10 Kasım 2012 Cumartesi

Santorini adasindan


Denize serpilmis cevherler gibidir adalar..sanirsin ki bir ozenli bir sekilde hafifce suyun uzerine birakivermistir onlari..
Denizle ic ice..mavinin icinde bambaska bir hakimiyeti var sanki..bambaska bir dunya gibi..kendine ait..aliskanliklardan uzak ozgun..
Insanin ici hep ferahtir boyle yerlerde..gonlu hep hafifligi ister..dinledigin muzik,yedigin yemek giydigin kiyafet dahi boyledir..
Biraz daha renkli biraz daha umursamaz..doganin tam ortasinda..



Santorini adasi-Yunanistan

Firtina ve bol rutubetli gecen kis mevsiminin ardindan adanin butun merdivenleri duvarlari kisaca tum yuzeyleri elden gecirilerek onarilir ve taze boya ile canlandirilir..



Kiliselerin kubbeleri dahi her mevsim boyanarak guzelliklerini korumakta..
Yunan halkinin buyuk bir cogunlugu dinlerine pek baglidir..ozellikle daha yasli olanlari..Soyle ki cogu vasiyetlerinde mal varliklarini cocuklarina degil,kiliselere bagislamaktadir..


Turizm cok fazladir bu adada..dunyanin bir cok yerinden meshur gunbatimini gormek ve resimlemek icin gelenler var.. Kucuk sirin otel ve pansiyonlar disinda devasa oteller..luks ve konforu altin degerine yukselterek satmaktadir..


Her butce ve arzuya gore yerleri yollari mekanlari vardir..kimisi cadir kurarak kimisi hersey dahil bir otele yerleserek tatilin tadini cikarabilir..


Adada kedilerin sayisi oldukca fazladir..kedi ve esekler adanin bir diger simgesidir..onlara her yerde rastlamak mumkun...


Muhtesem bir gunbatimi esliginde luks bir otelde aksam yemegi ..
Ya da mehtaba birakarak duygulari sadece hayal kurmak ve denizin enginligine kapilmak kendinizi birakmak olabilir  hayaliniz..
Fark etmez..bu adada hepsi mumkun ve mevcut..


 Resimler:Pinterest

 Guzel bir pazar diliyorum...


Sevgilerimle..


..
Blog Calismalarim
Blog Calismalarim

”Bu Dünyada Çiçeklere Bakmak İçin Cehennemin Çatısında Yürüyoruz,Haydi Gelin,Çatıya Çıkalım!”

4 yorum:

  1. yunanistan deyince aklima gelen kareler bunlar
    tipkisi aynisi
    ayri bir güzel bir kösesinde de nurum var o yüzden ayri bir güzel
    nasip eyle yarabbi diyorum

    YanıtlaSil
  2. Fotograflari senmi cektin canim harika gözüm gönlüm acildi fotograflarin icine girmek istedim vallaha okadarki güzel yerler

    YanıtlaSil
  3. yaşanacak bir yer tabi emeklilikte güzelmiş

    YanıtlaSil
  4. Çokkk güzel. Ve gerçeği fotoğraftakinden dahada güzel. Biz hayran kalmıştık. Hatta oğlum öyle etkilenmişki odasını mavi beyaz boyattırdı. Ama haklı :)

    YanıtlaSil

Recent in Recipes

SON YAZILAR