudum titredi..
Blogumu ilk actigimda icimden gecen niyeti hatirladim..

Bir insanin hidayetine sebep olmak icin..

Gozlerim doldu ve gozyaslarim akmaya basladi..bedenim hala titriyordu..esim neler oluyor dedi..Neler oluyor Allah'im..Allah'im..

Guzel haberlerini aldim zaman icinde..tesetture girdigini soyleyince bu guzel hediyenin yanina bende bir hediye gondermek istedim..her ne kadar benimki derya icinde bir damlasik kadar olsa bile ..

Ona lale soganlari gondermek istedim..topragin icinden cikan guzelligin bizi birlestiren ve yaklastirani yansitmasi icin..her yil her sene..yeniden dirilsin istedim..

Sozden cok duygulardi icimi eriten..

Bu denli guzel duygular yasatan Allah'a sonsuz hamdu senalar olsun..

Bu sabah da kendisinden bir paket aldim..istemem dedim,olmaz dedim ama bu sefer sozumu dinletemedim..


 








Her birine ayri ayri mesajlar yazmis..paketi acinca bir koku duydum..sanki boynuna sarilmistim da sicakligi kokmustu,sanki ona dokunmustum da samimiyeti sinmisti odaya ve canima ve gozlerim yine doldu ve su anda yine dolmakta..duygularimi anlatmakta aciz kaldim.
Bir tek sozum var yazip bu postu noktalayacagim..

Alemlerin Rabbi olan Allah'a hamdolsun...


..

Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

13 yorum:

  1. Çok duygulandım,vesile olman çok güzel.Hediyelerini güle güle kullan.Kalbi temiz bir dost kazanmışsın daim olsun inşallah.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun ablacim bende duygulandim o gun bu gun de oyle.. sevgiler.

      Sil
  2. mubarek ola .hem onun adina hem senin adina cok sevindim .bak hadisi serifte ne buyruluyor nurum
    sarildim her ikinize de

    “Acele etmeden, gayet sakin bir şekilde onların yanına var, kendilerini İslâm’a davet et, uymaları gereken ilâhî yükümlülükleri kendilerine haber ver. Allah’a yemin ederim ki, senin vasıtanla Allah’ın bir tek kişiye hidâyet vermesi, senin için kırmızı develere sahip olmakdan daha hayırlıdır” buyurdu.

    Buhârî, Fezâilü’s-sahâbe 9; Müslim, Fezâliü’s-sahâbe 34

    YanıtlaSil
  3. Çok duygulandım. Okurken gözlerim doldu. Çok güzel bir şeye vesile olmayı nasip etmiş Allah sana. Adın gibi sevgili kuluymuşsun Rabbimin. Dostluğunuz ömürlük olsun, dualarınız kabul olsun inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem omurluk hem ahiretlik..seninle de insallah canim :)

      Sil
  4. çok sevindim vesile olduğun için hepimize böyle vesile olmayı nasip etsin hediyenileri iyi günlerde kullannın selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim insallah hidayet bahsedilecek olan kardeslerimiz bir an evvel o guzel kapidan gecer..benden de sevgiler..

      Sil
  5. O anları, sancılı gecen günlerimi gecelerimi ve ardından günesin tan yerini yırtıp gelmesi gibi, bir bebeğin ana Rahmine veda edip kucağına dogması gibi yeniden doğuşum, ben oluşum, Rabb'ime dönüşüm hepsini yeniden yasadım. Yeni yeni bastan. Ve inciler süzüldü gözlerimden yanaklarıma... Ve son cümleler döküldü dudaklarımdan, Allah senden razı olsun. Allah'a hamd olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca Guzel dileklerini ileten herkese teşekkür ederim. Umarım hediyelerini begenmissindir ablacim.

      Sil
  6. Gözlerim dolu okudum son noktasına kadar....Harikasın
    Öpüyorum kocaman Allah'a emanet olun
    Sevgiyle

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR